مقامات محلی در پاکستان اعلام کرده اند که در پی حمله شبه نظامیان به سه نقطه در ایالت بلوچستان، تعداد ۱۸ سرباز و ۲ غیرنظامی جان باخته و تعدادی نیز زخمی شده اند.
براساس گزارش یک مقام دولتی در پاکستان امروز (شنبه) تأیید کرد که در حمله شبانه شبه نظامیان به چند نقطه متفاوت در شهر منگوچار واقع در منطقه کلات بلوچستان، ۱۸ سرباز جان خود را از دست داده و پنج نفر دیگر، از جمله دو غیرنظامی نیز مجروح شدند.
وب سایت خبری عرب نیوز به نقل از «بلال شابیر»، معاون فرماندار کلات، اعلام کرد که این حملات شامگاه جمعه آغاز شد، که در آن شبه نظامیان به سه نقطه مختلف در شهر منگوچار، که حدود ۱۰۳ کیلومتر از کویته، مرکز استان فاصله دارد، یورش بردند.
بر اساس گفته های معاون فرماندار، این حملات در نقاط پیدرانگ، خزنی و بازار مانگوچار صورت گرفت، جایی که شبه نظامیان اقدام به بازرسی ناگهانی وسایل نقلیه عبوری از این شهر کردند.
وی ادامه داد: در اولین حمله، یک ون که ۱۷ سرباز را به مقصد کویته از پانگجور منتقل می کرد، نزدیکی منطقه کوهستانی خزنی مورد حمله قرار گرفت و در این موقع، مردان مسلح با نیروهای مرزی و گشت مرزی درگیر شدند.
به گفته او، یکی از سربازان مرزبانی هم در درگیری های جداگانه با شبه نظامیان جان باخت.
شابیر خاطرنشان کرد که اجساد سربازان کشته شده به کویته منتقل شده است. او افزود: به طور دقیق نمی دانیم چه تعداد از مهاجمان کشته شده اند، زیرا آن ها اجساد خود را در تاریکی به سمت کوه ها بردند.
تکاوران ارتش پاکستان یک ون مسافربری را یک روز پس از حمله شبه نظامیان بررسی می کنند، ۲۷ اوت ۲۰۲۴
معاون فرماندار این ناحیه همچنین گفت که سه نیرو از سپاه مرزی نیز در این حمله مجروح شده اند و در بازار منگوچار، شبه نظامیان یک بانک خصوصی را به آتش کشیدند.
گروه جدایی طلب به نام «ارتش آزادی بخش بلوچ» (BLA) در بیانیه ای مسئولیت این حملات را به عهده گرفته و اعلام کرده اند که نیروهای آن ها یک پایگاه متعلق به نیروهای امنیتی پاکستان را در منگوچار تصرف کرده اند، اما عرب نیوز هنوز نتوانسته این ادعا را به صورت مستقل تأیید کند.
در همین حال، «علی گل حسن» دستیار فرماندار نیز گفت که دو غیرنظامی هنگام اصابت گلوله به یک اتوبوس مسافربری که مسیر کویتهکراچی را طی می کرد، جان خود را از دست دادند. وی اعلام کرد که نیروهای امنیتی اکنون کنترل این منطقه را در دست گرفته اند و بزرگراه کراچیکویته و جاده های اطراف را برای تردد باز کرده اند.
عرب نیوز با روابط عمومی بین سرویس ها و بخش رسانه ای ارتش پاکستان برای کسب اطلاعات بیشتر تماس گرفته، اما هنوز از سوی آن ها پاسخی دریافت نکرده است.
بلوچستان که به عنوان بزرگ ترین استان پاکستان از لحاظ وسعت و سرشار از منابع معدنی شناخته می شود، مدت هاست که با شورش های کوچکی به رهبری گروه های جدایی طلب مانند «ارتش آزادی بخش بلوچ» مواجه است که اسلام آباد را به استثمار منابع طبیعی استان، به ویژه طلا و مس، بدون توجه به نیازهای بومیان متهم می کنند.
به آتش کشیده شدن یک بانک خصوصی در بلوچستان توسط نیروهای جدایی طلب، ۱ فوریه ۲۰۲۵
با این حال، دولت پاکستان این ادعاها را رد کرده و مدعی است که برای توسعه بلوچستان، از طریق سرمایه گذاری در بخش های سلامت، آموزش و پروژه های زیرساختی، تلاش های وافری انجام می دهد.
در سال های اخیر، «ارتش آزادی بخش بلوچ» به یک تهدید امنیتی جدی تبدیل شده و حملات قابل توجهی را در ایالت های بلوچستان و سند انجام داده که در آن نیروهای امنیتی، ساکنان پنجاب و اتباع چینی که در پروژه های توسعه مشغول کار هستند را هدف قرار داده اند.
این گروه در اوت سال گذشته، بیش از ۵۰ حمله هماهنگ سازماندهی کرد. همچنین، در ماه گذشته، گروهی از این جدایی طلبان چندین ساعت کنترل یک شهر کوچک در خوزدار را به دست گرفتند و در این حین، سلاح ها و وسایل نقلیه نیروهای محلی لویز را سرقت و ایستگاه آنها را به آتش کشیدند.
خشونت های ناشی از فعالیت های جدایی طلبان در پاکستان، به ویژه ارتش آزادی بخش بلوچ، در سال گذشته موجب کشته شدن ۳۰۰ نفر شده است که طبق آمار رسمی، نشانه ای از افزایش شدت این درگیری هاست که طی دهه های اخیر ادامه داشته است.
