شنبه 9 آبان 1405

علت خشک شدن تالاب بختگان چه بود؟

قاسم نهاوندی در تاریخ ۱۶ بهمن در نشست روز جهانی تالاب ها که در روستای حاجی آباد از شهرستان بختگان و با تمرکز بر تالاب این منطقه برگزار شد، به اهمیت حفظ و احیای تالاب ها اشاره کرد و گفت: تالاب بختگان به عنوان دومین دریاچه وسیع کشور و نخستین تالاب در فلات مرکزی ایران شناخته می شود. این دریاچه در سال ۴۷ به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی شد و در سال ۷۴ به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت.

وی به وضعیت خشک شدن تالاب بختگان اشاره کرده و افزود: تصمیمات شتابزده و غیرمنطقی و احداث سدهای بالادستی در سال های اخیر، بدون توجه به اثرات مخرب آن ها بر نواحی پایین دستی، به خشک شدن این دریاچه و تالاب انجامیده است.

نهاوندی تأکید کرد: اگر احداث سد به بهبود مدیریت منابع آب منجر شود و تمامی جوانب زیست محیطی در نظر گرفته شود، اقدام مطلوبی است؛ اما در سال های اخیر، برخی از عملیات سدسازی بدون توجه کافی به ارزیابی اثرات زیست محیطی، نه تنها ثمری نداشتند بلکه تبعات منفی قابل توجهی بر اکوسیستم گذاشته اند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نهاد حاکمیتی و نظارتی، در راستای تحقق مسئولیت های خود، اقداماتی جدی را برای بازگشت به شرایط مطلوب و احیای تالاب های استان انجام داده است.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس تصریح نمود: نگهداری از ثروت های طبیعی و محیط زیست نیازمند همکاری و مشارکت فعالانه دولت و جامعه است.

فرماندار نی ریز نیز در این مراسم با اشاره به اینکه یکی از موارد مؤثر بر سلامت ما، موضوع حفظ تالاب و محیط زیست است، بیان کرد: شعار امسال در زمینه محیط زیست، وظیفه ای جهانی برای آینده ای پایدار است. اگر نسل های پیشین نسبت به محیط زیست اهمیت قائل نمی شدند، امروز با مشکلات قابل توجهی مواجه بودیم.

خسروانی با تأکید بر ضرورت ارزش گذاری همه افراد نسبت به مسائل محیط زیست اظهار داشت: حفظ تالاب ها تنها برای ثبت در تقویم نیست، بلکه نیاز است مردم درخصوص اهمیت و بارز بودن تالاب ها آگاهی یابند.

دبیر انجمن میراث ماندگار بختگان هم در این نشست به کنوانسیون رامسر اشاره کرد و گفت: تالاب بختگان به همراه ۲۴ تالاب دیگر به عنوان یکی از تالاب های با اهمیت در فهرست رامسر ثبت گردیده است.

زمانی که تالابی ویژگی های اکولوژیک خود را از دست بدهد یا به واسطه مدیریتی نادرست کارایی خود را از دست دهد، به لیست مونترو افزوده می شود و هم اکنون، ۶ تالاب از مجموعه تالاب های ایران در لیست سیاه قرار دارند که یکی از آن ها تالاب بختگان محسوب می شود.

رنجبر بیان کرد: در تاریخ هیچ جنگی به این تالاب آسیب وارد نکرد، اما ناکارآمدی در مدیریت منابع آب، سرنوشت نامناسبی را برای تالاب بختگان رقم زده است.

 

آخرین اخبار

اولین مرکز داده فضایی گوگل فعال شد؛ هوش مصنوعی از مدار زمین شعر سرود

گوگل با فعال‌سازی نمونه اولیه مرکز داده فضایی خود،...

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

جلسه صبحگاهی برای جابجایی متدین با تاجرنیا

اگرچه چند روزی است که مصطفی متدین حکم مدیرعاملی...

سپاه: چهارمین نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روابط عمومی نیروی دریایی سپاه...

مدیرعامل شرکت ملی گاز: مصرف گاز در ۵ روز ۳۰ درصد بالا رفت!

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته سعید توکلی، مدیرعامل...

حمایت جمهوری آذربایجان از امارات در سازمان ملل به جای ترکیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم اقدامات آنکارا و رئیس...

علیرضا دبیر: حضرت عباسی جفتش طلا بود!

به گزارش تابناک، رقابت‌های امروز کشتی آزاد قهرمانی جهان...

لاپید: مخالفان نتانیاهو در انتخابات پیروز شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «یائیر لاپید» در پستی در...

سقاب اصفهانی اعلام کرد: سیاست دولت، مازوت‌سوزی نیست/ پیش بینی سناریوهای جایگزین برای زمستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسماعیل سقاب اصفهانی ، رئیس سازمان...

وایمو برای عرضه روبوتاکسی در ژاپن و بریتانیا به سراغ تویوتا رفت

شرکت وایمو، زیرمجموعه خودران آلفابت، اعلام کرد که از...

صاعقه در ایلام جان ۲ نفر را گرفت و ۳ نفر را مصدوم کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

فرار یا تبعید سیاسی؟ خروج فلانیو بولسونارو پس از شکست در انتخابات

شکست انتخاباتی، خانواده بولسونارو را وارد مرحله‌ای تازه از...

صدراعظم آلمان: اروپا باید رویکردهای خود را در قبال آمریکا بازنگری کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فریدریش مرتس در آخرین مقصد...

نشست سن‌پترزبورگ به مثابه راه «نجات جغرافیایی»

دنیای اقتصاد: دکتر احمد رشیدی نژاد: پژوهشگر ژئوپلیتیک...

اعتبار جدید کالابرگ فعال شده یا هنوز در انتظار استفاده است؟

در حالی که دولت از افزایش ۵۰۰ هزار تومانی...

فرهنگستان علوم ظرفیت خود را برای تحقق خیزش علمی کشور به کار می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم،...

بزرگ‌ترین سرقت تاریخ رمزارزها؛ ۶.۳ میلیارد دلار از بایننس خارج شد/ کره شمالی در مظان اتهام

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی شرکت‌های تحلیل بلاک‌چین نشان...

تبلیغات متنی