ایجاد ۲۷ هزار پرونده چک برگشتی در سازمان ثبت اسناد/ راه اندازی پلتفرم ثبت شکایات مردمی

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گزارشی از عملکرد این سازمان در طول ده ماه گذشته، اعلام کرد: ۲۷ هزار و ۸۲۱ فقره پرونده اجرائیه چک های بلامحل در ادارات اجرای اسناد رسمی به ثبت رسیده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ درصد افزایش نشان می دهد.

به نقل از قوه قضاییه، حسن بابایی در زمینه اقدامات این سازمان در ده ماهه سال جاری بیان کرد: تعداد درخواست های پذیرش شده برای ثبت ملک در این مدت به ۷۲ هزار و ۸۰۰ فقره رسیده که در مقایسه با سال گذشته ۲۶ درصد افزایش یافته است. همچنین نیاز به تحدید حدود املاک به ۱۱۷ هزار و ۹۲۱ فقره رسیده که این نیز نسبت به سال قبل ۴۸ درصد افزایش را نشان می دهد.

او ادامه داد: بیش از ۹۸ درصد از استعلامات انجام شده توسط دفاتر اسناد رسمی در کمتر از دو روز به نتیجه می رسند و همچنین ۹۹.۶ درصد از خلاصه معاملات نیز در همان زمان ثبت می شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار داشت: در هیئت های تعیین تکلیف بیش از ۵۶۹ هزار رای صادر شده که این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۶ درصد رشد داشته است و همچنین بیش از ۳۱۳ هزار رأی مثبت نیز در این هیئت ها به ثبت رسیده که افزایش ۵۱ درصدی را نشان می دهد.

بابایی افزود: تعداد پرونده های اجرائیه چک های بلامحل در ادارات اجرای اسناد رسمی ۲۷ هزار و ۸۲۱ فقره است که این رقم نسبت به سال گذشته ۴ درصد رشد داشته و پرونده های مربوط به اسناد رهنی و شرطی بانک ها نیز به ۱۰ هزار و ۵۷۲ فقره رسیده که با نرخ ۱۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل همراه بوده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین به ثبت ۶۰ هزار و ۸۰۲ شرکت در ده ماهه سال جاری اشاره کرد که این میزان نسبت به سال گذشته ۸ درصد افزایش یافته است. همچنین ۶ هزار و ۸۷۷ مؤسسه غیر تجاری جدید نیز به ثبت رسیده که رشد ۳ درصدی را در مقایسه با سال قبل نشان می دهد.

او ادامه داد: در این دوران، اسناد مربوط به اراضی محدوده تالاب انزلی و رودخانه سفیدرود پس از ۶۳ سال به نفع مردم اصلاح شد و مشکلات ۸۰ ساله مربوط به صدور اسناد مالکیت در شهر ورنامخواست استان اصفهان نیز حل گردید. همچنین سند مالکیت پایگاه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنارک به مساحت تقریبی ۵ هزار هکتار و اسناد حدنگاری برای تمام قطعات جزیره هرمز صادر گردید. در این مدت سند مالکیت سد رودبار در شهرستان الیگودرز استان لرستان نیز به ثبت رسید.

بابایی در مورد اقدامات زیرساختی فنی و قانونی انجام شده در مدت ده ماهه ابتدایی سال، اظهار کرد: سکوی دیجیتال خدمات ثبتی “کاتب” راه اندازی شده و خدمات ثبت به صورت شبانه روزی به مردم ارایه می شود. اقدامات لازم برای الکترونیکی کردن ۲۴ خدمت ثبتی سنتی و دستی تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ بر اساس اجرای سند تحول و تعالی در حال انجام است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خاطرنشان کرد: قوه قضاییه با محوریت الکترونیکی شدن و هوشمندسازی خدمات، به دنبال ارائه خدمات ارزان، سریع و به موقع به مراجعین است که طبق پیش بینی ها، این خدمات در پایان آذرماه به صورت آنلاین قابل دسترسی خواهند بود؛ خدماتی شامل افراز، تفکیک، تجمیع، تعویض اسناد دفترچه ای به حدنگار و صدور اسناد المثنی و… از جمله این موارد است.

وی افزود: معاهده ی حقوق طرح موسوم به «D.L.T» برای تسهیل و هماهنگ سازی رویه های ثبت طرح های صنعتی از سوی طراحان و کسب وکارهای کوچک در کنفرانس دیپلماتیک معاهده حقوق طرح صنعتی با حضور ۱۵۸ کشور در ریاض عربستان به تصویب رسید. از سند تحول دیجیتال سازمان ثبت نیز رونمایی شد که به عنوان تنها سند میان دستگاه های اجرایی و وزارتخانه ها در زمینه تحول دیجیتال و هوش مصنوعی محسوب می شود.

بابایی بیان کرد: با اجرای کامل فرآیند پرداخت و امضای الکترونیک در مرحله تأیید ذی نفع آگهی های تأسیس و تغییرات اشخاص حقوقی در کل کشور، حدود ۸۰ درصد مراجعه حضوری متقاضیان کاهش یافته و انجام امور تسریع و تسهیل شده و به سلامت اداری کمک کرده است. همچنین سامانه هوشمند تعیین نام شرکت ها و مؤسسات تجاری با استفاده از هوش مصنوعی و ارتباط با پایگاه های اطلاعاتی مرتبط، ایجاد شده که موجب کاهش زمان تعیین نام از یک ماه به کمتر از چند دقیقه گردیده است.

سامانه اینترنتی ثبت شکایات مردمی افتتاح شد

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خاطرنشان کرد: سامانه اینترنتی ثبت شکایات مردمی به عنوان راهی برای ثبت، رصد و پیگیری کلیه شکایات مرتبط با این سازمان راه اندازی شده است. همچنین از سند الکترونیک ملک رونمایی شد و در حال حاضر ایران یکی از معدود کشورهایی است که این فناوری در حوزه اسناد الکترونیک را در اختیار دارد و تنها ۱۰ کشور در جهان موفق به عملی کردن چنین سیستمی شده اند.

وی همچنین از امکانی برای دریافت گواهینامه مالکیت ملک در سکوی کاتب خبر داد که به منظور اثبات مالکیت برای اشخاص فراهم آمده و مزیت های این خدمت شامل صدور گواهی مالکیت یکپارچه کشوری است که نیاز به مراجعه حضوری را حذف می نماید. این گواهی می تواند به وزارت راه و شهرسازی برای اثبات عدم مالکیت در ثبت نام برای مسکن ملی و به بانک ها برای اثبات مالکیت و استفاده به عنوان تضمین تسهیلات و همچنین در راستای اثبات تمکن مالی در سفارت خانه ها ارایه گردد.

استعلام شبانه روزی وضعیت ممنوع الخروجی

بابایی به این نکته اشاره کرد که فرآیند پلمب دفاتر نیز به صورت الکترونیکی انجام شده که موجب صرفه جویی سالیانه در حدود ۱۲۷ میلیون برگ کاغذ خواهد شد. همچنین استعلام وضعیت ممنوع الخروجی افراد در هر زمانی از شبانه روز از طریق سکوی کاتب ممکن شده است. از سند الکترونیک اشخاص حقوقی نیز رونمایی گردید که این سند امکان مشاهده و تحلیل اطلاعات اشخاص حقوقی ازجمله شرکت ها و مؤسسات غیرانتفاعی در خصوص مدیران، سهامداران، سرمایه، تغییرات شرکت، دیون مالیاتی و سایر موارد مورد نیاز به شکلی آنلاین را فراهم می کند.

وی افزود: «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» با جدیت مورد پیگیری قرار گرفته و ۲۲ نشست هماهنگی حول این مقوله برگزار شده است. همچنین نظارت بر اجرای این قانون از طریق کمیته های ملی، استانی و شهرستانی در حال انجام است و دسترسی های سامانه ای مناسب برای ۱۴۷ هزار مشاور املاک فراهم شده است. بیش از ۸۲ هزار مشاور املاک به سامانه ثبت اسناد متصل شده و بیش از ۲۷۲ هزار پیش نویس مرتبط با ماده ۳ قانون تنظیم کرده اند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: به منظور اطلاع رسانی مؤثر و پیوسته درباره این قانون، تمهیدات لازم برای بهره برداری از ظرفیت صدا و سیما به منظور توجیه بهتر مردم و رفع ابهامات احتمالی اتخاذ شده و همایش تخصصی تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و نشست های علمیتحلیلی در مورد اجرای این قانون با مشارکت کارشناسان و استادان دانشگاه برگزار گردید.

بابایی به برگزاری ۸ نشست منطقه ای هم اندیشی در خصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول برای مدیران کل ثبت اسناد و املاک استان ها و رؤسای واحدهای ثبتی اشاره کرد.

او ادامه داد: شیوه نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تدوین شده و آزمون سردفتری سال ۱۴۰۳ در تاریخ ۲ شهریور به صورت سراسری در ۳۷ حوزه امتحانی برگزار گردید. نتایج آزمون سردفتری اسناد رسمی ۱۴۰۳ نیز اعلام شده و از میان ۱۶ هزار و ۱۳۴ نفر شرکت کننده در مرحله کتبی، ۳ هزار و ۷۴۲ نفر پذیرفته و جهت انجام مراحل بعدی استخدام به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی شده اند. همچنین ثبت نام آزمون دفتریاری در ماه آبان سالجاری مطابق ماده ۳ قانون دفاتر اسناد رسمی انجام پذیرفته است.

ابلاغ شیوه نامه رتبه بندی دفاتر اسناد رسمی

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: شیوه نامه رتبه بندی دفاتر اسناد رسمی بر اساس ماده ۵۸ آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب سال ۱۴۰۰ و در راستای آگاهی عمومی و افزایش کیفیت خدمات رسانی به سردفتران اسناد رسمی ابلاغ گردید.

بابایی همچنین به برگزاری نخستین همایش ملی حدنگاری با محور توسعه پایدار در تیرماه ۱۴۰۳ اشاره کرد که با همت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، پژوهشگاه قوه قضاییه و دانشگاه های تربیت مدرس و علامه طباطبایی برگزار شد. علاوه بر این، نخستین همایش روز مهندس نقشه بردار نیز در شهریورماه ۱۴۰۳ با حضور مدیران کل ثبتی سراسر کشور و اعضای جامعه مهندسین برگزار گردید که به تقدیر از ۸۷ نقشه بردار برتر ملی و استانی انجامید. همچنین سومین همایش ملی ایده های تحول آفرین ثبتی برگزار و از ۴ جلد کتاب برگزیده ثبتی رونمایی شد، و سومین مدرسه تابستانی ۲۰۲۴ در زمینه مالکیت فکری از ۱۳ تا ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ با مشارکت فعالان این حوزه برگزار گردید.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین گفت: تفاهم نامه مشترکی با مرکز توسعه شورای حل اختلاف قوه قضاییه در زمینه ارجاعات داوری شورای حل اختلاف به سران دفاتر اسناد رسمی و تفاهم نامه ای دیگر با سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران به منظور مستندسازی حقوق استفاده، ارتفاقی و حفظ اراضی و املاک متعلق به این سازمان، به امضا رسیده است.

وی افزود: تمهیدات و فرصت های لازم برای ایفای نقش مؤثر شرکت های دانش بنیان بدون نیاز به اخذ مجوز، فراهم آمده و امکان حضور الکترونیکی در جلسات دادرسی دادگاه تجدید نظر انتظامی سردفتران و دفتریاران نیز فراهم شده است. همچنین دستورالعمل اجرایی ارزیابی ادارات کل استانی و واحدهای ثبتی سازمان ثبت بر مبنای مدل رقابتی در تعالی به منظور ارتقای عادلانه بهره وری و ایجاد انگیزه برای کارکنان متعهد ابلاغ گردید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا