پزشکیان: دولت به استفاده از امکانات وزارت ارتباطات برای حل ناترازی ها روی می آورد

رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود به برنامه های طراحی شده توسط دولت جهت بهره برداری از توانمندی های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای برطرف کردن ناهماهنگی ها تاکید کرد و گفت: استارتاپ ها می توانند با کمک به دولت در مدیریت داده ها، به ریشه کن کردن فساد و تبعیض و همچنین ایجاد شفافیت و سلامت در فرآیندهای حکمرانی کمک کنند.
مسعود پزشکیان در نشستی با حضور فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال که در ساختمان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شده بود، تصریح کرد که تلاش های جمعی استارتاپ ها به سود مردم و موجب ارتقاء و پیشرفت در نوآوری و فناوری خواهد بود. او همچنین اشاره کرد که امروز ما به دنبال این هستیم که نه تنها در مقایسه با کشورهای همسایه عقب نمانیم، بلکه در بسیاری از زمینه ها پیشرو باشیم و فعالیت های استارتاپی در حوزه اقتصاد دیجیتال می تواند گره گشای مشکلات کشور باشد.
رئیس جمهور افزود که در دولت سیزدهم، هدف ما تقویت و حمایت از فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال برای دستیابی به سهم ۱۰ درصدی از تولید ناخالص داخلی است. وی تاکید کرد که دولت بر عهده دارد تا قوانین و مقرراتی را که موجب تسهیل فعالیت های کسب و کارها در این حوزه می شود، اصلاح نماید و ما به طور کلی برای همکاری با شما حاضر هستیم.
پزشکیان همچنین بر این نکته تاکید کرد که حضور نمایندگان فعالان اقتصاد دیجیتال در مراکز تصمیم گیر و تأثیرگذار از اهمیت بالایی برخوردار است و گفت: ضروری است که در سمینارها و همایش های مربوط به اقتصاد دیجیتال، نمایندگانی از بخش های قانون گذاری نیز حضور داشته باشند تا دغدغه ها و درخواست های فعالان این حوزه مدنظر قرار گیرد.
رئیس جمهور با تأکید بر عزم دولت برای ایجاد هماهنگی در تصمیم گیری ها و تامین انرژی مورد نیاز برای شرکت های فناوری و دیجیتال به عنوان دو درخواست اساسی فعالان این بخش، دستوری به وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی داد تا در رفع موانع و مشکلات موجود برای استارتاپ ها جدیت بیشتری داشته باشند.
پزشکیان در ادامه از دبیر شورای عالی فضای مجازی خواست تا از هر گونه اقدامی که می تواند مانع فعالیت استارتاپ ها و نارضایتی عمومی را به دنبال داشته باشد، جدی بپرهیزد.
قبل از سخنرانی رئیس جمهور، ۸ نفر از پیشگامان حوزه اقتصاد دیجیتال؛ از جمله علی حکیم جوادی رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای، مصطفی امیری مدیرعامل شرکت زرین پال، شهاب جوانمردی مدیرعامل هلدینگ فناپ، سادینا آبایی رئیس کمیسیون فناوری اتاق بازرگانی، کاظم کیال مدیرعامل پیام رسان بله، مسعود طباطبایی مدیرعامل دیجی کالا و علی سرتیپی مدیرعامل فیلم نت، نظرات و دیدگاه های خود را در خصوص ضرورت انتقال به اقتصاد دیجیتال به جای وابستگی به درآمدهای نفتی، بهبود فضای کسب و کار دیجیتال با قوانین حمایتی، برنامه ریزی برای مهاجرت معکوس نخبگان ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیش بینی پذیر کردن شرایط برای فعالان این حوزه و سرمایه گذاران، تعامل دولت با استارتاپ ها به شکلی ماموریت محور و ساماندهی مراکز تصمیم ساز بیان کردند.