یکشنبه 19 مهر 1405

نشست هسته ای ایران، کم تنش ترین جلسه در سال های اخیر به شمار می رود

۱۵:۴۷ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳

مینا عظیمی در روز سه شنبه، شورای حکام آژانس بین المللی انرژی به ارزیابی پرونده هسته ای ایران پرداخته و به بررسی پایبندی این کشور به توافق سال ۲۰۱۵ و همچنین قطعنامه ۲۲۳۱ پرداخت. 

طبق گزارش خبرنگار المیادین از منابع آژانس، این نشست به عنوان آرام ترین جلسه در سال های اخیر تلقی شده است، به گونه ای که هیچ یک از طرفین، به ویژه نماینده آمریکایی، مانند دوره های پیشین به تشدید مباحث نپرداختند. نماینده آمریکا اظهار داشت که کشورش در حال تعیین اولویت های خود است و به نماینده ایران گفت: «اگر به توافق تمایل دارید، باید رویکردتان نسبت به این پرونده را تغییر دهید.»

در این گردهمایی، نماینده آلمان نیز نگرانی کشورهای اروپایی را ابراز کرد، اشاره کرد که اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی که ایران در اختیار دارد، برای تولید ۶ بمب هسته ای کافی است و این موضوع به شدت نگران کننده است.

نماینده ایران همچنین بر لزوم پرهیز از سیاسی کاری در این موضوع تأکید کرد و خاطرنشان ساخت که کشورش از زمان اجراي توافق به تعهدات خود پایبند بوده است و این آمریکا بود که در سال ۲۰۱۸ از آن خارج گردید، در حالی که کشورهای اروپایی نیز به وظایف خود برای حفظ توافق عمل نکردند. 

پیش تر، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از آژانس بین المللی انرژی اتمی درخواست کرده بود که گزارش آتی خود درباره ایران را به طور حرفه ای و مطابق با تصمیمات و موازین خود، بدون دخالت های سیاسی و فشارهای غیرقانونی، تدوین نماید.

در حواشی نشست هفتگی دولت، اسلامی خاطرنشان کرد که کشورهای تروئیکای اروپا، شامل فرانسه، انگلیس و آلمان، فشارهای خود را بر آژانس برای انتشار گزارشی جامع افزایش داده اند و این گزارش در جلسه آینده منتشر خواهد شد.

شایان ذکر است که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در ماه گذشته اظهار داشت که توافق جامع اقدام مشترک درباره موضوع هسته ای ایران «منسوخ شده است» و بر ضرورت جستجوی فرمولی جدید برای رسیدن به توافق با ایران تأکید کرد.

گروسی افزود: «هیچ کس تصور نمی کند که توافق هسته ای که در گذشته به امضا رسیده، بتواند در شرایط کنونی مفید واقع شود و معتقدم که این توافق در یک بازه زمانی معین معتبر بود».

در همین رابطه، سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به اظهارات گروسی، مواضع او را «نگران کننده و خارج از چارچوب های فنی بی طرفانه» خواند.

این سازمان تأکید کرد که اظهارات گروسی «سیاسی» بوده و باید متوقف گردد و توضیح داد که «او بهتر از هر کسی می داند که آژانس به عنوان نهاد ناظر، فعالیت های هسته ای ایران را به روشی بی سابقه تحت نظر دارد.»

سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که آمریکا و برخی کشورهای غربی از این گونه اظهارات «غیرسازنده» برای توجیه تحریم های ظالمانه خود علیه ایران استفاده می کنند، در حالی که «تهران بارها نشان داده است که هیچ تمایلی به دستیابی به سلاح هسته ای ندارد.»

المیادین

آخرین اخبار

کرملین: احتمال تماس تلفنی اعلام‌نشده بین پوتین و ترامپ وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور...

کمبود متخصص و پوشش ناکافی بیمه؛ دو مانع درمان اختلالات خواب در ایران

نتایج یک مطالعه منتشرشده در «Journal of Clinical Sleep...

غذا خوردن در ساعات پایانی شب با افزایش خطر کبد چرب مرتبط است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نتایج...

پول ندارم، درمان نمی‌کنم!

گرانی‌های بی سابقه و...

قیمت سکه امروز ۱۹ مهر ۱۴۰۵/ ربع‌سکه نزدیک به ۹ میلیون تومان عقب رفت + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

گزارش نگران‌کننده از سامسونگ؛ فروش گوشی‌های گلکسی ظاهراً سودی ندارد

سامسونگ به دلیل افزایش شدید قیمت حافظه‌های مورد استفاده...

آمارهایی از آسیب‌پذیری کودکان بعد از طلاقِ والدین‌شان

طلاق به عنوان مسئله اجتماعی، آسیب‌های چندبعدی برای فرزندان...

انفجار در فرودگاه های «جده» و «ملک فهد» در دمام عربستان سعودی

به گزارش خبرآنلاین، رسانه های عربی به نقل از...

بازار لوازم خانگی با گرانی روبه روست، نه گران‌فروشی!/ کمبودی نداریم

نایب‌رئیس اتحادیه لوازم خانگی با اعلام افزایش حدود ۸۰...

موبایل چرا دوباره گران شد؟

به گزارش خبرآنلاین روزنامه همشهری نوشت: محمدرضا...

قابلیت جذاب پیکسل واچ ۵ به نسل قبلی رسید؛ طراحی واچ‌فیس با کمک جمینای

گوگل در حال انتشار به‌روزرسانی جدیدی برای ساعت هوشمند...

چرا ترامپ هم‌زمان مایکروسافت را تنبیه و تقدیر کرد؟

دولت ترامپ در یک روز، مایکروسافت را از برنامه...

توهمات بی پایان؛ ترامپ ادعاهای ضد ایرانی خود را همچنان تکرار می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ روز شنبه به وقت...

رئال مادرید ۱ – ویارئال ۰/ از گلزنی دیومانده تا اخراج عجیب و غریب وینیسیوس!

در دیداری از هفته هشتم لالیگا اسپانیا، رئال مادرید...

دلداری لندن به زلنسکی پس از اظهارات تند ترامپ/برنهام: تحریم روسیه را تشدید می‌کنیم

به گزارش خبرآنلاین، دفتر نخست‌وزیری انگلیس امروز شنبه با...

دوحه: مهار تنش و گشودن راه برای تلاش‌های دیپلماتیک، اولویت ماست

به گزارش خبرآنلاین، وزارت خارجه قطر امروز شنبه در...

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۱۸ مهر ۱۴۰۵ / گوشت گوساله و گوسفندی کیلویی چند شد؟ + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار گوشت قرمز در نخستین...

تبلیغات متنی