یکشنبه 19 مهر 1405

دامنه نوسان بورس و حجم مبنا بازنگری می شود

به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، حجت اله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار عصر روز یکشنبه در نشست کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران گفت: سال ۱۴۰۳ سالی ویژه و پُر از رویدادهای عجیب بود؛ در نتیجه انصافا مدیریت اقتصاد در این سال بسیار دشوار بود.

وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه از جنس امید و صبر است توضیح داد: با بررسی عملکرد و آمار متوجه می شویم که بازار زنده است و پیش می رود.

به گفته رییس سازمان بورس تاکنون ارزش معاملات در بازار به حدود ۲۵۵۰ همت رسیده که بیش از ۱۵۰۰ همت آن معاملات خرد بوده است.

صیدی اعلام کرد: هم چنین رقم تامین مالی از بازار سرمایه به عدد قابل قبول ۱۱۳۰ همت رسید. ارزش عرضه های اولیه هم حدود ۶۳۰۰ میلیارد تومان بود. البته ما به دنبال ارقام بیش تر هستیم، ولی با همین ارقام امیدها زنده نگه داشته شد و در نیمه دوم سال هم شرایط بهتر شد.

صیدی افزود: وقتی داشتیم برنامه ریزی می کردیم آرزوها این بود که در ۶ ماه دوم سال بازار ۲۵ درصد رشد داشته باشد و شاخص به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد برسد اما در حال حاضر شاخص نزدیک به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد است. یعنی شما فعالان و نهادهای مالی بالای ۳۵ درصد بازده را در نیمه دوم سال رقم زدید.

وی گفت: امیدواریم در شاخص هم وزن هم که وضع مطلوبی نداشت به شرایط بهتری برسیم. دلیل مطلوب نبودن شاخص هم وزن این بود که شرکت های کوچک و متوسط رشد آن چنانی نداشتند. البته امیدواریم در سال ۱۴۰۴ از این ظرفیت استفاده شود.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۴ برخی عدم تعادل های ساختاری ادامه خواهد داشت ادامه داد: مقام معظم رهبری هم دیروز اشاره کردند که مسأله اصلی کشور اقتصاد است. وقتی که فعالان بازار این را می شنوند، درمی یابند که همت خوبی برای اداره اقتصاد وجود دارد.

رئیس سازمان بورس اعلام کرد: بسته عملیاتی ۵ محوری رئیس جمهور شامل راهکارهایی برای حل مسائلی از جمله ناترازی ها، رشد اقتصادی، بهبود معیشت، ثبات اقتصادی و مهار تورم است، در نتیجه بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: برای این که برنامه های مزبور اجرایی شود باید هم کاری کاملی بین ارکان وجود باشد.

صیدی یادآور شد: در بازار سرمایه با توجه به ظرفیت هایی که وجود دارد باید بازده خوبی را رقم بزنیم.

وی بیان کرد: برای این کار ۳ برنامه را اعلام و طراحی کرده ایم. اولین برنامه ارتقای کارآیی بازار است؛ یعنی اینکه شفافیت و افشای کافی و نقدشوندگی در بازار وجود داشته باشد.

دبیر شورای عالی بورس افزود: دومین برنامه بهبود و ارتقای نظام راهبری شرکتی است و برنامه سوم نیز توسعه بازار است که این هدف در گروی عرضه های اولیه و توسعه ابزارهاست، با این هدف که بازار عمق و وسعت پیدا کند.

رییس سازمان بورس تاکید کرد: همچنین ۲ موضوع دیگر را هم پیگیری می کنیم که امیدواریم در سال آینده کمک کننده باشد. اولین موضوع بحث بهسازی و نوسازی نظام حکمرانی فناوری اطلاعات است.

وی گفت: به دنبال آن هستیم که از یک سو نظام موجود را ارتقا دهیم و در عین حال تحولی را در حوزه آی تی و هوش مصنوعی ایجاد کنیم. امیدواریم قدم اول برای این کار در سال ۱۴۰۴ برداشته شود.

صیدی توضیح داد: موضوع دیگر، بازنگری در ریزساختارهای بازار است. اگر مقداری بازار ثبات پیدا کند در دامنه نوسان و حجم مبنا بازنگری خواهیم کرد تا به نقدشوندگی و پویایی بازار کمک کند.

صیدی در پایان گفت: بازار سرمایه سیاسی نیست. این بازار کار خود را در حوزه تشکیل سرمایه و صیانت از حقوق سهام داران انجام می دهد. از سیاست مداران و فعالان سیاسی خواهش دارم که بازار سرمایه را وارد بحث های سیاسی نکنند و افزایش یا افت شاخص را به مسائل سیاسی ارتباط ندهند.

آخرین اخبار

توهمات بی پایان؛ ترامپ ادعاهای ضد ایرانی خود را همچنان تکرار می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ روز شنبه به وقت...

دلداری لندن به زلنسکی پس از اظهارات تند ترامپ/برنهام: تحریم روسیه را تشدید می‌کنیم

به گزارش خبرآنلاین، دفتر نخست‌وزیری انگلیس امروز شنبه با...

دوحه: مهار تنش و گشودن راه برای تلاش‌های دیپلماتیک، اولویت ماست

به گزارش خبرآنلاین، وزارت خارجه قطر امروز شنبه در...

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۱۸ مهر ۱۴۰۵ / گوشت گوساله و گوسفندی کیلویی چند شد؟ + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار گوشت قرمز در نخستین...

مجلات نمایه‌شده SCIE و ESCI در ارزشیابی مقالات دارای اعتبار ISI هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت،...

بازدید وزیر تجارت و صنعت افغانستان از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه ابوحنیفه

پنجمین نمایشگاه بین‌المللی بازرگانی ابوحنیفه امروز در شهر کابل...

بازار لوازم خانگی زیر سایه قیمت‌های لحظه‌ای و مشتریان دست به عصا!

نوسان لحظه‌ای قیمت‌ها، افزایش هزینه تامین کالا و کاهش...

رسید پذیرش تعمیرگاه چیست و چرا بدون آن نباید دستگاه یا خودرو را تحویل بدهید؟

گوشی، لپ‌تاپ یا خودرو را برای تعمیر تحویل داده‌اید،...

هشدار جدی مدیریت بحران درباره مخازن سوخت شهران

به گزارش آفتاب نیوز، حسین ساجدی‌نیا...

زاینده‌رود جان دوباره می گیرد؟

۱۸ مهر،روز نکوداشت زاینده‌رود،فرصتی برای یادآوری سرنوشت رودی است...

اختلال یادگیری؛ از برچسب‌زنی تا شناخت تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان

دشواری برخی دانش‌آموزان در خواندن، نوشتن و ریاضی ممکن...

جزئیات جدید درباره بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع در مجلس/ رأی گیری مجازی است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد نادری، اظهار کرد: جلسه...

بخشی از خاطرات کودکی‌مان ساختگی است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه بردفورد،...

پوتین با صدور یک بیانیه توافق نفتی با آمریکا را تائید کرد

به گزارش خبرآنلاین از خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه کرملین...

اولین تصاویر از رنج‌روور برقی در آزمایش‌های سخت سوئد

رنج‌روور نخستین شاسی‌بلند تمام‌برقی خود را در شرایط سخت...

فاطمه مهاجرانی هم جواب روبیو را داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با تأکید...

OpenAI: نوجوانان روزانه کمتر از ۱۵ دقیقه از ChatGPT استفاده می‌کنند

بر اساس نخستین گزارش OpenAI درباره الگوی استفاده نوجوانان...

انبوه‌سازان مسکن ایرانی راه خارج را بلد شده‌اند!

رکود بازار مسکن در ایران شرایطی را به وجود...

تبلیغات متنی