پنج‌شنبه 23 مهر 1405

برپایی نیروگاه خورشیدی ۲۸ مگاواتی از سوی جهاددانشگاهی علم و صنعت در خراسان رضوی

 

به منظور رفع معضل عدم توازن برق در بخش کشاورزی، تفاهم نامه ای برای احداث یک نیروگاه تجمیعی با ظرفیت ۲۸ مگاوات انرژی خورشیدی در شهرستان میان جلگه استان خراسان رضوی از سوی سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت و دیگر نهادهای مرتبط به امضاء رسید.

به علت عدم توازن برق در حوزه کشاورزی که مسائل زیادی را در کشور به وجود آورده است، توافق نامه ای برای ساخت نیروگاه تجمیعی ۲۸ مگاواتی خورشیدی در شهرستان میان جلگه استان خراسان رضوی توسط سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت که به عنوان یک سازمان پیشرو در زمینه انرژی های تجدیدپذیر شناخته می شود، با انجمن صنفی کارفرمائی چاه های عمیق این شهرستان به امضا رسید.

این مراسم امضا در تاریخ ۲۰ اسفند با حضور سید یحیی سلیمانی نماینده مردم زبرخان، فیروزه، نیشابور و میان جلگه در مجلس شورای اسلامی، دکتر ولی الله روشن رییس سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت، عزت الله سلیمانی فرماندار شهرستان میان جلگه و سایر مقامات محلی در دفتر سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت برگزار شد.

 

در این گردهمایی، رییس سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت بر قابلیت های این سازمان در ۹ حوزه مختلف تأکید کرده و خاطرنشان کرد که مراکز مختلف علی رغم ساختارهای مستقل، به صورت ماتریسی به یکدیگر مشاوره و خدمات رسانی می کنند.

 

دکتر روشن با بیان اهمیت سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت در زمینه انرژی های تجدیدپذیر و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی افزود: با توجه به تجربه این سازمان در تولید یو پی اس های صنعتی و در راستای مديريت ناترازی های انرژی در کشور، ما به حوزه ساخت نیروگاه های خورشیدی وارد شده ایم.
وی همچنین اظهار داشت: ما گام های متعددی را به منظور رفع ناترازی ها در زمینه های انرژی، محیط زیست و حمل ونقل آغاز کرده ایم و از وزارت نیرو اجازه احداث یک هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی گرفته ایم که پروژه احداث نیروگاه ۲۸ مگاواتی در میان جلگه استان خراسان رضوی، بخشی از این برنامه می باشد.

رییس سازمان همچنین با اشاره به اهمیت بومی سازی فناوری در این حوزه افزود: با استفاده از ظرفیت های درون زا، قصد داریمحجم قابل توجهی از فعالیت های خود را در شهرستان میان جلگه انجام دهیم تا امکان اشتغالزایی برای جوانان محلی ایجاد گردد.

 

دکتر روشن خاطرنشان کرد که ما در تلاشیم تا این پروژه را در چهار مرحله و در کمترین زمان ممکن به اتمام برسانیم و برآورد می شود که هزینه های مربوط به راه اندازی این نیروگاه تا حداکثر سه سال به مرحله بازگشت سرمایه خواهد رسید و پس از آن، علاوه بر تأمین نیازهای محلی، به درآمدزایی نیز تبدیل خواهد شد.

رییس سازمان همچنین بر این نکته تأکید کرد که نقاط بسیاری در کشور برای احداث نیروگاه های خورشیدی از قابلیت بالایی برخوردارند و ما امیدواریم با اجرای به موقع و با کیفیت این پروژه، به الگوی موفقی در حل ناترازی های مربوط به برق و آب در کشور تبدیل شویم.

دکتر سید یحیی سلیمانی، نماینده مردم زبرخان، فیروزه، نیشابور و میان جلگه در مجلس شورای اسلامی نیز در بخشی از سخنانش مطرح کرد که موضوع ناترازی های انرژی، یکی از مسائل اصلی و بحرانی کشور به حساب می آید و ورود به حوزه انرژی های تجدیدپذیر برای کشور یک ضرورت ملی است که سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت به آن توجه ویژه ای داشته است.

او همچنین افزود: در این زمینه فرصت های فراوانی برای فعالیت وجود دارد و اجرای نیروگاه تجمیعی ۲۸ مگاواتی خورشیدی در شهرستان میان جلگه نه تنها مشکلات ناترازی های انرژی را حل خواهد کرد، بلکه به اشتغال زایی مبتنی بر دانش کمک کرده و می تواند به بهبود معیشت ساکنان و ایجاد ارزش افزوده بینجامد.

وی همچنین به مشکلات ناشی از کمبود برق اشاره کرده و تأکید کرد که این مسائل به صورت زنجیروار به یکدیگر وابسته هستند و بر سایر حوزه ها نیز تأثیرگذارند.

دکتر سلیمانی با یادآوری اینکه در مجلس و در قانونی که به جهش دانش بنیان پرداخته شده، به موضوع انرژی های تجدیدپذیر توجه شده است، از سازمان جهاددانشگاهی با امکانات محدود اما با استعداد و نوآوری جوانان قدردانی کرد.

عزت الله سلیمانی، فرماندار شهرستان میان جلگه، نیز در نطقی به معرفی ظرفیت های این شهرستان با جمعیتی حدود ۴۳ هزار نفر پرداخت و بیان داشت: ۹۵ درصد جمعیت شهرستان در مناطق روستایی زندگی می کنند و ۹۸ درصد از اقتصاد این منطقه بر مبنای کشاورزی و دامپروری قرار دارد.

او همچنین تأکید کرد که چاه های عمیق با مشکل خاموشی های برق مواجه هستند و با توجه به شناخت موجود از سازمان جهاددانشگاهی، هدف ما از امضای این قرارداد، کاهش نگرانی های کشاورزان در زمینه تأمین برق است.

فرماندار شهرستان میان جلگه همچنین افزود: این پروژه به ایجاد اشتغال محلی کمک خواهد کرد و می تواند از پدیده مهاجرت روستاییان جلوگیری کند.

در پایان این مراسم، تفاهم نامه ساخت نیروگاه تجمیعی ۲۸ مگاواتی خورشیدی در شهرستان میان جلگه استان خراسان رضوی به امضای دکتر ولی الله روشن رییس سازمان جهاددانشگاهی علم و صنعت و محمود سلیمانیان مدیرعامل انجمن صنفی کارفرمائی چاه های عمیق شهرستان رسید.
علاوه بر این، با راه اندازی این نیروگاه، عدم تعادل برق و کمبود برق چاه های کشاورزی در زمان اوج مصرف تابستانی رفع خواهد شد و انتظار می رود که شاهد افزایش ۳۰ درصدی در محصولات کشاورزی منطقه باشیم.

علاوه بر این، حل این مسئله با همکاری جهاددانشگاهی تأثیر بسزایی در پیشرفت اقتصادی کشاورزی منطقه خواهد داشت.

 

 

آخرین اخبار

حمله مجدد یمن به فرودگاه ریاض

به گزارش خبرآنلاین، یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن...

جزییات تازه از رفع مسدودی گوشی تلفن همراه مسدود شده

به گزارش خبرآنلاین،فرشید شمشیری، عضو پیشین کمیسیون موبایل اتاق...

واکنش سفارت ایران به طرح اتهامات علیه کشورمان در مساله حجاب از سوی یک نهاد آذربایجانی

به گزارش خبرآنلاین، سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان...

۶ محقق پژوهشگاه رویان در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه رویان...

استند لمسی چیست؟ بررسی انواع، کاربردها و مزایا

اگر بخواهیم به این سؤال که استند لمسی چیست...

هیچ متهمی را نباید بلاوجه بازداشت کرد

به گزارش آفتاب نیوز، به نقل...

هزینه جلسات روانشناسی در سال ۱۴۰۵ در آذربایجان شرقی چقدر شده است؟

وقتی صحبت از هزینه جلسات روانشناسی میشود، اولین چیزی...

چرا پلاک‌گذاری خودروهای وارداتی ایرانیان مقیم خارج متوقف شد؟

با ادامه انتقادات مربوط به منشا ارز و ابهامات...

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تداوم شرایط جنگی / رشد اقتصادی جهان به چه رقمی می‌رسد؟

 به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، رویترز نوشت: صندوق بین‌المللی پول...

خدمات رایگان درمان سرطان به دهک‌های پایین در پژوهشگاه جهاد دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاددانشگاهی، دکتر...

مقابله با استارلینک ادامه همان مسیر توقیف کاست و جمع‌آوری دیش است

مواجهه با فناوری‌های ارتباطی در کشور بارها با محدودیت...

سوزش چشم هنگام کار با گوشی؛ علت چیست و چطور آن را برطرف کنیم؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

زمان ثبت‌نام کالابرگ جدید بر اساس کد ملی اعلام شد

رئیس سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد: مهلت خوداظهاری برای...

ثبت رکورد تاریخی ایران با ۱۸ طلا در المپیادهای علمی جهانی

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان از کسب ۱۸ مدال طلا...

توروالدز و هوش مصنوعی؛ ۱۸ بار بوت برای یک خط کد

لینوس توروالدز، بنیان‌گذار و نگهدارنده اصلی هسته لینوکس، برای...

نتانیاهو: نگران انتخابات هستم – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه...

تبلیغات متنی