چهارشنبه 13 آبان 1405

رونمایی چراغ خاموش«کیهان» از خبر «توافق قوی جدید»

با اینکه بیش از دو هفته از پیشنهاد اتحادیه اروپا برای احیای برجام گذشته و همچنان جزئیات دقیقی از آن در دست نیست اما برخی اخبار و روایت‌ها درخصوص محتوای متن پیشنهادی جوزف بورل (هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا) و همچنین مذاکرات اخیر وین، حکایت از تله‌گذاری جدید آمریکایی‌ها در بازی با لغو تحریم‌ها دارد.
لحن زورگویانه اتحادیه اروپا در مذاکرات وین و تعیین مهلت اعلام توافق یا عدم توافق (تا ۲۴ مردادماه) و همچنین ادعاهای رسانه‌ها و مقامات غربی مبنی بر اینکه «بر سر رفع تحریم‌ها توافق صورت نگرفته»، «تحریم‌های آمریکا علیه سپاه نه حذف بلکه کم‌رنگ شده»؛ «متن توافق، شامل تعهد بایدن و تضمین‌های آمریکاست»؛ و … حاکی از کارت‌های بازی جدید غربی‌ها در قبال ایران است.

برخی لفاظی ها و شگردهای تبلیغی آمریکایی‌ها در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای (به‌ویژه طی یک هفته گذشته) از ادامه تحریم‌ها تا اتهام‌زنی‌ها و لفاظی‌ها علیه ایران نشان می‌دهد که آن‌ها در تلاش هستند تا برای فرار از لغو تحریم‌ها، مقصرنمایی ایران و نهایتاً به زانو درآوردن تیم مذاکره‌کننده کشورمان بازهم به اعمال فشار علیه جمهوری اسلامی و تله‌گذاری‌های جدیدی روی بیاورند.

از گوشه و کنار زمزمه توافقی نیمه نصفه به گوش می‌رسد حال ‌آنکه اولاً) اقدامات متناقض آمریکایی‌ها در بحبوبه مذاکرات به‌ویژه یکی دو ماه گذشته و حتی برخی اقدامات تبلیغی آن‌ها طی چند روز گذشته، نشان‌دهنده این واقعیت است که غربی‌ها در قبال ایران حسن نیت و ابتکار عملی از خود نشان نداده و از ابزار تحریم دست بر نداشته‌اند.

ثانیاً) آنچه آمریکا به دنبال آن است فرسایشی کردن مذاکرات، شرطی کردن اقتصاد کشور به برجام و از همه مهمتر کاهش قیمت نفت است. آن‌ها در شرایطی که با بحران انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند می‌خواهند از یکسو قیمت نفت را کنترل کرده و از سوی دیگر ابزار تحریم علیه ایران را از دست ندهند.

شایان ذکر است تیم مذاکره‌کننده کشورمان که تاکنون بر اصول اصلی جمهوری اسلامی ایران (لغو تحریم‌ها، ارائه تضمین و راستی آزمایی طرف مقابل) هم در مذاکرات وین و هم در دوحه پافشاری کرده و هربار دشمنان نظام را ناامید کرده‌اند بایستی ضمن در نظر گرفتن جمیع اقدامات و رفتارهای غیرسازنده غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها، دستاورد ارزشمند خود (مقاومت در برابر نظام سلطه) را حفظ کرده و بازهم پای استفیای حقوق ملت ایران و بهره‌مندی از منافع اقتصادی برجام بایستند و برای برخی مدعیان اصلاحات که به دنبال بستن با کدخدا بودند و به قول خودشان زبان دنیا را بلد بودند! تفاوت‌های روشنی از توافق قوی جدید و توافق ضعیف قبلی را به تصویر بکشند.

حتی بعد از پیشنهاد تازه اروپایی‌ها
«جوزپ بورل»، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته اول مردادماه اعلام کرد که پیش‌نویس تازه‌ای درباره مذاکرات هسته‌ای که بهترین توافقی است که می‌توان به آن رسید را به ایران و آمریکا داده است. آمریکایی‌ها هم با بیان اینکه متن مشترک با مشورت آنها تهیه شده است گفتند در حال بررسی آن هستیم. تقریباً تمام طرف‌ها از پیشنهاد تازه بورل و تاکیدات او مبنی بر اینکه «اکنون زمان تصمیم‌گیری برای نجات توافق هسته‌ای است» استقبال کردند. همزمان با استقبال طرف‌های مذاکرات از پیشنهاد بورل، آمریکایی‌ها تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کردند. وزارت خزانه‌داری آمریکا ۹ مردادماه، ۶ شرکت و یک کشتی را به بهانه ارتباط با ایران در فهرست تحریم‌ها قرار داد. همین چند روز پیش (۱۷ مرداد) وزارت بازرگانی آمریکا یک شرکت چینی را به نقض تحریم‌های ایران متهم کرد.
بر همین اساس بود که ناصر کنعانی، سخنگوی جمهوری اسلامی ایران در واکنش ایران به تحریم‌های جدید آمریکا گفت: اعتیاد کاخ سفید به تحریم‌ها و استفاده ابزاری از آنها، شاخصی از نظام سلطه آمریکا است و تغییر دولت‌ها در این کشور، در رویکرد آن فرقی ایجاد نمی‌کند.

تشدید همراهی آمریکا و اسرائیل در دولت بایدن
با اینکه تصور بر این بود که جو بایدن بعد از ورود به کاخ سفید، سیاست حمایتی آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی را تعدیل می‌کند اما در عمل حمایت بی قید و شرط آمریکا از امنیت رژیم صهیونیستی در دوره بایدن با شدت و حدت هر چه تمام‌تر ادامه پیدا کرد. رزمایش مشترک آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ (همزمان با طرح برجامی بورل) و همچنین سفر اخیر رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل و دیدارهای مکرر و مستمر مقامات اسرائیل و آمریکا، نشان‌دهنده عمق وحدت استراتژیک آمریکا و رژیم منحوس صهیونیستی در قبال ایران است.
دولت بایدن در طول دو سال گذشته همواره خود را شریک اسرائیل اعلام و تاکید کرده است که از امنیت رژیم کودک‌کش حمایت می‌کند. چندی پیش یک مقام ارشد آمریکا مدعی شده بود: «صرف‌نظر از این که آمریکا با ایران بر سر برجام به توافق برسد یا نه، واشنگتن مصمم است که در همکاری با اسرائیل با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه مقابله کند.» این در حالی است که برخی مدعیان اصلاحات و برخی دیگر از ساده اندیشان داخلی گمان می‌کنند که آمریکا و اسرائیل در قبال ایران اختلاف دارند و می‌توان از فرصت روی کار آمدن دموکرات‌ها در آمریکا استفاده و پای برجام را امضا کرد!

تلاش برای ترور «جان بولتون»؛ اتهام‌زنی‌های جدید آمریکا به ایران
وزارت دادگستری آمریکا عصر چهارشنبه ۱۹ مردادماه با انتشار بیانیه‌ای ادعا کرد یک تبعه ایران که عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است را به تلاش برای ترور جان بولتون مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید متهم کرده است!
بعد از این خبر، مقامات آمریکایی در صدر اخبار ظاهر شدند و به طور مستقیم و غیرمستقیم به لفاظی علیه ایران پرداختند. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا پنج شنبه ۲۰ مردادماه در توییتی مدعی شد: «پیام ما به ایران روشن است: ما تهدید به خشونت علیه آمریکایی‌ها را تحمل نخواهیم کرد – و این قطعاً شامل مقامات دولتی سابق نیز می‌شود. هر حمله‌ای با عواقب شدید روبرو خواهد شد.».
«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید پس از بیانیه روز چهارشنبه آمریکا مدعی شد: «دولت بایدن بر سر محافظت از همه آمریکایی‌ها در برابر تهدیدهای خشونت و تروریسم مصالحه به خرج نخواهد داد.» خود «جان بولتون» نیز در واکنش به بیانیه وزارت دادگستری آمریکا گفت: «این مسئله به من کمک می‌کند درک بیشتری به دست بیاورم که رژیم مستقر در تهران قادر به انجام چه کارهایی است.» بیانیه وزارت دادگستری آمریکا و اتهام زنی‌های جدید به ایران در حالی است که بعد از مذاکرات اخیر هسته‌ای در وین، پیشنهاد اتحادیه اروپا در پایتخت‌ها در حال بررسی است!

بیشتر بخوانید :

حمله به «سلمان رشدی» و تلاش سناتورها برای ربط دادن ماجرا به ایران!
هنوز یکی دو روز از اتهام زنی جدید به ایران (برای ترور جان بولتون) نگذشته بود که روز جمعه ۲۱ مردادماه، اخبار و گزارش‌هایی درخصوص نویسنده مرتد (سلمان رشدی) منتشر شد.
با اینکه رسانه‌های خارجی بر اساس گزارش پلیس نیویورک خبر دادند که ضارب سلمان رشدی، جوانی ۲۴ ساله به نام «هادی مطر» است که ساکن ایالت نیوجرسی و اصالتاً لبنانی است، اما طی یکی دو روز گذشته برخی سناتورهای آمریکایی بدون هرگونه سند و مدرک تلاش کردند ماجرای حمله به سلمان رشدی را به جمهوری اسلامی ربط داده و در مساله برجام، زمینه‌های فشار علیه ایران را تمهید کنند.
«مارکو روبیو» سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا در پیامی توییتری خود با اتهام‌زنی به ایران نوشت: «ایران به هر آن که سلمان رشدی را ترور کند، پاداش می‌دهد. امروز (جمعه) او در آمریکا مورد اصابت چاقو قرار گرفت. چرا بایدن هنوز توافقی را با این تروریست‌ها در تهران مورد مذاکره قرار می‌دهد.»
بر اساس گزارشی که فارس نوشته، چندین تن دیگر از سناتورها و نمایندگان کنگره که از همان ابتدا به دنبال از بین بردن برجام بودند نیز به روبیو پیوستند و از دولت بایدن درخواست کردند تا از توافق با ایران صرف‌نظر کند.
«تام کاتن» سناتور جمهوری‌خواه ایالت آرکانزاس هم در پیامی توییتری نوشت: «رهبران ایران چندین دهه است که خواستار قتل سلمان رشدی هستند. ما می‌دانیم آن‌ها تلاش می‌کنند امروز مقام‌های آمریکایی را نیز ترور کنند. بایدن باید فوراً به مذاکره با این رژیم تروریست پایان دهد».
به موارد فوق این واقعیات را هم اضافه کنید که «قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس»، «فعال کردن سرویس‌های اطلاعاتی صهیونیستی»، «ترور شهید صیادخدایی»، «خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای»، «وضع تحریم‌های جدید علیه کشورمان در حوزه پتروشیمی»، «دزدی محموله نفتکش ایران در آب‌های یونان»، «اعلام جایزه برای کسب اطلاعات درباره سپاه» و… بخشی از اقدامات خبیثانه آمریکا و همپالگان اروپایی‌اش علیه جمهوری اسلامی ایران در یکی دو ماه اخیر بوده است.

۲۱۲۱

آخرین اخبار

واکنش کاخ سفید به شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره

به گزارش خبرآنلاین، در پی شکست سخت هم حزبی...

واکنش متفاوت بورس آمریکا و بازار نفت به پیروزی دموکرات‌ها / داوجونز هزار واحد رشد کرد، نفت ۳ دلار ارزان شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به یکی...

رسانه صهیونیست: دشمنان اسرائیل در آمریکا پیروز شدند

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه معاریو نوشت: دشمنان اسرائیل در...

زوجی که خیال پرسپولیسی ها را راحت کرد

پرسپولیس در قائمشهر به سه امتیاز مهم رسید و...

پیش‌بینی بارش‌های سیل آسا در ۸ استان/ آماده‌باش کامل ستادهای مدیریت بحران

معاون و سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره...

پایان سبز بورس

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز...

سردار قاآنی: فرماندهان جبهه مقاومت پیام ولی امر مسلمین را در عالی‌ترین سطح دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی...

باند جعل چک و کارت ملی به دام افتاد / اعتراف پسر به قتل پدر ۷۲ ساله‌اش

مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران از دستگیری سارق محتویات...

تشخیص زودهنگام خرابی تجهیزات یا قطعی برق با هوش مصنوعی

معاون تحقیق و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی شرکت ارتباطات زیرساخت...

حق کمیسیون مشاور املاک؛ پرسش‌های رایج و راهنمای شفافیت

تعیین حق کمیسیون مشاور املاک برای بسیاری از خریداران...

نیازمندی‌های آنلاین؛ از ستون آگهی روزنامه تا اپلیکیشن

پنجشنبه صبح‌ها، بوی جوهر تازه و یک خودکار قرمز؛...

پتنت تازه مایکروسافت؛ هوش مصنوعی که در پخش زنده حرف در دهان افراد می‌گذارد

شرکت مایکروسافت به‌تازگی پتنتی برای سامانه‌ای مبتنی بر هوش...

یاسر آسانی مهارشدنی نیست/ یک لحظه غفلت تا ابد پشیمانی رقبا!

یاسر آسانی دارد به یکی از کابوس‌های جدی مدافعان...

مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ حقوق زنانی که یک عمر «خانه‌داری» کرده‌اند چه می‌شود؟

درحالیکه زنان، سال‌های زندگی خود را صرف خانه‌داری، تربیت...

آلفارومئو کوئوروسو معرفی شد؛ کوپه‌ای آینده‌نگر با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب‌بخار

آلفارومئو (Alfa Romeo) در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۲۶ از...

ورود نخستین پرنده‌های مهاجر به شمال کشور

با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی، طبیعت آرام‌آرام...

رانندگی هوشمند مرسدس بنز به شهرها می‌رسد؛ مجوز سطح ۲ برای MB.Drive Assist Pro

مرسدس بنز عرضه سامانه کمک‌رانندگی پیشرفته ام‌بی.درایو اسیست پرو...

سد لجستیک تجارت از خزر

دریای خزر در معادلات تجاری فراتر از مسیری...

قیمت طلا امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر مثقال طلا ۱۱۰ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

قیمت سکه امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به قیمت ۲۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت +...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

بولتون: ترامپ نمی‌داند چه می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین، جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین...

تبلیغات متنی