چهارشنبه 13 آبان 1405

رئیس انجمن پزشکی ترکیه بازداشت شد

رسانه‌های ترکیه امروز (چهارشنبه) گزارش دادند که پلیس، رئیس انجمن پزشکی این کشور را پس از آنکه وی خواستار تحقیقات مستقل در مورد ادعاهایی مبنی بر استفاده ارتش از سلاح شیمیایی علیه شبه نظامیان کرد در شمال عراق شد، بازداشت کرد.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، به گفته دفتر دادستانی ارشد آنکارا، دکتر شبنم کورور فینکنچی ۶۳ ساله و رئیس انجمن پزشکان ترکیه به اتهام انتشار “تبلیغات تروریستی” در چارچوب تحقیقاتی که توسط پلیس ضد تروریسم آغاز شده است، بازداشت شد.

دفتر دادستانی همچنین گفت که از دادگاه نیز برای برکناری وی از ریاست انجمن درخواست کرده است.

فینکنچی، کارشناس پزشکی قانونی بیشتر دوران حرفه‌ای خود را صرف مستندسازی شکنجه و بدرفتاری کرده و یکی از فعالان برجسته حقوق بشر در ترکیه است. او به عنوان رئیس بنیاد حقوق بشر ترکیه نیز خدمت کرده است.

روزنامه بیرگون ترکیه و دیگر رسانه‌ها گزارش دادند که وی در استانبول در پی حمله صبحگاهی به خانه‌اش بازداشت و برای بازجویی به آنکارا منتقل شده است.

اخیرا مقام‌های دولت ترکیه به شدت ادعاهای شبه نظامیان کرد مبنی بر استفاده ارتش این کشور از تسلیحات شیمیایی علیه حزب کارگران کردستان یا پ.ک.ک در شمال عراق را رد و تاکید کردند که ارتش چنین تسلیحاتی را در انبار خود ندارد.

فینکنچی در اظهارنظرهایی برای یک خبرگزاری طرفدار کردها گفته که ویدئویی را که ادعا می‌کرد استفاده از تسلیحات شیمیایی را نشان می‌دهد، مورد بازبینی قرار داده و خواستار تحقیق موثر درباره آنها شده است. او بعدا در مصاحبه‌ای با وبسایت خبری ترک زبان ایندیپندنت تصریح کرد که نگفته که از تسلیحات شیمیایی استفاده شده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه وی را به تهمت زدن به نیروهای مسلح کشور و توهین به ترکیه متهم کرده است.

اردوغان همچنین قول داد اقداماتی را برای پاکسازی انجمن پزشکی ترکیه و سایر سازمان‌های متخصص از حامیان سازمان تروریستی انجام دهد.

دولت باغچلی، رهبر یک حزب ملی که با حزب حاکم اردوغان متحد است، روز سه‌شنبه طی یک سخنرانی از فینکنچی به شدت انتقاد کرد.

انجمن پزشکی ترکیه نیز اعلام کرد که این زن قربانی کارزار دروغ است و گفت: بازداشت او غیرقابل قبول است.

بنیاد حقوق بشر ترکیه نیز خواستار آزادی سریع رئیس انجمن پزشکی ترکیه شده است.

بازداشت این زن یک روز پس از آن انجام شد که پلیس حملاتی را در چندین شهر انجام داده و ۱۱ خبرنگار را که با رسانه‌ای حامی کردها کار می‌کند، بازداشت کرد.

پلیس گفت که روزنامه نگاران به دلیل انتشار اخبار یا محتوای دیگری که مردم را به نفرت و دشمنی تحریک می‌کند، بازداشت و رسانه آنها را به داشتن ارتباط با پ.ک.ک متهم کرد.

آخرین اخبار

زوجی که خیال پرسپولیسی ها را راحت کرد

پرسپولیس در قائمشهر به سه امتیاز مهم رسید و...

پایان سبز بورس

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز...

سردار قاآنی: فرماندهان جبهه مقاومت پیام ولی امر مسلمین را در عالی‌ترین سطح دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی...

باند جعل چک و کارت ملی به دام افتاد / اعتراف پسر به قتل پدر ۷۲ ساله‌اش

مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران از دستگیری سارق محتویات...

تشخیص زودهنگام خرابی تجهیزات یا قطعی برق با هوش مصنوعی

معاون تحقیق و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی شرکت ارتباطات زیرساخت...

حق کمیسیون مشاور املاک؛ پرسش‌های رایج و راهنمای شفافیت

تعیین حق کمیسیون مشاور املاک برای بسیاری از خریداران...

نیازمندی‌های آنلاین؛ از ستون آگهی روزنامه تا اپلیکیشن

پنجشنبه صبح‌ها، بوی جوهر تازه و یک خودکار قرمز؛...

پتنت تازه مایکروسافت؛ هوش مصنوعی که در پخش زنده حرف در دهان افراد می‌گذارد

شرکت مایکروسافت به‌تازگی پتنتی برای سامانه‌ای مبتنی بر هوش...

یاسر آسانی مهارشدنی نیست/ یک لحظه غفلت تا ابد پشیمانی رقبا!

یاسر آسانی دارد به یکی از کابوس‌های جدی مدافعان...

مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ حقوق زنانی که یک عمر «خانه‌داری» کرده‌اند چه می‌شود؟

درحالیکه زنان، سال‌های زندگی خود را صرف خانه‌داری، تربیت...

آلفارومئو کوئوروسو معرفی شد؛ کوپه‌ای آینده‌نگر با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب‌بخار

آلفارومئو (Alfa Romeo) در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۲۶ از...

ورود نخستین پرنده‌های مهاجر به شمال کشور

با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی، طبیعت آرام‌آرام...

سد لجستیک تجارت از خزر

دریای خزر در معادلات تجاری فراتر از مسیری...

قیمت طلا امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر مثقال طلا ۱۱۰ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

قیمت سکه امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به قیمت ۲۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت +...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

بولتون: ترامپ نمی‌داند چه می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین، جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین...

شوک دارنده توپ طلا به تیم ملی ازبکستان/ اولین قربانی تعلیق جام ملت‌ها؟

جام ملت‌های آسیا به دلیل شرایط عربستان به صورت...

تبلیغات متنی