یکشنبه 1 شهریور 1405

پرپلکسیتی در برابر گوگل؛ رقابت برای آزادی در دسترسی به پلتفرم های دیجیتال

شرکت پرپلکسیتی (Perplexity) اعلام کرده که اگر گوگل به فروش مرورگر کروم وادار شود، همچنان تمایل دارد که آن را خریداری کند، اما در عین حال ترجیح می دهد که گوگل همچنان مالکیت این مرورگر را حفظ کند.

دیمیتری شولنکو (Dmitry Shevelenko)، مدیر ارشد تجاری در پرپلکسیتی، در جلسه دادرسی مربوط به انحصار فعالیت های گوگل اظهار کرده است که در صورتی که قاضی آمیث مهتا (Amit Mehta) تصمیم به تجزیه مرورگر کروم بگیرد، این شرکت آماده است تا مدیریت این پلتفرم را بر عهده گیرد.

شرکت گوگل پیشتر هشدار داده بود که فروش مرورگر کروم، که شامل پروژه باز کرومیوم نیز می شود و اساس بسیاری از مرورگرهای دیگر است، می تواند به افزایش ناخواسته هزینه ها یا کاهش کارایی آن منجر شود. ولی شولنکو در پاسخ گفته است: «ما می توانیم این مرورگر را در ابعادی مشابه کروم مدیریت کنیم بدون آنکه کیفیت آن کاهش یابد یا هزینه ای اضافی به همراه داشته باشد.»

این اولین باری نیست که پرپلکسیتی برای تصاحب پلتفرم های تحت بررسی دولت ایالات متحده اعلام آمادگی کرده است. این استارتاپ که کمتر از سه سال عمر دارد، پیش تر نیز تمایل خود به خرید تیک تاک را مطرح کرده بود. شولنکو با وجود اینکه تحت احضار از وزارت دادگستری قرار گرفته بود، از این فرصت بهره برداری کرده و به چالش هایی که شرکتش با گوگل دارد، اشاره کرد. او به دشواری های تنظیم دستیار هوش مصنوعی پرپلکسیتی به عنوان دستیار پیش فرض در سیستم عامل اندروید پرداخت و گفت که حتی برای این کار از همکار خود کمک گرفته است.

وی همچنین به مذاکرات ناموفقی که با تولیدکنندگان گوشی های هوشمند داشته، اشاره کرد و از نگرانی شرکا از قطع حمایت مالی گوگل پرده برداشت: «شرکت ها تحت فشار گوگل هستند؛ زیرا اگر گوگل از عملکرد آن ها نارضی باشد، درآمد آن ها قطع خواهد شد.» قاضی مهتا پیشتر در حکم خود استفاده گوگل از قراردادهای انحصاری با تولیدکنندگان گوشی و مرورگرها برای مسدود کردن کانال های توزیع را غیرقانونی اعلام کرده بود.

شولنکو به موردی اشاره کرد که یک تولیدکننده گوشی (به احتمال زیاد موتورولا) موافقت کرده بود که پرپلکسیتی را پیش نصب کند، اما به دلیل محدودیت های ایجاد شده توسط گوگل، نتوانسته بودند آن را به عنوان دستیار پیش فرض بیافزایند. او عامل اصلی شروع این مذاکرات را حکم انحصاری قاضی و فشار به گوگل دانست.

با وجود تمایل به خرید کروم، شولنکو در عین حال هشدار داد که فروش آن به شرکتی همچون اوپن ای آی، که پیشتر اعلام آمادگی کرده، می تواند به کاهش مدل باز کرومیوم یا تضعیف حمایت از آن منجر شود. در پایان، او خاطرنشان کرد: «نمی توان به سادگی گفت که گوگل شرور است و تنها به دنبال منافع خود می باشد. ما باید منطقی باشیم. گوگل محصولات باکیفیتی تولید می کند که دیگران نیز بر پایه آن ها توسعه خواهند یافت. باید راه حلی اتخاذ نشود که توانمندی های گوگل را نابود کند.»

آخرین اخبار

چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرشاد ابراهیم‌پور، عضو هیأت رئیسه...

رصد ۱۸۴ هزار انبار کالاهای اساسی در کشور و کشف ۵۹۶۵ تن کالای احتکاری

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از رصد و پایش...

هنوز زمان زیادی تا مقایسه این پرسپولیس با تیم دهه ۶۰ باقی مانده است

ناصر ابراهیمی، یکی از مربیان باسابقه تیم پرسپولیس که...

وعده‌های پزشکیان در میانه جنگ و تحریم چقدر محقق شد؟

رئیس‌جمهوری در انتخابات ۱۴۰۳ بیش از وعده‌های عدددار، بر...

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد؛ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه...

مراکز داده قبل از ظهور هوش مصنوعی چه کاربردی داشتند؟

مراکز داده هوش مصنوعی به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات...

دو مهارت ساده که می‌تواند جان فرد در حال خفگی را نجات دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در...

واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به استناد مصوبه ستاد تنظیم...

رژیم صهیونیستی بار دیگر به هدف قرار دادن جنوب لبنان پرداخت

طبق گزارش خبرآنلاین، امروز شنبه، رژیم صهیونیستی دوباره اقدام...

پوتین: اوکراین حملات بی‌رحمانه‌ای انجام می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه عصر شنبه در...

حواشی طارمی پس از انتقال به الوصل به همراه عکس

مهدی طارمی، ستاره ملی‌پوش فوتبال ایران، از تیم المپیاکوس...

سیگنال همتی به بورس چه بود؟ / اظهاراتی که در تصمیم گیری سرمایه گذاران مهم خواهد بود

به گزارش خبرآنلاین، اظهارات اخیر رئیس‌ کل بانک مرکزی مبنی...

شواهد جدید، باورهای رایج درباره دورکاری را به چالش می‌کشد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : با...

پذیرش پژوهشگران پسادکتری تقاضامحور در ۱۲ دانشگاه و مرکز پژوهشی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

وال استریت ژورنال: درگیری ایران، مشروعیت ترامپ را مورد تردید قرار داده است

به نقل از خبرآنلاین، روزنامه وال استریت ژورنال در...

آسمان تاریک؛ فرصتی برای رونق اقتصاد دانش‌بنیان گردشگری

 دبیر میز تخصصی گردشگری کویر و نجوم خراسان رضوی،...

تبلیغات متنی