شنبه 18 مهر 1405

افزایش دماهای جهانی خطر ابتلا به سرطان را در زنان بالا می‌برد

 
طبق اظهار نظر محققان، تغییرات اقلیمی منجر به افزایش دما می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در میان زنان به طرز چشمگیری افزایش دهد.
 
به نقل از انتخاب و به گزارش هلث دی، تحقیق جدیدی که در تاریخ ۲۶ مه در نشریه‌ی Frontiers in Public Health به چاپ رسیده، نشان می‌دهد که گرمای فزاینده در مناطق خاورمیانه و شمال آفریقا به افزایش نرخ بروز و مرگ‌ومیر ناشی از سرطان‌های پستان، تخمدان، رحم و دهانه رحم در زنان منجر گردیده است.
 
🔻 محققان متوجه شده‌اند که برای هر یک درجه افزایش در دما به‌طور مشخصی تعداد موارد جدید و مرگ‌ومیر ناشی از سرطان‌های زنان رشد می‌کند.
 
«افزایش دما به وضوح با رشد مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در زنان ارتباط دارد، به ویژه در سرطان‌های تخمدان و پستان»،
دکتر وفا ابو الخیر-مطریا، پژوهشگر ارشد این مطالعه و متخصص حکمرانی سلامت جهانی و عدالت در سلامت از دانشگاه آمریکایی قاهره، تصریح کرد.
 
براساس گفته‌های پژوهشگران، افزایش موارد سرطان در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک برای کشورهایی با آب‌وهوای نسبتا سرد، مانند ایالات متحده، باشد.
 
«هرچند که افزایش به نظر کم می‌آید، اما اثر انباشته‌ی آن بر سلامت عمومی غیرقابل انکار است»، مطریا در ادامه عنوان کرد.
 
📊 جزئیات تحقیق:
 
این مطالعه به بررسی روابط بین دمای هوا و سیر تصاعدی بروز سرطان در ۱۷ کشور شامل الجزایر، بحرین، مصر، ایران، عراق، اردن، کویت، لبنان، لیبی، مراکش، عمان، قطر، عربستان سعودی، سوریه، تونس، امارات متحده عربی و سرزمین‌های فلسطینی پرداخت.
 
در این کشورها، در سال‌های اخیر، دما به طرز معناداری افزایش یافته که پژوهشگران آن را به تغییرات اقلیمی مرتبط می‌دانند.
 
«از نظر فیزیولوژیکی، زنان بیشتر در معرض خطرات سلامت ناشی از تغییرات اقلیمی هستند — به ویژه در دوران بارداری»،
دکتر سونگ‌سو چون، معاون مؤسسه‌ی سلامت جهانی و بوم‌شناسی انسانی در دانشگاه آمریکایی قاهره، بیان کرد.
 
🔸 پژوهشگران همچنین دمای هر کشور را با آمار بروز سرطان آن میان سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۹ تطبیق داده و به این نتیجه رسیدند که به ازای هر درجه افزایش دما، بین ۱۷۳ تا ۲۸۰ مورد جدید سرطان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر اضافه می‌شود. بیشترین افزایش مشاهده شده در سرطان تخمدان و کمترین مربوط به سرطان پستان ثبت گردید.
 
🔸 مرگ‌ومیر ناشی از سرطان نیز به میزان ۱۷۱ تا ۳۳۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر برای هر درجه افزایش دما افزایش یافته است. بیشترین افزایش در مرگ‌ومیر مربوط به سرطان تخمدان و کمترین در سرطان دهانه رحم می‌باشد.
 
شش کشور شامل قطر، بحرین، اردن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و سوریه، بیشترین افزایش در موارد و مرگ‌ومیر را تجربه کردند.
 
پژوهشگران متذکر شدند که افزایش دما علاوه بر اینکه به‌طور مستقیم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را بیشتر کند، همچنین ممکن است عوامل خطر دیگر مثل آلودگی هوا را تشدید نماید.
 
«افزایش دما به احتمال زیاد از طریق چندین مسیر عمل کرده و می‌تواند شامل افزایش تماس با مواد سرطان‌زا، ایجاد مشکل در خدمات درمانی، و حتی تأثیر بر فرآیندهای زیستی در سطح سلولی باشد. این مکانیسم‌ها می‌تواند به‌مرور زمان خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند»، دکتر چون توضیح داد.
 
با وجود این یافته‌ها، پژوهشگران تأکید کردند که تحقیق آنان نمی‌تواند رابطه‌ای قاطع بین تغییرات اقلیمی و بروز سرطان‌ها برقرار سازد و نیازمند مطالعات بیشتری در این خصوص هستند.
 
🔍 پیشنهادها برای سیاست‌گذاران سلامت:
 
دکتر چون به مسئولان بهداشت عمومی توصیه کرد که باید خطرات مرتبط با تغییرات اقلیمی را در برنامه‌ریزی‌های خود لحاظ نمایند:
 
«تقویت برنامه‌های غربالگری سرطان، ساخت زیرساخت‌های بهداشتی مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، و کاهش تماس با مواد سرطان‌زای محیطی، از جمله اقداماتی است که ضروری است. در غیر این صورت، بار بیماری سرطان ناشی از تغییرات اقلیمی همچنان در حال افزایش خواهد بود.»

آخرین اخبار

اولین تصاویر از رنج‌روور برقی در آزمایش‌های سخت سوئد

رنج‌روور نخستین شاسی‌بلند تمام‌برقی خود را در شرایط سخت...

فاطمه مهاجرانی هم جواب روبیو را داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با تأکید...

OpenAI: نوجوانان روزانه کمتر از ۱۵ دقیقه از ChatGPT استفاده می‌کنند

بر اساس نخستین گزارش OpenAI درباره الگوی استفاده نوجوانان...

انبوه‌سازان مسکن ایرانی راه خارج را بلد شده‌اند!

رکود بازار مسکن در ایران شرایطی را به وجود...

جیلی با فست‌شارژ ۴ دقیقه‌ای به جنگ بی‌وای‌دی رفت!

جیلی با معرفی فناوری شارژ فوق‌سریع ۲.۲ مگاواتی در...

طرح دوفوریتی مجلس برای برخورد با ماینرهای غیرمجاز

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون صنایع...

تکلیف تعطیلی مدارس خراسان رضوی برای همیشه مشخص شد

وزیر آموزش‌و پرورش در سفر به شهرستان‌های گناباد و...

طرفداران اپل بخوانند / فروش آیفون ۱۸ غیرقانونی است

محله‌ای، مدیر دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و...

قیمت تخم‌مرغ نجومی شد / نیمرو و املت غذای لاکچری شد

به گزارش خبرآنلاین،رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغداران میهن با بیان...

پزشکیان در ترکمنستان؛ از دیدار با پوتین و پاشینیان تا پیشنهاد همکاری منطقه‌ای «CIS+I»

پزشکیان ۱۶ مهرماه برای شرکت در نخستین اجلاس محیط‌زیستی...

هشدار نارنجی مدیریت بحران برای وقوع سیلاب و تندباد در ۷ استان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم:...

تاکید پوتین بر لزوم ایجاد جهان چند قطبی و ساختار مالی با ثبات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه...

لوفت هانزا پروازهای خود را به عربستان تعلیق کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این شرکت هواپیمایی آلمانی در...

قیمت سکه امروز ۱۷ مهر ۱۴۰۵/ نیم‌سکه در نزدیکی کانال ۱۴۳ میلیون تومان ایستاد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

تبلیغات متنی