شنبه 9 آبان 1405

معیار انتخاب مفاخر ایران چیست؟

معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درباره معیار این انجمن برای تقدیر از یک چهره به عنوان شخصیتی در زمره مشاهیر ایران می‌گوید: اینکه در نهایت چه کسی به عنوان یک فرد مفاخری و مشاهیری انتخاب می‌شود یک سوال اساسی است. درباره این مسئله بحث‌های زیادی شده است ولی باید در نظر گرفت سیر تاریخی که این افراد طی می‌کنند، گویای بخشی از معیارهای تعیین کننده این امر است.

کاوه خورابه ـ معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ـ در ادامه صحبت‌هایش به ایسنا می‌گوید: درحقیقت با بررسی مسیری که یک چهره نام‌آور طی کرده است، فارغ از متر و معیارها می‌توان با یک خرد جمعی به این رسید که آیا او به عنوان یک چهره شاخص در حوزه‌های علمی، هنری، پژوهشی، دینی مطرح است یا خیر؟ مصداق این امر فردی همچون «فردوسی» است؛ یعنی این ما نیستیم که فردوسی را به عنوان یک فرد مشهور در تاریخ ادبیات تعیین می‌کنیم بلکه اوست که خودش را بر ما و اتفاقا در تاریخ متجلی می‌کند و می‌گوید که در چه جایگاهی قرار دارد.

او تصریح می‌کند: شاید در یک رویکرد آکادمیک یکسری شاخصه‌ها و متر و معیارهایی مد نظر قرار گیرد؛ به این صورت که اگر با آن شاخصه‌ها خوانایی داشته باشد و بتواند امتیازات لازم را کسب کند، عنوانی را دریافت خواهد کرد که تعیین کننده‌ او به عنوان یک فرد نام‌آور ملی خواهد بود.

خورابه بیان می‌کند: در نهایت در انجمن یک درگاه معنوی داریم که معمولا بر اساس پیشنهادهایی که از طرف دوستان و اهالی فرهنگ مبنی بر جهت شناسایی یک فرد صورت می‌گیرد، اینگونه عمل می‌کند که در ابتدا اطلاعاتی درباره فرد پیشنهادی جمع آوری می‌شود، روی آنها مطالعه می‌شود، براساس ساختار اداری تعریف شده انجمن در شورای علمی مطرح می‌شود، در هیات مدیره انجمن اعلام می‌شود و در نظر گرفته می‌شود که باید برای آن شخصیت خاص بزرگداشتی گرفته شود یا خیر.

از او درباره اعضای انجمن سوال می‌کنیم. توضیح می‌دهد: در انجمن عضو نداریم؛ یعنی اینگونه نیست که مثل خانه‌های سینما یا تئاتر عضوگیری داشته باشیم. در انجمن تنها شورای علمی، هیات مدیره و یک هیات امنا داریم ولی به هر حال انجمن به منظور معنوی کلمه، خانه همه مفاخر ایران است.

«مزایای انجمن برای برای مفاخر و مشاهیر ایران چیست؟» پاسخ می‌دهد: شاید یکی از مهم‌ترین دغدغه و هدف‌های هر فردی که در هر حوزه علمی فعالیت می‌کند، دیده شدن باشد. به هر حال هیچ خطاطی تنها برای اینکه خطاطی کرده باشد نمی‌نویسد و هیچ نقاشی هم تنها برای اینکه نقاشی کرده باشد نقاشی نمی‌کند، بلکه این معطوف به یک هدف است؛ یعنی دیده شدن، توسط جامعه شناخته شدن و مورد مطالعه قرار گرفتن.

او ادامه می‌دهد: جایی همانند انجمن شأنیت رسانه‌ای خودش را دارد که می‌تواند واسطه‌ای شود بین این شخصیت‌ها در حوزه شناسایی آنها و مخاطبان. یکی از کارهایی که از همان ابتدای تأسیس در انجمن انجام شده است، چاپ کتاب زندگینامه و شرح خدمات علمی فرهنگی شخصیت‌ها بوده است؛ به این صورت که مجموعه مقالاتی حول محور آنها گردآوری و چاپ می‌شود و در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.



منبع

آخرین اخبار

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

سپاه: چهارمین نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روابط عمومی نیروی دریایی سپاه...

حمایت جمهوری آذربایجان از امارات در سازمان ملل به جای ترکیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم اقدامات آنکارا و رئیس...

علیرضا دبیر: حضرت عباسی جفتش طلا بود!

به گزارش تابناک، رقابت‌های امروز کشتی آزاد قهرمانی جهان...

لاپید: مخالفان نتانیاهو در انتخابات پیروز شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «یائیر لاپید» در پستی در...

سقاب اصفهانی اعلام کرد: سیاست دولت، مازوت‌سوزی نیست/ پیش بینی سناریوهای جایگزین برای زمستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسماعیل سقاب اصفهانی ، رئیس سازمان...

وایمو برای عرضه روبوتاکسی در ژاپن و بریتانیا به سراغ تویوتا رفت

شرکت وایمو، زیرمجموعه خودران آلفابت، اعلام کرد که از...

صاعقه در ایلام جان ۲ نفر را گرفت و ۳ نفر را مصدوم کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

فرار یا تبعید سیاسی؟ خروج فلانیو بولسونارو پس از شکست در انتخابات

شکست انتخاباتی، خانواده بولسونارو را وارد مرحله‌ای تازه از...

صدراعظم آلمان: اروپا باید رویکردهای خود را در قبال آمریکا بازنگری کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فریدریش مرتس در آخرین مقصد...

نشست سن‌پترزبورگ به مثابه راه «نجات جغرافیایی»

دنیای اقتصاد: دکتر احمد رشیدی نژاد: پژوهشگر ژئوپلیتیک...

اعتبار جدید کالابرگ فعال شده یا هنوز در انتظار استفاده است؟

در حالی که دولت از افزایش ۵۰۰ هزار تومانی...

فرهنگستان علوم ظرفیت خود را برای تحقق خیزش علمی کشور به کار می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم،...

بزرگ‌ترین سرقت تاریخ رمزارزها؛ ۶.۳ میلیارد دلار از بایننس خارج شد/ کره شمالی در مظان اتهام

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی شرکت‌های تحلیل بلاک‌چین نشان...

غیرفعال‌شدن کارت سوخت خودروهای بالای ۲۵ سال و موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال تکذیب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی...

درخواست عربستان از آمریکا درباره جنگ با ایران: به دیپلماسی فرصت دهید

به گزارش خبرآنلاین، وبگاه شبکه عبری i۲۴News گزارش داد...

دستیارهای هوش مصنوعی دولت همچنان در ابهام‌

با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز طرح...

رونمایی رسمی از جانشین سن‌سیرو؛ استادیوم جنرالی از ۲۰۳۱ +عکس

ورزشگاه جدید مشترک میلان و اینتر در سن‌سیرو، با...

تبلیغات متنی