شرط حفظ سلامت نیروی کار چیست؟

بر اساس گزارش‌ها، وجود یک محیط کار ایمن و بهداشتی، شرط اساسی برای حفظ سلامت جسمی و روانی نیروی کار است و افزایش کیفیت زندگی کاری، بهره‌وری را تا ۲۰ درصد افزایش داده و موجب حفظ نیروی کار می‌شود.

به گزارش ایسنا، موضوع بهداشت یکی از شاخصه‌های مهم تامین رفاه اجتماعی به شمار می‌رود و توجه به سلامت نیروی کار در دستور کار دولت‌ها قرار دارد.

در قانون کار ایران اهمیت رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار مورد تاکید قرار گرفته است؛ به نحوی که بر اساس تبصره یک ماده ۹۶ قانون کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول برنامه‌ریزی، کنترل، ارزشیابی و بازرسی در زمینه بهداشت کار و درمان کارگری بوده و موظف است اقدامات لازم را در این زمینه به عمل آورد.

وجود یک محیط کار ایمن و بهداشتی، شرط اساسی برای حفظ سلامت جسمی و روانی نیروی کار است و این شرایط ایمن شامل پیشگیری از وقوع حوادث کار، ارائه تجهیزات مناسب و رعایت استانداردهای بهداشت محیط کار می‌شود. 

مطابق ماده ۱۴۷ قانون کار دولت مکلف است خدمات بهداشتی و درمانی را برای کارگران و کشاورزان مشمول این قانون و خانواده‌هایشان فراهم کند.با توجه به آنکه کارگران بیش از یک سوم عمر خود را در محیط کار سپری می‌کنند از این رو تامین سلامت و امنیت کارگران در محیط‌های کار امری ضروری است.

درهمین راستا بهزاد سام دلیری – مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران اخیرا در اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی کارفرمایان سلامت محور و خانه‌های بهداشت کارگری، اهمیت بخشی به سلامت جسم و روان کارگران را محور توسعه پایدار دانست و گفت: کارگران و کارکنان سرمایه‌های مادی و معنوی هر سازمان و مجموعه ای هستند و سلامت و پاسداشت حقوق انسانی آنها یکی از مهم‌ترین ضرورت‌ها برای تحقق اهداف توسعه اجتماعی است.

وی با بیان اینکه کارگران بخش زیادی از عمر شریف خود را در محیط‌های کاری سپری می‌کنند، خاطرنشان کرد:طبعا سلامت جسم و روان آنها و ایجاد حس امنیت و آرامش در فضای کاری، باید اولویتی غیرقابل‌چشم‌پوشی برای تمامی شرکتها و سازمان‌ها باشد چرا که این نگاه نه‌ تنها نشان‌دهنده ارزشمندی این عزیزان،بلکه عاملی مؤثر در بهبود عملکرد و ارتقای بهره‌وری آنها نیز به شمار می‌رود.

به گفته مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران، افزایش کیفیت زندگی کاری که شامل توجه به سلامت جسمی و روانی، شأن انسانی و ایجاد انگیزه در نیروی کار است، می‌تواند بهره‌وری را تا ۲۰ درصد افزایش دهد و به حفظ نیروی کار باکیفیت، افزایش مشارکت و دستیابی به اهداف سازمانی کمک کند.

از نگاه سام دلیری، وجود یک محیط کار ایمن و بهداشتی، شرط اساسی برای حفظ سلامت جسمی و روانی نیروی کار است و این شرایط ایمن شامل پیشگیری از وقوع حوادث کار، ارائه تجهیزات مناسب و رعایت استانداردهای بهداشت محیط کار می‌شود. 

وی ایجاد امکانات بهداشتی مناسب‌تر در محیط‌های کاری، برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارگران و کارفرمایان و توسعه سامانه‌های نظارتی پیشرفته را از جمله بسترهای ارتقای سطح رفاه و سلامت کارگران و کارکنان عنوان کرد.

یکی از ویژگی‌های خانه‌های بهداشت کارگری این است که با تشکیل پرونده سلامت برای پرسنل و معاینات ادواری و برگزاری دوره‌های آموزشی و مشاوره‌ای در ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه کار و تولید عمل می‌کنند.

بی‌تردید با استفاده از ظرفیت خانه‌های بهداشت کارگری و مرکز بهداشت کار، زمینه جلوگیری از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار و شناسایی زودرس بیماری‌های شغلی فراهم می‌شود و حوادث و آسیب‌های شغلی در محیط کار به حداقل می‌رسد.

خانه‌های بهداشت کارگری در سطح بنگاه‌های اقتصادی ۵۰ تا ۵۰۰ نفره بیش از یک میلیون نفر از جمعیت کارگری را تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار داده‌اند.

به اعتقاد کارشناسان، با توجه به آنکه کارگران، بیش از یک سوم عمر خود را در محیط کار سپری می‌کنند، تامین سلامت و امنیت کارگران در محیط‌های کار امری ضروری به شمار می رود.

یکی از ویژگی‌های خانه‌های بهداشت کارگری این است که با تشکیل پرونده سلامت برای پرسنل و معاینات ادواری و برگزاری دوره‌های آموزشی و مشاوره‌ای در ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه کار و تولید عمل می‌کنند.

به گزارش ایسنا، امروزه سلامت روان، به عنوان عامل کلیدی در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی در جامعه کار و تولید مطرح است که باید به آن توجه ویژه شود زیرا یکی از مهم‌ترین پشتوانه‌های پایدار جامعه در هر کشوری، نیروی کار ماهر و سالم آن است.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا