آزمایشگاه هوش مصنوعی اقیانوسی افتتاح شد
با حضور نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور آزمایشگاه هوش مصنوعی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی افتتاح شد.
به گزارش ایسنا، در حاشیه بازدید دکتر عبدالعلیزاده نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور و هیات همراه و همچنین دکتر نژاد ابراهیمی مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علاوه بر آشنایی با برخی از طرحهای فناورانه این پژوهشگاه و رونمایی از آنها، «آزمایشگاه هوش مصنوعی اقیانوسی» افتتاح شد.
طرح «فناورانه سامانه به آباندازی و بازیابی پیستون کرر» با TRL ۹، به منظور نمونهبرداری مغزه رسوب از بخشهای عمیق بستر دریای عمان (۲۱۲۰ متری)، بر اساس مشخصات فنی شناور تحقیقاتی «کاوشگر خلیج فارس» به طول ۱۲ متر روی عرشه شناور اجرا شد.
رونمایی از «اطلس اقیانوسشناسی ساحلی دریای خزر» از دیگر برنامههای این بازدید بوده است. این اطلس حاصل جمعآوری دادههای دریایی پژوهشگاه در حوضه خزر جنوبی در طول این سالها بوده است.
دکتر مرتضی توکلی، رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی در این بازدید ضمن معرفی پژوهشگاه، گزارشی از فعالیتهای پژوهشی، آموزشی، میدانی و آزمایشگاهی در حوزه علوم دریایی و اقیانوسی ارائه داد و گفت: توسعه سواحل مکران برای کشور حیاتی است و با حمایت ستاد توسعه مکران، پژوهشگاه میتواند فعالیتهای پژوهشی، علمی و میدانی ارزشمندی را در حوضه مکران اجرایی کند.
وی ضمن اشاره به حضور ۵۴ کشور در جنوبگان به صورت موقت و دائمی در تحقیقات و حضور جمهوری اسلامی ایران در جنوبگان را ضروری خواند و بر حضور علمی هر چه سریعتر ایران در جنوبگان تاکید کرد.
توکلی نیز در این جلسه گزارشی درخصوص «سونامی» و پیشینه این پدیده در سواحل مکران ارائه کرد و گفت: پدیده سونامی در سال ۱۹۴۵ در سواحل مکران در منطقه چابهار در پی زلزله به وقوع پیوست که طی آن خسارتهای مالی و جانی متعددی بر جای گذاشت.
توسعه مکران در سایه سونامی
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه اقیانوسشناسی، دکتر عبدالعلیزاده نیز طی سخنانی، حضور در جنوبگان را «حماسه» و ضروری عنوان کرد و ضمن اعلام حمایت در این زمینه، افزود: دانشمندان و اساتید پژوهشگاه با پشتیبانی علمی باید در این زمینه پیشگام باشند و در این زمینه باید طوری برنامهریزی شود که مردم نیز بتوانند در بحث گردشگری از این ظرفیت استفاده کنند.
وی افزود: همه کشورهای دریایی علاقهمند به حضور در جنوبگان هستند و ایران نیز از این قائده مستثنی نیست و باید هر چه سریعتر در جنوبگان حضور پیدا کند و کار علمی و تحقیقاتی انجام دهد.
نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور با اشاره به منطقه مکران، اظهار کرد: با توجه به گزارش وقوع سونامی در مکران، در توسعه سواحل مکران باید در جانمایی تاسیسات، امکانات و اسکان مردم دقت نظر بیشتر و نگاه علمی لحاظ شود.
وی ادامه داد: ساخت بندر بزرگ در چابهار که بتواند بارهای آسیای میانه، قفقاز، روسیه، غرب چین و شمال اروپا را با کریدورهای جنوب به شمال و برعکس منتقل کند، مهم است ضمن آنکه این بندر میتواند بندر پشتیبان برای انتقال کالا به اروپا و قاره افریقا باشد و این موضوع از امتیاز ویژه مکران به شمار میرود.
عبدالعلیزاده اضافه کرد: باید در طراحیهای زیربنایی و گردشگری، طوری برنامهریزی شود که اگر سونامی تکرار شد، خسارت جانی و مالی در بر نداشته باشد یا حداقلی باشد.
وی در ادامه به ظرفیتهای اساسی و وظیفه بنیادی پژوهشگاه در خصوص اکتشاف، جمعآوری و فرآوری دادههای اقیانوسی اشاره کرد و گفت: ارگانها و سازمانهای دریایی در استفاده از دادههای دریایی پژوهشگاه که سرمایه ملی، بسیار مهم و ارزشمند هستند، باید بیشتر از این فعال باشند و دادههای حاصل از تحقیقات و مطالعات به اشتراک گذاشته شده مورد استفاده در تصمیمگیریها و مطالعات باشد.
نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور در خصوص تالاب انزلی، گفت: ما جدی هستیم که تالاب انزلی را احیا کنیم. ۲۰ هزار هکتار تالاب به انباشت زبالههای شهری و صنعتی تبدیل شده است که این باعث از بین رفتن تالاب خواهد شد. در حالی که یکی از نعمتهای ارزشمند الهی و یکی از زیباترین نقاط ایران به شمار میرود، لذا باید در جهت احیای تالاب تلاش کنیم تا به وضعیت قبلی خودش برگردد.
انتهای پیام