دوشنبه 31 فروردین 1405

اصرار ایران برای ارائه تضمین از سوی آمریکا قابل درک است

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل – زهرا میرظفر جویان: ایران و طرف‌های دیگر برجام از ۸ آذر، بار دیگر گفتگوهای وین را از سرمی گیرند- مذاکراتی که به گفته تهران روی «حرف زدن محض» تمرکز نخواهد داشت و هدف از آن حصول توافقی ملموس و در راستای تأمین منافع متقابل است. همزمان، آمریکا به رغم ادعاها مبنی بر تمایل برای بازگشت به برجام، همچنان با پافشاری بر رویکرد تحریمی خود، به سنگ اندازی در مسیر مذاکره ادامه می‌دهد و به صراحت می‌گوید احیای توافق ۲۰۱۵، مبنایی خواهد شد برای طرح سایر موضوعات نگران کننده!

با یادآوری مسئولیت آمریکا در بروز وضعیت کنونی برجام و نقش سکوت سه کشور اروپایی در زیاده‌خواهی واشنگتن، ایران می‌گوید اگرچه خواستار دستیابی به توافقی خوب است اما بی اعتمادی همچنان بر فضای مذاکره حاکم است و همین امر دلیلی خواهد بود برای اینکه ایران از طرف مقابل تضمین بگیرد و به دنبال راستی آزمایی وعده‌ها باشد.

ایران مخالف مذاکره برای مذاکره است و معتقد است مذاکرات به دور از تعیین پیش شرط و روند فرسایشی شدن، باید نتایج ملموسی به همراه داشته باشد.

در همین راستا، «شیرین هانتر» عضو شورای روابط خارجی آمریکا و استاد دانشگاه جورج تاون کلمبیا در گفتگویی با خبرنگار مهر به جزئیات مذاکرات احتمالی پیش رو پرداخت. هانتر توافق ایران و طرف‌های دیگر برجام برای از سرگیری مذاکرات وین را گامی مثبت خوانده و در عین حال تاکید کرد که موفقیت مذاکرات بستگی به عوامل مختلف دارد به ویژه به اراده طرفین برای دستیابی به مصالحه.

پر واضح است که مذاکره برای مذاکره مثمر ثمر نخواهد بود و هرگونه مذاکره‌ای باید منتهی به نتیجه شود وی همچنین در خصوص پافشاری ایران بر این نکته که مذاکرات باید نتیجه محور باشد و مذاکره برای مذاکره را نخواهد پذیرفت گفت: پر واضح است که مذاکره برای مذاکره مثمر ثمر نخواهد بود و هرگونه مذاکره‌ای باید منتهی به نتیجه شود.

هانتر در عین حال گفت مشکل اینجا است که ایران و آمریکا انتظاری که از نتایج مذاکرات دارند متفاوت است و تا زمانی که اختلافات کم نشوند نمی‌توان انتظار موفقیت مذاکرات را داشت.

وی در خصوص ندادن تضمین از سوی دولت آمریکا به ایران مبنی بر عدم خروج مجدد واشنگتن از هرگونه توافق احتمالی و پافشاری ایران بر ارائه چنین تضمینی از سوی دولت بایدن گفت مشکل این است که دولت بایدن نمی‌تواند دولت‌های بعدی آمریکا را به تصمیم دولت خودش متعهد کند و حتی اگر بایدن برای دوره ریاست جمهوری خودش به ایران تضمین دهد، دولت‌های بعدی آمریکا می‌توانند از تعهدات خود طفره بروند.

هانتر با تأیید این نکته که تجربیات ایران در گذشته اصرار ایران بر ارائه ضمانت از سوی آمریکا را قابل درک می‌کند، گفت: پافشاری بر این نکته شانس دستیابی به توافق را کاهش می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به نقش ضعیف اروپا در مذاکرات و ناتوانی اروپایی‌ها در جبران خسارات ناشی از خروج ترامپ از برجام و اینکه آیا در مذاکرات آتی وین هم اروپایی‌ها مانند گذشته منفعلانه عمل خواهند کرد یا خیر گفت: همانطور که تجربیات ایران در گذشته و در دوره ترامپ نشان داده اروپایی‌ها قادر نیستند برای رفع تحریم‌های ایران کاری بکنند و هرگز علیه تحریم‌های آمریکا علیه ایران موضع گیری نخواهند کرد.

وی در تشریح علت ناتوانی اروپایی‌ها در این خصوص گفت: آنها قادر نیستند با تحریم‌های آمریکا مخالفت کنند زیرا چنین اقدامی تأثیر منفی زیادی بر اقتصاد خود اروپایی‌ها و منافع استراتژیک آنها خواهد داشت.

هانتر گفت صرف نظر از اینکه بسیاری از اروپایی‌ها از منظر آمریکا به ایران نگاه می‌کنند، تصریح کرد: واقعیت امر این است که تلاش‌های بایدن برای بهبود همکاری‌های دو طرف اقیانوس اطلس موجب شده است تا مخالفت با سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه ایران برای اروپا حتی سخت‌تر از گذشته شود.

آخرین اخبار

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری بر اسلس احکام جدید

به گزارش خبرآنلاین،حشمت‌اله سلیمانی، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق...

مرتس: هیچ توجیهی برای اقدام نظامی علیه کوبا وجود ندارد

بر اساس گزارش خبرآنلاین، عصر روز دوشنبه، «فردریش مرتس»...

توییت قابل توجه پزشکیان در نزدیک شدن به خاتمه زمان آتش‌بس؛ مردم ایران زیر فشار نمی‌گیرند

بر اساس گزارشی از خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور،...

الجزیره: تردد در تنگه هرمز همچنان تحت تاثیر تصمیمات ایران است

به گزارش خبرآنلاین، در صحنه‌ای که پیچیدگی‌های درگیری دریایی...

اظهارات رودریگز پیرامون وضعیت ونزوئلا – خبرآنلاین

طبق گزارش خبرآنلاین، «دلسی رودریگز»، رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا، در...

مدیریت بحران: بارش باران و رعد و برق در اغلب مناطق کشور

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

افزایش قیمت ۵ میلیارد تومانی این خودرو ظرف یک روز!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه ایران نوشت: به هرحال واقعیت...

فواد ایزدی: به سرعت برای آتش‌بس اقدام کردیم / آماده حضور در جنگ سوم باشید

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، فواد ایزدی، کارشناس مسائل...

رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

ترامپ اعلام کرد که یک کشتی ایرانی توقیف شده است

بر اساس گزارش خبرآنلاین، رئیس‌جمهور ایالات متحده به تازگی...

کاهش 15 درصدی قیمت اوراق مسکن/ هزینه وام تا این رقم کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت هر...

تکذیب خبرهای منتشرشده درباره دور دوم مذاکرات در اسلام‌آباد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا، خبرهای منتشر...

ایران واجد شرایط درآمدزایی از تنگه هرمز می‌باشد

به نقل از خبرآنلاین، «مریم جمشیدی» استاد حوزه حقوق...

اهدای نشان فداکاری به خانواده سپهبد موسوی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرلشکر «امیر حاتمی» فرمانده...

زمان خرید طلا فرارسید؟ – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین،نادر بذرافشان در تشریح چشم انداز بازار داخلی...

شکل‌گیری بحث‌ها بین وزرای خارجه انگلیس و پاکستان درباره مسائل منطقه‌ای

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ایوت کوپر» وزیر خارجه بریتانیا...

بیانیه ۴۲نماینده مجلس علیه تصمیمات راهبردی نظام؟ / این بار چه کسانی قرار است دیپلماسی را تخریب کنند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تعدادی از نمایندگان مجلس علیه دور...

بازآرایی ساختارهای تحقیقاتی در برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۵

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شاهین آخوندزاده اظهار داشت:...

تبلیغات متنی