باید‌ها و نباید‌هایی برای زندگی بهتر

آفتاب‌‌نیوز :

هر چند متارکه در برخی موارد خاص و البته نادر گزینه و راهکاری درست است ولی در غالب موارد صدمات سنگینی بر نظام خانواده و همچنین جامعه تحمیل می‌کند.

واژه طلاق خود به معنای گشودن گره است و پرواضح است که در موارد بحرانی باید صورت گیرد و نباید تابع تحلیل‌های سطحی برای این تصمیم باشد. گفتنی است پژوهشگران علت‌های متفاوت و زیادی را در این مهم موثر و یا دخیل می‌دانند که از جمله مهمترین آنها در کشور می‌توان خیانت، نداشتن ارتباط کافی با یکدیگر، مشکلات جنسی و مسائل اقتصادی را نام برد. در ادامه به برخی از جنبه‌های وجودی این چالش اشاره خواهد شد. در این بین نباید از این نکته غافل بود که علت برخی از طلاق‌ها تاثیرات سو برخی اطرافیان است که به انحا مختلف از جمله عقده‌های و ناکامی‌های زندگی خود، حیات دیگران را نیز به قهقرا می‌برند؛ البته این مورد غالبا بسیار خزنده و در گذر زمان و کند صورت می‌گیرد.

از منظری دیگر و با کمال تاسف باید گفت که برخی زوجین حتی از درک معنی واقعی کلمه همسر نیز عاجزنند و به این بلوغ نرسیده‌اند که پیوند زناشویی به مانند یکی شدن است؛ همچنان که در برخی مکاتب از آن به مثابه یک تن شدن یاد می‌کنند.

شاید محال به نظر برسد ولی بسیاری از مسائل زندگی با این نگرش قابل حل خواهد بود. نکته دیگر در مقوله ازدواج توجه به این مهم است که برخی افراد هنوز ظرفیت و بستر لازم برای پذیرفتن زندگی مشترک را در خود ایجاد نکرده‌اند. در واقع تصورشان بر این است که زندگی مشترک سراسر خوبی، خوشی و به دور از فراز و نشیب است. ناگفته نماند که این نکات در مواردی صادق است که طرفین هم کفو و یا حداقل سعی کنند هم کفو شوند.

از بعدی دیگر بعضی از زوجین تصور متفاوتی از زندگی دیگران دارند و مصداق همان ضرب المثل است که مرغ همسایه را غاز می‌دانند؛ در حالی که همه انسان‌ها نقاط ضعف و قوت خاص خودشان را دارند و به عبارتی هیچ گلی بی خار نبوده و نخواهد بود. افرادی که با ذوق و احساسات تصمیم به ایجاد پیوند و یا گسستن آن می‌گیرند، دور نیست که تبعات تلخ آن را نیز تجربه خواهند کرد. در حقیقت دانش قبل از ازدواج و مشاوره تاثیر بسیاری بر تشکیل یک زندگی و دوام آن خواهد داشت؛ احساس زیباست ولی در کنار عقل زیباتر است.

 از سویی مطالعات حاکی است فرزندان خصوصا در مقطع نوجوانی که در خانواده‌های تک سرپرست بزرگ می‌شوند بیش از همسالان خود که در خانواده‌های کامل رشد می‌کنند تمایل به رفتار‌های پرخطر دارند که از جمله آنها می‌توان به خشونت، روابط جنسی نامناسب، مصرف دخانیات، نوشیدن الکل و اقدام به خودکشی اشاره کرد.

همچین در متارکه که منجر به فقدان یکباره همسر می‌شود، احساس اضطراب، تشویش و هراس را به دنبال خواهد داشت. حتی در مواردی نیز خوشحالی مقطعی وجود دارد ولی غالبا این مورد بی شباهت به آرامش قبل از طوفان نیست. ضمن اینکه در حالت کلی، زنان بیش از مردان از تبعات متارکه رنج می‌برند.

نکته جالب توجه این که شواهد حاکی است زوجین در کشاکش متارکه با وجود داشتن اطرافیان در کنار خود احساس تنهایی می‌کنند؛ چرا که شخص در جبهه مقابل همسر خود ایستاده است و به عبارتی با پاره تن خود می‌جنگد و بی تردید هیچ شخصی نمی‌تواند جایگاه همسر را برای او پر کند. در نهایت این که تصمیم جدایی با تفاوت‌های مقطعی، همواره گزینه قابل اجرایی است و مهم این است که در پیشبرد امور خود و البته مسائل حیاتی خود با دقت هر چه تمام‌تر تصمیم بگیریم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا