درمانی برای سنگینی معده

آفتاب‌‌نیوز :

اغلب سنگینی معده پس از خوردن غذا به وجود می‌آید و فرد دچار بی حالی می‌شود. چنین مشکلی نیز ناشی از یک نوع ناهماهنگی دستگاه گوارشی است که به علت هضم نشدن درست و به هنگام غذا مانع دفع طبیعی آن می‌گردد. بر اساس مطالعات پزشکی انجام یافته نوع مزاج تاثیر زیادی در هضم غذا‌ها دارد و می‌تواند فرد سرد مزاج را دچار مشکل کند. به همین خاطر حتی در برخی مواقع ممکن است شخص برای مدت زمان طولانی تری احساس سنگینی کند.

طبق اظهارات محققان در عرصه طب سنتی تمامی مواد غذایی خورده شده در بخش‌های مختلف بدن ۴ بار هضم، مواد زائد آن دفع و با کیفیت‌ترین قسمت‌های آن‌ها جذب بدن می‌گردد. در زیر به مهم‌ترین هضم‌هایی که پس از مصرف غذا در بدن رخ می‌دهد می‌پردازیم. هضم مناسب مواد خوراکی از مشکلاتی مانند سنگینی معده و رودل شدن جلوگیری به عمل می‌آورد.

مراحل هضم شدن مواد غذایی در بدن انسان

هضم در دهان و معده

اولین هضم غذا‌ها در دهان و معده صورت می‌گیرد که مواد زائد حاصل از این هضم به شکل مدفوع از روده فرد خارج می‌گردد. به همین خاطر توصیه می‌شود که غذا به طور کامل جویده شود تا در مراحل بعدی نیز به خوبی هضم گردد.

هضم غذا در کبد

دومین هضم موا غذایی در کبد فرد صورت می‌گیرد. بدین صورت که مواد زائد حاصل از این نوع هضم به شکل ادرار و چرک از بدن فرد خارج شده و مواد جذب شده به ناخن و مو می‌رسد.

هضم در عروق

بر اساس مطالعات طب سنتی سومین نوع هضم در عروق رخ می‌دهد و مواد جذب شده از این هضم به خون تبدیل می‌شود.

هضم مواد غذایی در سلول‌های بدن

هضم چهارم نیز در سلول‌ها اتفاق می‌افتد و مواد حاصل از این نوع هضم به طرف اعضای جنسی حرکت می‌کنند. لازم به ذکر است که این مواد مناسب‌ترین پروتئین برای تولید مثل به شمار می‌روند.

به طور کلی هضم کامل مواد غذایی در مدت زمان دو الی سه ساعت به طول می‌انجامد و برای برخورداری از سلامتی کامل این هضم بایستی به خوبی انجام گیرد.

سنگینی معده از رایج‌ترین درد‌های معده

اگر بخواهیم رایج‌ترین درد‌های معده را نام ببریم سو هاضمه، سنگینی معده، ترش کردن، تلخی دهان، حالت تهوع صبحگاهی، بوی بد دهان و هضم ناقص مواد غذایی از مهم‌ترین آن‌ها خواهد بود. ولی سوالی که پیش می‌آید این است که باید برای جلوگیری از سنگینی معده و سایر مشکلات چه باید کرد؟

آسان‌ترین روش درمان سنگینی معده چیست؟

بهتر است به جای درمان بگوییم پیش گیری از سنگینی معده و نکات زیر را رعایت کنیم. برای این که از بروز مشکلات گوارشی در امان بمانید لازم است کار‌های ساده زیر را انجام بدهید یا ندهید که عبارت اند؛

 پرخوری نکنید.

در بین غذا خوردن صحبت نکنید.

تند تند غذا نخورید.

فست فود نخورید.

غذا‌های سرخ شده را به حداقل برسانید.

از نوشیدنی‌های سالم مصرف کنید.

راحت‌ترین روش‌های درمانی سنگینی معده

کسانی که بعد از مصرف غذا‌های سنگین و گوشتی به مشکل سنگینی معده دچار می‌شوند بایستی از عرق زنیان استفاده کنند. هم چنین توصیه شدیدی به مصرف سبزیجات تازه همراه غذا به افراد می‌شود. خوردن سبزی‌های تازه هم به سم زدایی بدن و هم بهبود حرکات دودی روده و پیش گیری از یبوست کمک شایانی می‌کند.

هم چنین دمنوش‌های گیاهی بابونه، گل گاو زبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و افسنتین در تسکین و درمان اعصاب معده فرد بسیار موثر است. در این راه درمانی گیاهی تمامی این گیاهان دارویی را به مقدار مساوی با یکدیگر ترکیب کرده و روزی سه لیوان نوش جان کنید.

امیدواریم با رعایت نکات گفته شده و هم چنین به کارگیری روش‌های درمانی گفته شده سنگینی معده خود را درمان کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا