محمد نژاد: رئیس جمهور به درستی گامی در جهت مدیریت مصرف انرژی برداشته است/ مردم دولت را یاری کنند

یک عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: تذکر رئیس جمهور پیرامون مدیریت مصرف انرژی در اماکنی که حضور پیدا می کنند، بدین معنا است که می شود این کار را با کمک مردم انجام داد به شرط اینکه دولتمردان اول از خود شروع کنند.

پرویز محمدنژاد در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ضرورت همراهی مردم با دولت در اجرای سیاست « دو درجه کم تر» به منظور مدیریت مصرف انرژی در زمستان، بیان کرد: باید یک تشکر ویژه از رئیس جمهور کرد که به درستی تشخیص دادند که ما در حوزه مدیریت مصرف نیز باید گامی برداریم. به طور کلی انرژی و مصرف آن دو طرف یک معادله هستند. بین دو طرف یک معادله باید توازن برقرار شود. ما بر اساس نیاز سالانه خود و بر اساس تکالیف قانونی باید تولید انرژی داشته باشیم. افزایش تولید برق، گاز، بنزین، میعانات و سایر فرآورده ها یک طرف معادله است، اما کامل نیست.

نمی شود صرفا با تولید ناترازی انرژی را به صفر رساند

وی در ادامه اظهار کرد: در بخش تقاضا نیز باید مدیریت اعمال کنیم. اینکه به اندازه نیاز از انرژی مصرف شود، تلفات در شبکه به حداقل برسد. جلوی سرقت انرژی  گرفته شود و جلوی خروج انرژی به شکل غیر قانونی گرفته شود. همه این عوامل یک مجموعه هستند که دولت باید بر اساس تکالیف قانونی به آن عمل کند. اما  امروز بحث ضرورت مطرح است. ما باید تولید انرژی داشته باشیم. اما تا کی می شود به این نیاز با افزایش تولید پاسخ داد. اگر ما بخواهیم یک پالایشگاه مانند پارس جنوبی را اکنون راه اندازی کنیم، حداقل پنج سال زمان لازم است.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر ما اکنون بخواهیم یک نیروگاه یک هزار مگاواتی را راه اندازی کنیم حدود چهار سال زمان می برد. بنابراین باتوجه به تراز های منفی که امروز در همه ابعاد انرژی با آن مواجه هستیم، بحث مدیریت مصرف یک ضرورت است. امروز حدود ۱۷ هزار مگاوات در برق تراز منفی داریم. منطق و عقل حکم می کند که اگر ما بخواهیم فقط با تولید این تراز منفی را به صفر برسانیم، امکان پذیر نیست. حدود سال ۹۹ بنده به وزیر نیرو در کمیسیون انرژی مجلس اعلام کردم که امکان پذیر نیست صرفا با سیاست افزایش تولید، ناترازی را به صفر رساند. نمی شود ظرف ۱۰ سال تراز منفی را با این روند به صفر رساند.

مدیریت مصرف انرژی یعنی منطقی مصرف کردن

وی در ادامه تاکید کرد: بر اساس محدودیت تولید و منابع مالی و هم به لحاظ رشد مصرف در طول این سال ها این استدلال را داشتیم. اگر بخواهیم تمام تمرکز خود را بر روی تولید بگذاریم باز هم نمی توانیم تولید را به تقاضا برسانیم. تقاضا با سرعت بالایی روبه رشد است. کمااینکه باید این اقدام صورت بگیرد. تولید به حد معقول و برابر با امکانات باید افزایش یابد. اما امروز در حوزه مدیریت مصرف می توانیم گام برداریم. مدیریت مصرف به معنای قطع برق نیست. مدیریت مصرف یعنی منطقی مصرف کردن. یعنی بر اساس نیاز مصرف کردن.

وی افزود: امروز که رئیس جمهور از مردم درخواست کردند تا دو درجه کم تر مصرف کنند و دست خود را به سوی مردم دراز کردند، جای تقدیر دارد. مردم همواره در مواقع ضرورت به دولت ها کمک کرده اند. رئیس جمهور  با این نگاه از مردم درخواست کرده تا مصرف خود را حداقل به میزان دو درجه کاهش دهند. باید به رئیس جمهور احسنت گفت. بنده دیدگاه ایشان را می ستایم.  بحث فرهنگ مصرف بسیار حائز اهمیت است. رئیس جمهور در هر مرکز دولتی که حاضر می شود، بلافاصله در خصوص مصرف انرژی تذکر لازم را می دهند. چند روز گذشته دیدیم که به وزیر صمت نیز در خصوص مصرف انرژی در نمایشگاه تذکر دادند.

صرفه جویی باید از اماکن دولتی شروع شود

وی در ادامه خاطر نشان کرد: همین تذکر رئیس جمهور در اماکنی که حضور پیدا می کنند، بدین معنا است که می شود این کار را انجام داد به شرط اینکه اول از خودمان شروع کنیم. اگر دولت  و دولتمردان و مجموعه عوامل اجرائی به دنبال کاهش مصرف هستند باید اول از خودشان شروع کنند. نمی شود در یک اداره ای ۱۰ بخاری گازی روشن باشد و سپس پشت تریبون از مردم بخواهیم تا مصرف خود را کاهش دهند. این مدیریت مصرف انرژی در دنیا عملیاتی شده است. برای نجات از این ناترازی ها اولین گام به حوزه مدیریت مصرف باز می گردد. نمی شود تا پایان سال تولید را به شکلی بالابرد که مشکل راحل کرد.

این عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: در کنار درخواست از مردم، باید  ادارات و سازمان ها نیز کنترل شوند. متاسفانه در ادوار گذشته و امروز اصلا ادارات وسازمان ها در مصرف انرژی ملاحظه نمی کنند. ادارات، بانک ها، ساختمان های دولتی، موسسات و بنیادها در مصرف انرژی همراهی ندارند. آسایش تحمل گرما ۱۸ درجه است، اما امروز در برخی اماکن سیستم های گرمایشی بر روی ۳۰ درجه فعال هستند. دولت باید محکم بایستد و تنبیهات لازم را برای مسئولان و مدیران  ساختمان های متخلف، اعمال کند. بر اساس آمار ۷۵ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت می کنند. چرا باید با خاموشی مواجه شوند.

تنها ۲۵ درصد از مشترکان خارج از الگوی مصرف هستند

وی در ادامه بیان کرد: مجلس یازدهم در قانون مانع زدایی از صنعت برق تکلیف قانونی بر دوش دولت گذاشته است. ۲۵ درصد مصرف کنندگان برق الگو را رعایت نمی کنند. پلکان تعرفه را بالا بردیم. حتی بحث هوشمندسازی را مطرح کردیم.  مشترکان پرمصرف برق باید بر اساس قیمت تمام شده هزینه را بپردازند، اما مصرف آنان نیز بر اساس این قانون محدود می شود. متاسفانه قانون اجرا نشد. قانون ۱۹ ماده ای مانع زدایی از صنعت برق کاملا در حوزه انرژی و مدیریت و تولید آن تمرکز داشته و تکالیف قانونی دارد. متاسفانه قانون ضعیف اجرا می شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تنها راهی که اکنون  برای جلوگیری از خاموشی های گسترده موجود است، کمک مردم به دولت در مصرف انرژی است. به شرط اینکه خود دولت این کار را از خودش شروع کند. رئیس جمهور نیز بر این موضوع تاکید داشتند.  ما در حوزه انرژی های تجدید پذیر نیز تکالیف قانونی داریم. باید از این ظرفیت ها موجود استفاده شود. متاسفانه از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نمی شود. در دو سال گذشته حرکت هایی انجام شده، اما باید با سرعت ادامه یابد.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا