دوشنبه 11 آبان 1405

شروع اجرای آتش‌بس در لبنان

به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، توافق آتش‌بس میان لبنان و حکومت اسرائیل از ساعت ۵ و نیم به وقت تهران (۴ به وقت بیروت) به مرحله اجرایی درآمد و دو طرف متخاصم از ادامه حملات خود دست برداشتند.

با شروع آتش‌بس، رسانه‌های لبنانی از آغاز پروسه بازگشت آوارگان به مناطق جنوبی لبنان خبر دادند.

در این زمینه، ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای تاکید کرد که با فرا رسیدن آتش‌بس، نیروهای این رژیم در مواقع خود در خاک لبنان باقی مانده و هنوز آنجا را ترک نکرده‌اند.

این ارتش از آوارگان لبنانی خواسته است که به طور موقت از حرکت به سوی روستاهای جنوبی لبنان خودداری کنند و در بیانیه خود ادعا کرده است: «این نواحی هنوز از امنیت کافی برخوردار نیست و به محض بهبود شرایط امنیتی، به ساکنان جنوب لبنان اطلاع‌رسانی خواهد شد».

در عین حال، حدود نیم ساعت قبل از آغاز اجرای آتش‌بس، ارتش متجاوز به طرز جنون‌آسا اقدام به بمباران و گلوله‌باران مناطق مختلف لبنان از جمله ضاحیه بیروت، استان البقاع و روستاهای جنوبی لبنان نمود.

جنگنده‌های رژیم اشغالگر منطقه «الجناح» در ضاحیه جنوبی بیروت را مورد حمله هوایی قرار دادند و در استان البقاع در شرق لبنان نیز حملات سنگین هوایی به وقوع پیوست.

بر اساس گزارش‌های منابع لبنانی، همزمان با آغاز عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از جنوب لبنان، بیش از ۲۰۰ گلوله توپخانه به سوی روستای «کفرکلا» شلیک شد. روند عقب‌نشینی این ارتش از بامداد آغاز شده و روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارش داد که انواع پرنده‌های نظامی به طور گسترده در نواحی جنوبی لبنان در حرکت بودند.

در یک بیانیه جداگانه، جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم اسرائیل را تبریک گفت و اعلام کرد که هر دو طرف این توافق را پذیرفته‌اند.

کابینه بنیامین نتانیاهو نیز در نشستی شامگاه سه‌شنبه این توافق را مورد تأیید قرار داد و صبح امروز نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان، در بیانیه‌ای ضمن تبریک به خاطر آتش‌بس، بر لزوم پایبندی اسرائیل به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت تأکید کرد.

بنابراین، مذاکرات آتش‌بس در لبنان پس از ۴۱۷ روز از آغاز عملیات پشتیبانی حزب‌الله از غزه به نتیجه رسید و در طول یک ماه گذشته، کشورهای فرانسه و ایالات متحده تمام تلاش خود را برای بیرون آوردن ارتش اسرائیل از معضل جنوب لبنان صرف کردند.

جنگ در حال توقف است در شرایطی که در طی ۵۰ روز تهاجم زمینی اسرائیل در جنوب لبنان، رزمندگان حزب‌الله به طور روزانه نیروهای اشغالگر را متحمل ضربات، خسارات و تلفات جانی کردند؛ به طوری که روزی نبود که رسانه‌های اسرائیلی گزارشی از کشته‌ها یا زخمی‌های این رژیم در جبهه لبنان منتشر نکنند.

این آتش‌بس در شرایطی برقرار شده که بسیاری از محافل و شخصیت‌های صهیونیستی به شدت کابینه نتانیاهو را به خاطر پذیرش آن به نقد کشیده‌اند. به ویژه رؤسای شهرک‌های صهیونیست‌نشین در شمال فلسطین اشغالی روز گذشته توافق آتش‌بس را «شرمساری برای اسرائیل» لقب دادند.

در همین راستا، رئیس شورای شهرک «المطلّه» در مصاحبه با کانال ۱۳ اسرائیل، توافق آتش‌بس را «توافقی تحقیرآمیز و تأسف‌بار» پس از تخریب ۷۰ درصد از خانه‌های این شهرک توصیف کرد. همچنین، رئیس شورای شهرک صهیونیست‌نشین «میتا آشر» به همین شبکه گفت: «اگر این توافق به امضا برسد، در سال‌های آینده شاهد قدرت و سرسختی بیشتر حزب‌الله خواهیم بود و بهای آن را با خون خواهیم پرداخت».

/

آخرین اخبار

کلاس درس را از محیط خسته کننده خارج کنید

استفاده از فناوری‌های دیجیتال در آموزش،کلاس درس را از...

چرا حمید علیدوستی هیچ وقت مربیگری استقلال را نپذیرفت؟

استقلال در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ دستخوش تحولات مدیریتی شده...

پایان عصر ابهام؛ شطرنج اتمی در ساعت صفر جنگ

دنیای اقتصاد: آنچه امروز در آسمان و پایگاه‌های...

حزب نفتالی بنت، آیزنکوت را برای تشکیل دولت به هرتزوگ معرفی می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، در بیانیه‌ای از سوی نفتالی بنت...

قیمت سکه امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

ادامه فشارهای نتانیاهو به ترامپ برای آغاز دوباره جنگ علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به...

منوچهر متکی: قالیباف از از ساختار تصمیم‌گیری برای مذاکرات کنار گذاشته نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی، عضو کمیسیون امنیت...

سعیدی: نقشه تاب‌آوری شستا با ۱۷۶ شرکت و ۱۰ هلدینگ تدوین می‌شود

محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در...

آیا هابل نجات پیدا می‌کند؟ ناسا از شرکت‌های خصوصی کمک خواست

ناسا با انتشار یک «درخواست اطلاعات» (RFI) از شرکت‌های...

افزایش ۲۵ درصدی سهمیه سوخت معادن کشور/ تأمین سوخت از چالش‌های اصلی معادن سمنان

مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت...

سرمایه‌های خرد مردم، فرصتی برای احیای تولید طلا

تحول دیجیتال در صنعت طلا و جواهر صرفا...

ناکامی فیروزپور در کسب مدال برنز جهان/ شکست سنگین آزادکار ایران برابر حریف آذربایجانی

امیرحسین فیروزپور، نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان،...

فقط ۳۰ دقیقه سونا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال کند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد/ هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت...

آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی و امنیت صنعتی در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات...

جلسه‌تان را از دست یک نفر نجات دهید؛ راهکار ساده برای تقسیم عادلانه زمان صحبت

به گزارش ایتنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، دوری کلارک،...

راغفر: کاهش ارزش پول ملی به زیان مردم است/ دلار ۲۷۰ هزار تومانی از سال گذشته هدف‌گذاری شده بود

امیرعباس آذرم‌وند: افت ارزش پول ملی در اقتصاد ایران، صرفاً...

تبلیغات متنی