اخبار سیاسی ۲۷ بهمن؛ بررسی قتل یک دانشجو و گزارشی از سفر ظریف به داووس

موضوعاتی از قبیل «قتل دانشجوی دانشگاه تهران»، «گزارش سفر ظریف به داووس سوئیس»، «تغییرات کنکور سراسری» و … از جمله خبرهای پر اهمیت روز بیست و هفتم بهمن ۱۴۰۳ در عرصه سیاست به شمار می روند که جزئیات آن ها در گزارش زیر ارائه شده اند.
براساس گزارش پس از وقوع قتل یکی از دانشجویان دانشگاه تهران به دست زورگیران، رئیس جمهور از وزیر علوم درخواست کرد تا به این پرونده و همچنین ناآرامی های دانشجویی ایجاد شده، رسیدگی سریع تری انجام دهد تا اعتراضات به خارج از دانشگاه کشیده نشود و از ورود نیروهای غیررسمی به دانشگاه تهران جلوگیری گردد.
در همین زمینه، معاون اول رئیس جمهور نیز دستوری فوری به وزیر کشور صادر کرد و از او خواست تا ضمن تسریع در شناسایی عاملان این اقدام، گزارشی شفاف از ابعاد این موضوع تهیه کرده و برای آگاهی عمومی منتشر کند.
همچنین، سخنگوی دولت از اقدام معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برای تشکیل جلسه و بررسی حادثه ای که برای یکی از دانشجویان در کوی دانشگاه تهران اتفاق افتاده خبر داد و در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، با هشتگ «مراقب امنیت باشیم» نوشت: تأمین امنیت دانشجویان و آرامش خانواده ها از جمله وظایف و اولویت های دولت است. از همه دعوت می کنیم تا با حفظ آرامش، فضای گفت وگو را ترغیب کنند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی نیز از بررسی ابعاد مختلف قتل دانشجوی دانشگاه تهران توسط زورگیران در کمیسیون آموزش مجلس خبر داد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز با اشاره به آخرین پیگیری ها بعد از قتل دانشجوی دانشگاه تهران توسط زورگیران، بیان کرد: این کمیسیون به دنبال پیگیری موضوع از شخص رئیس قوه قضائیه و فرماندهی ناجا خواهد بود.
علاوه بر این، به خاطر حضور به موقع سرپرست دانشگاه تهران و همدلی او با دانشجویان معترض به قتل امیرمحمد خالقی، آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات، در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس از دکتر حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، قدردانی کرد و نوشت: این نوع برخورد با معترضان می تواند مانع از سوءاستفاده بدخواهان و موج سوارانی شود که هر اعتراض مدنی را به خشونت سوق می دهند.
****
در ارتباط با برگزاری پنجاه و پنجمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس که از ۲۰ تا ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ برگزار می شود، گزارشی از سفر معاون راهبردی رئیس جمهور به همین اجلاس، با تمرکز بر پنج محور اصلی «محافظت از کره زمین، بازسازی اعتماد بین ملل و دولت ها، صنعت در عصر هوش مصنوعی، سرمایه گذاری بر روی انسان ها و افق های نوین رشد و توسعه»، منتشر گردید.
محمد جواد ظریف در این اجلاس به دعوت رئیس مجمع جهانی اقتصاد و از طریق وزارت امور خارجه و با تأیید وزیر امور خارجه، شرکت کرد.
همچنین ملاقات های وی با مقامات و اندیشمندان حاضر در این اجلاس به همراه سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوئیس، معاون سیاسی و جهانی معاونت راهبردی، معاون پژوهشی وزارت امور خارجه و معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، برگزار شد.
یوسف پزشکیان، مشاور و دستیار رسانه ای رئیس دفتر رئیس جمهوری، نیز درباره کانال تلگرامی «دغدغه های مسعود» اظهاراتی مطرح کرد و افزود: یادداشت های این کانال ابعاد مثبتی دارد اما همچنین مشکلات و حاشیه هایی هم به همراه دارد. امیدوارم که مشکلات آن بر نکات مثبتی که ارائه می دهد غلبه نکند.
****
علیرغم منادی که در طی پنج سال گذشته به طور مداوم رهبری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشته است، در یک گفت وگوی علنی با ، آخرین اخبار از تغییرات احتمالی در کنکور را با جزئیات تشریح کرد و همچنین به دلایل افت معدل تحصیلی و کاهش تمایل دانش آموزان برای ادامه تحصیل در دانشگاه ها اشاره نمود.
وی ضمن بیان اینکه تغییرات در فرآیند برگزاری کنکور و تأثیر معدل، به منظور کاهش وابستگی به کلاس های کنکور صورت گرفته است، تصریح کرد: در گذشته، مرجعیت آموزش به کلاس های کنکور تعلق داشت و دانش آموزان بیشتر بر تست زنی متمرکز بودند تا دوست داشتن دانش عمیق.
****
همچنین در گفت وگویی مفصل با امیر سرتیپ «احمدرضا پوردستان»، رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش، به بررسی جدیدترین تحولات منطقه غرب آسیا و جایگاه ممتاز جمهوری اسلامی در آن پرداخت که شما می توانید متن کامل آن را در این لینک مطالعه کنید.