پنج‌شنبه 7 آبان 1405

ایجاد ۱۵ هزار شغل در ۱۷ پروژه بزرگ صنعت نفت

وزیر نفت از آغاز بهره‌برداری ۱۷ پروژه بزرگ در حوزه‌های بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت به ارزش ۱۸۰ هزار میلیارد تومان (همت) در هفت استان کشور خبر داد و تأکید کرد: با اجرایی شدن این پروژه‌ها، علاوه بر ایجاد ۱۵ هزار شغل، انتظار می‌رود سالانه ۱۲۰ همت سود برای اقتصاد کشور تولید شود.

جواد اوجی در مراسم بهره‌برداری از ۱۷ طرح کلان صنعت نفت که با حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری به‌صورت ویدیوکنفرانس بر گزار شد، به چالش‌های بزرگی که در آغاز دولت سیزدهم گریبان‌گیر این صنعت بود، اشاره کرد. از جمله این مشکلات می‌توان به کاهش تولید نفت به مرز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه، ذخیره‌سازی ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی و ۲۵ میلیون بشکه نفت سنگین و فوق‌سنگین در شناورها و همچنین کسری بودجه ۴۰۰ همتی و بی‌انگیزگی نیروی انسانی در صنعت نفت اشاره کرد. او با ابراز رضایت از همت و تلاش‌های کارکنان صنعت نفت و حمایت‌های بی‌دریغ رئیس‌جمهوری و معاون اول ریاست‌جمهوری، به حل این مسائل اشاره کرد.

وی اذعان داشت که در سه سال اخیر، ۱۵۵ پروژه نیمه‌تمام و بزرگ به ارزش ۳۴ میلیارد دلار به بهره‌برداری رسیده است. بنا بر این آمار، تولید نفت کشور از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه افزایش یافته و تولید و ظرفیت پالایشی روزانه به ۵۳ میلیون مترمکعب گاز، ۲۷۰ هزار بشکه نفت و ۱۳ میلیون تن محصولات پتروشیمی رسیده است.

وزیر نفت همچنین به جمع‌آوری ۱۶ میلیون مترمکعب گازهای همراه نفت در سه سال گذشته اشاره کرد و تأکید کرد: این میزان تا پایان سال به بیش از ۳۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید.

او با بیان اینکه در سه سال اخیر، تولید بنزین روزانه تا ۱۸ میلیون لیتر و تولید گازوئیل به ۹ میلیون لیتر افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: صنعت نفت در دو سال اخیر به دلیل افزایش ظرفیت تولید خود، توانسته است بالاترین رشد اقتصادی (۲۰ درصد) را در میان دستگاه‌های اجرایی کشور به ثبت برساند.

وی درآمد کشور از محل فروش محصولات هیدروکربوری را در ابتدای دولت سیزدهم ۳۰ میلیارد دلار دانست و افزود: با تلاش‌های کارکنان صنعت نفت، این رقم در پایان سال ۱۴۰۲ به ۶۵ میلیون دلار افزایش یافته است. یکی از دلایل مهم این موفقیت، اتکا به ظرفیت‌های داخلی است و به‌گونه‌ای که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی همکار با صنعت نفت از ۱۵۰ به ۷۰۰ شرکت رسیده است.

وزیر نفت طرح توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک گازی پارس جنوبی را از جمله دستاوردهای بارز صنعت نفت در سه سال اخیر برشمرد و گفت: این فاز پس از بیش از ۲۰ سال در دست اقدام شرکت‌های خارجی، سرانجام به همت کارکنان داخلی به بهره‌برداری رسید. وزارت نفت در این مدت، بیش از ۲۳ میلیارد دلار قرارداد توسعه میدان‌های مشترک و مستقل نفت و گاز کشور امضا شده و همچنین در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی، این وزارت‌خانه مصوبه امضای ۳۶ میلیارد دلار پروژه جدید را از دولت دریافت کرده است.

اوجی به وقوع سه حمله سایبری و تروریستی در شبکه توزیع فرآورده‌های نفتی و گاز کشور طی سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: این چالش‌ها با وجود ناترازی‌های موجود هرگز نتوانستند امنیت انرژی کشور را تحت تأثیر قرار دهند.

وزیر نفت با اشاره به ۶ هزار پروژه مسئولیت اجتماعی به ارزش ۴۵ همت که در وزارت نفت تصویب و اجرایی شده، گفت که این رقم در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها حدود ۴ همت بوده است.

وی ضمن بازگویی افتتاح پروژه‌های کلان بالادست و پایین‌دست صنعت نفت به ارزش ۱۸۰ همت در هفت استان به حضور سرپرست ریاست جمهوری، افزود: بهره‌برداری از این پروژه‌ها منجر به ایجاد ۱۵ هزار شغل و تولید سالانه ۱۲۰ همت سود برای کشور خواهد شد.

اوجی تصریح کرد: به تنهایی این ۱۷ پروژه کلان، بیش از ۱۰ هزار بشکه نفت، ۷.۵ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۴ و ۵، ۳ میلیون تن محصولات پتروشیمی و ۱۸ میلیون بشکه ظرفیت ذخیره‌سازی نفت را به تولید و ظرفیت ذخیره‌سازی کشور اضافه خواهد کرد.

وزیر نفت با ذکر تردد روزانه ۱۷ هزار تانکر نفتکش در جاده‌های کشور به‌منظور انتقال فرآورده‌های نفتی، ادامه داد: امروز پروژه خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی در شمال‌شرق کشور به طول ۲۲۲ کیلومتر به بهره‌برداری می‌رسد و تا پایان سال این رقم به ۶۲۲ کیلومتر خواهد رسید.

ادامه دارد

آخرین اخبار

افشای جزییاتی از فرار نامزد مغلوب انتخابات برزیل به آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار المیادین در خصوص اخبار منتشره...

سندرز: ترامپ خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ است

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمونت...

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز کمتر مصرف کنید پول نقد بگیرید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرهاد شهرکی، نایب رئیس کمیسیون...

انویدیا سه میلیارد دلار برای تقویت ابرهوش شخصی زاکربرگ هزینه می‌کند

شرکت‌های انویدیا و متا روز سه‌شنبه از گسترش همکاری...

افقه: مشکلات اقتصاد ایران نتیجه سیاست‌گذاری‌های غلط است، نه غربی بودن علم اقتصاد

به گزارش خبرآنلاین آیا مشکلات اقتصادی ایران ناشی از...

توقف ثبت سفارش خودروهای وارداتی از محل بودجه ۱۴۰۴/سفارش‌های دارای تأمین ارز مستثنی شدند

به گزارش خبرآنلاین،براساس ابلاغیه رسمی سازمان توسعه تجارت ایران،...

اروپا به دنبال شکستن سلطه استارلینک

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد محدودسازی اخیر دسترسی اوکراین به...

چرا برخی مالکان پیامک کالابرگ گرفتند، اما برخی مستاجران نه؟

با آغاز فرآیند شناسایی مشمولان افزایش اعتبار کالابرگ، دریافت...

آب زغال‌اخته قرمز می‌تواند به سلامت دندان‌ها کمک کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پژوهش...

وام ازدواج فرزندان بازنشستگان از ۸۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حالی که مهلت ثبت‌نام...

علی دادگر رئیس فدراسیون تیراندازی شد

به گزارش تابناک و به نقل از روابط عمومی...

مهریه ۱۴ سکه‌ای زیر تیغ انتقاد؛ هشدار معاون امور زنان درباره حقوق زنان

مصوبه مجلس درخصوص کاهش ضمانت اجرای کیفری مهریه به...

یک انفجار ۲۷ روزه در فضا کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، این...

هشدار چین در شورای امنیت: به حقوق هسته‌ای ایران احترام بگذارید

به گزارش خبرآنلاین از روزنامه چاینا دیلی، فو کونگ،...

برای خرید یک خانه‌ ۸۰ متری ۸۲ سال حقوق‌ کارمندی را پس‌انداز کنید!

یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به پیامدهای تداوم...

جنگهای 12 و 40روزه خیانتکارانی چون رضا پهلوی را رسوا کرد

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: انصاری با...

استمرار بلاتکلیفی در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان چه تبعاتی دارد؟

با وجود ابلاغ مصوبه هیأت وزیران درباره آموزش عملی...

سه شرط موفقیت موتورولا ریزر فلکس در رقابت با سامسونگ و اپل

موتورولا ریزر فلکس (Razr Flex)، گوشی تاشوی عریض و...

تل‌آویو پس‌ از انتخابات

 انتخابات سرنوشت‌ساز اسرائیل در میان قطب‌بندی شدید و...

تونل زمان| علی پروین از تیم ملی و پرسپولیس با هم برکنار شد!

ملی‌پوشان ایران که از اواخر مهر سال ۱۳۷۲ درگیر...

تبلیغات متنی