اقتصاد جهانی در پی پاسخ این سوال است که علت عدم پیوستن ایران به FATF چیست؟

غلامرضا ظریفیان در مورد ضرورت بازنگری در FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز داشت: بسیاری از تحلیلگران اقتصادی و سیاسی و مقامات مرتبط با حوزه اقتصاد بر این باورند که کشورهای عضو FATF به هیچ عنوان با مانع خاصی در عرصه تراکنش های مالی بین المللی مواجه نیستند و می توانند بر اساس نیازهای خود، تعاملات مالی خود را انجام دهند. به عنوان مثال، امارات یکی از کشورهایی است که به شدت در معرض اتهام پولشویی قرار دارد، اما در عین حال عضویت در FATF را هم دارد.

وی در ادامه افزود: با عدم پذیرش FATF، خود را از بهره مندی از فرصت های متعدد در عرصه تبادلات مالی بین المللی محروم ساخته ایم. حتی چین که روابط استراتژیک با ایران برقرار کرده، اعلام کرده است که در صورت عدم عضویت ایران در FATF، در فرآیند تبادلات مالی اش با ایران با چالش هایی مواجه خواهد شد. عدم پیوستن به FATF برای تراکنش های مالی ایرانیان در خارج از کشور نیز مشکلات و محدودیت هایی به وجود آورده است. تجربیات جهانی نشان می دهد که عضویت در FATF برای کشور ما مانع خاصی ایجاد نخواهد کرد.

این فعال سیاسی با اشاره به تعداد محدود کشورهایی که عضو FATF نیستند، اظهار داشت: این موضوع به اقتصاد جهانی این سوال را القا می کند که شما چه دلیلی دارید که برای عضویت اقدام نمی کنید؟ همین مسئله ما را در لیست سیاه و تحت محدودیت های مالی قرار می دهد. اقتصاددانان مطرح کشور و افرادی که مسئولیت هایی مانند وزیر اقتصاد یا رئیس بانک مرکزی داشته اند، به صراحت بیان کرده اند که عدم عضویت در FATF به نفع کشور نخواهد بود و ضررآور است.

ظریفیان در پایان یادآور شد: منطق حکمرانی ضروری می سازد که برای رفع چالش های اقتصادی، تسهیل تبادلات مالی و جلب سرمایه گذاری خارجی به FATF بپیوندیم تا با این اقدام، کارایی نظام در عرصه اقتصاد را بهبود بخشیم. افزایش کارایی اقتصادی و توزیع عادلانه منابع می تواند به رضایت بیشتر مردم منجر شود و در نتیجه، سرمایه اجتماعی را ارتقا بخشد. سرمایه اجتماعی، کلیدی ترین عامل در ایجاد توافق ملی به شمار می رود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا