یکشنبه 10 آبان 1405

امیرعبداللهیان: آمریکا از آغاز تاکنون چندین بار خواستار خودداری ایران در جریان جنگ غزه شده است / در تمام پیام‌های ارسالی، ایالات متحده از ما خواست تا از نیروهای مقاومت در عراق، سوریه و یمن بخواهیم که عملی علیه اسرائیل و پایگاه‌های آمریکایی انجام ندهند / ایران نیز اعلام کرد که اگر واشنگتن به دنبال پایان دادن به جنگ است، باید اقدامات عملی انجام دهد و نه اینکه از تل‌آویو حمایت کند

“`html

 فارس: حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به لبنان سفر کرده، در مصاحبه‌اش با شبکه «المیادین» اظهار داشت که 48 روز جنگ نشان داده است که نه آمریکا و نه رژیم صهیونیستی نمی‌توانند به وسیله جنگ به اهداف خود در راستای آزادی سرزمین‌های خود دست یابند و حماس نیز از بین رفتنی نیست.

امیرعبداللهیان در ادامه این مصاحبه شامگاه امروز (چهارشنبه) به تحلیل ابعاد مختلف نبرد طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی پرداخت.

وی در پاسخ به سوالی درباره سفرش به لبنان تصریح کرد: «ما در لبنان به منظور ادامه رایزنی‌های خود حضور داریم. این گفت‌وگوها همیشه برای ما مثمر ثمر بوده و هست. ما در تلاش هستیم تا نگاهی به وضعیت غزه داشته باشیم و در مورد آتش‌بس و دیگر مسائل گفت‌وگو کنیم. من قبلاً به صراحت بیان کرده‌ام که این منطقه، متعلق به ماست و در این زمینه با کسی تعارف نداریم».

امیرعبداللهیان در ادامه به نقش ایران در دستیابی به آتش‌بس اشاره کرد و گفت: «طبیعتاً توانمندی مقاومت در اتخاذ تصمیمات کاملاً مشخص است. ما از روزهای نخست با هم‌پیمانان خود در قطر به صورت منظم در حال گفت‌وگو بودیم و این نکته را گفته‌ بودیم که از هر تصمیم حماس حمایت خواهیم کرد. ۴۸ روز جنگ نشان‌دهنده این است که اسرائیل نمی‌تواند به اهداف خودش از طریق جنگ دست یابد. همانطور که شاهدیم، هم اکنون آمریکا و اسرائیل قادر به نابودی حماس نیستند. حماس نماد یک جنبش آزادی‌خواه است و در فلسطین خود باقی خواهد ماند. در این جنگ، پیروزی از آن ملت فلسطین و مقاومت خواهد بود».

وزیر امور خارجه ایران افزود: «اگر آتش‌بس از فردا آغاز شود، و اگر ادامه‌اش برقرار نماند، جنگ و تجاوزات علیه مردم، شرایط جدیدی را ایجاد خواهد کرد. وضعیت منطقه پس از آتش‌بس، بدون شک همانند قبل نخواهد بود و احتمال گسترش دامنه جنگ وجود خواهد داشت. ما صریحاً به تمامی بازیگران و آمریکایی‌ها اعلام کرده‌ایم که اگر می‌خواهید ما خویشتنداری کنیم، باید عملاً برای متوقف کردن جنگ تلاش کنید نه اینکه از رژیم صهیونیستی حمایت کنید. ما تمایلی به گسترش جنگ نداریم، اما اگر خشونت درگیری‌ها افزایش یابد، ممکن است هر حادثه‌ای در راستای گسترش دامنه جنگ پیش بیاید. در صورتی که آتش‌بس ادامه یابد و برنامه‌های سیاسی برای تحقق حقوق مردم فلسطین ارائه شود، به‌طور حتم، اتخاذ تصمیمات نیازمند ابتکار عمل و اراده مردم فلسطین و غزه است».

پیام‌های آمریکا به ایران

وزیر امور خارجه در پاسخی به سوالی دیگر در مورد پیام‌های ارسال شده از آمریکا گفت: «بله، از روزهای اولیه، آمریکایی‌ها پیام‌های متعددی انتقال داده‌اند که خواهان خویشتنداری ایران هستند. آن‌ها تأکید کردند که آمریکا به دنبال گسترش جنگ نیست. در تمامی این پیام‌ها، از ایران تقاضا شده که گروه‌های مقاومت در عراق، سوریه، یمن و دیگر نقاط را از اقداماتی علیه اسرائیل و پایگاه‌های آمریکایی منع کند. ما هم به آن‌ها پاسخ دادیم که اگر آمریکا به دنبال توقف جنگ است، باید در عمل از اقدامات خودداری کند و در حق اسرائیل جانبداری نداشته باشد.»

از هفته اول کمک‌های انسانی برای غزه ارسال کردیم

امیرعبداللهیان در مورد کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه گفت: «ما از هفته نخست اقدامات لازم را برای ارسال کمک‌های بشر دوستانه انجام دادیم و این کمک‌ها را از طریق دریایی به سمت مصر گسیل کردیم. مقامات مصری مجوزهای مربوطه را صادر کردند و من شخصاً با همتای مصری تماس داشتم. کمک‌های ما به آنروا (سازمان غیردولتی) ارسال شد، ولی آن‌ها اعلام کردند که مرز رفح مسدود است. به تدریج مشخص شد که اسرائیل اجازه ورود کمک‌های ایران را به غزه نمی‌دهد. از برادران مصری درخواست داریم که به این محدودیت‌ها توجهی نکنند و کمک‌های کشورهای مسلمان را به دست مردم غزه برسانند.»

خطر سلاح اتمی رژیم صهیونیستی 

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی دیگر درباره سلاح‌های اتمی رژیم صهیونیستی بیان داشت: «شش هفته از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین می‌گذرد و چند مسئله اساسی را به نمایش گذاشته است: نخست اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به‌طور قاطع نسبت به پرونده سلاح‌های اتمی رژیم اسرائیل اقدام کند تا فرایند خلع سلاح اتمی این کشور را تسهیل کند. همچنین نیاز به تشکیل دادگاهی برای محاکمه این رژیم بابت جنایات جنگی‌اش احساس می‌شود تا از وقوع چنین جنایاتی در آینده جلوگیری گردد.

وزیر خارجه افزود: «ما شاهد دوگانگی در رفتار غرب نسبت به خود هستیم. سال گذشته به بهانه مرگ یک دختر جوان تلاش کردند که در ایران بی‌نظمی ایجاد کنند. من در شورای حقوق بشر هفته گذشته گفتم که ما از این حادثه متاثر شدیم اما سازمان ملل چه اقداماتی در خصوص نسل‌کشی جاری در فلسطین انجام داده و شورای امنیت چرا هیچ قطعنامه‌ای صادر نکرده است؟ این واقعیت تلخی از وضعیتی است که امروز با آن دست به گریبانیم».

وی در ادامه درباره نارضایتی کشورهایی مانند روسیه و دیگران از وضعیت فلسطین اشاره کرد و گفت: «سال‌هاست که آمریکا به اسرائیل مانند فرزند خود رسیدگی می‌کند. ما همواره گفته‌ایم که هیچ طرحی برای فلسطین بدون رعایت حقوق مردم آن به نتیجه نخواهد رسید. گذشت زمان حتی نمی‌تواند رنج‌ها و زخم‌های قدیمی فلسطین را از یاد ببرد. روسیه و سایر کشورها نتوانسته‌اند به‌طور موثر در این قضیه وارد شوند. البته خوشبختانه ما شاهد استفاده از حق وتو علیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای که از سوی آمریکا بود، بودیم و از این موضوع استقبال می‌کنیم. ریشه بحران فعلی به تاریخ 7 اکتبر برنمی‌گردد بلکه به اصل اشغالگری اسرائیل مربوط می‌شود. به همین جهت، ایران در راستای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه فعال بوده و تلاش کرده مانع از کوچ اجباری مردم گردد و ایده‌هایی را نیز مطرح کرده و خواستار نشست فوق‌العاده کشورهای اسلامی شده‌ایم.»

جنگ راه حل نیست

امیرعبداللهیان در بخش دیگری از اظهارات خود بیان داشت: «ما بر این باوریم که دو مسیر پیش‌رو وجود دارد. نخست آتش‌بس بشردوستانه که به آتش‌بس دائمی تبدیل شود و دیگر اینکه اگر مردم فلسطین تحت تهدید باشند، آن‌ها خود تصمیم‌گیر خواهند بود. جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد که حل ریشه‌ای مسئله فلسطین، برگزاری یک همه‌پرسی سراسری میان ساکنان اصلی فلسطین از مسلمان، مسیحی تا یهودی است. این فرصت باید به فلسطینی‌ها داده شود تا خود سرنوشت خویش را تعیین کنند. نتانیاهو نمی‌تواند رویای خود را در مورد نابودی حماس تحقق بخشد. جنگ اگر متوقف نشود، خطر نابودی خود نتانیاهو را نیز تهدید خواهد کرد. تشدید جنگ ممکن است به افزایش دامنه آن منجر گردد. ما تأکید می‌کنیم که باید از این فرصت بهره‌برداری شده و ابتکارهای سیاسی مطرح گردد تا نسل‌کشی در غزه متوقف شود.»

هدف اسرائیل کوچاندن مردم فلسطین به مصر و اردن است

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از کشورها بر راهکار دو دولتی تأکید می‌کنند ولی شما پیشنهاد دیگری را ارائه داده‌اید، بیان کرد: «اسرائیل سال‌هاست در تلاش است تا رویای خود از رود نیل تا خلیج را محقق کند. شواهد کافی وجود دارد که نشان می‌دهد اسرائیل همواره در پی کوچاندن مردم غزه به صحرا و مردم کرانه باختری به اردن بوده تا به این بهانه اهداف خود را برآورده سازد. آقای السیسی، رئیس‌جمهور مصر، نیز تأکید کرده است که مردم غزه باید در سرزمین خود بمانند. در حال حاضر سیاست اسرائیل بر این است که مردم را از شمال غزه به جنوب و سپس به خاک مصر منتقل کند.»

فرصت سیاسی برای دوری از جنگ در منطقه هست

امیرعبداللهیان همچنین اشاره کرد: «بدون شک مسأله فلسطین پس از این جنگ، به گونه‌ای نخواهد بود که به شرایط قبل از جنگ برگردد… در راستای دفاع از حقوق فلسطین، بسیاری از کشورها به میدان آمده‌اند. پس از کشته شدن بیش از شش هزار کودک، من تأکید می‌کنم که آمریکا باید در سیاست خود نسبت به جنایات اسرائیل بازنگری کند و بیش از این، نام جنایات اسرائیل و نتانیاهو را در کارنامه خود ننویسد. تبعات این موضوع در سطح جهانی به حدی خواهد بود که در داخل آمریکا نیز نتوانند آن را بپذیرند. بخشی از حادثه 7 اکتبر، ناشی از رفتار و سیاست‌های افراطی دولت نتانیاهو است. اگر آمریکا به دنبال کاهش تنش‌های جنگ در منطقه است، باید بین ادامه حمایت بی‌حد و مرز از رژیم صهیونیستی و استفاده از فرصت سیاسی برای جلوگیری از جنگ یکی را انتخاب کند.»

“`

آخرین اخبار

نوجوانان در مسیر کشف هویت؛ طوفان تغییرات جسمانی و عاطفی

نوجوانی به عنوان یکی از حساس‌ترین مراحل گذار از...

قیمت سکه امروز ۹ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

نشست مهم امنیتی به ریاست نخست وزیر عراق

به گزارش خبرآنلاین، یک نشست امنیتی امروز شنبه به...

منچسترسیتی ۰ – برایتون ۱/ مرغ‌های دریایی، گربه سیاه شدند!

تیم منچسترسیتی امروز از هفته نهم لیگ برتر انگلیس...

قیمت بیت‌کوین به ۷۷ هزار دلار سقوط کرد؛ احتمال افت تا ۶۵ هزار دلار

به گزارش خبرآنلاین،بزرگ‌ترین رمزارز بازار، معاملات روز جمعه را...

آیا کمبود آهن را می‌توان فقط با نگاه کردن به صورت تشخیص داد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این...

ثبت رکورد جدید سیمان فارس نو با کاهش کلینکر فاکتور به ۸۱٫۴۵ درصد

شرکت سیمان فارس نو در ادامه اقدامات تخصصی برای...

آیا بعد از برداشتن یک تخمدان هنوز امکان بارداری وجود دارد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برداشتن...

هواشناسی: رگبار باران در تهران از عصر دوشنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

آیا اینترنت در ایران ارزان است؟

درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت بارها...

تراکتور با پرواز غیرمستقیم راهی عمان می‌شود

به گزارش تابناک؛ دیدار تیم‌های تراکتور ایران و نفتچی...

سفر الزیدی به دمشق؛ نزدیکی راهبردی یا ضرورت امنیتی؟

کارشناس مسائل عراق با اشاره به سفر اخیر نخست‌وزیر...

آخرین تحولات FATF اعلام شد؛ اجماع اعضا بر ۱۰ بند پیشرفت کشور در سایه دفاع مقتدرانه

درپی انتشار بیانیه اجلاس آبان‌ماه FATF، مرکز اطلاعات مالی...

چک‌های وصول‌نشده و انتقالی مبنای مالیات شدند/ امکان اعتراض وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برزگری، معاون تحول هوشمندسازی سازمان...

عضو کمیسیون اجتماعی: ترمیم قدرت خرید بازنشستگان و حقوق‌بگیران ضرورت دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت بازنشستگان و حقوق‌بگیران...

سوء استفاده کلاهبرداران سایبری از اعتبار خریدهای قسطی شهروندان

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا با اشاره به افزایش...

اولین مرکز داده فضایی گوگل فعال شد؛ هوش مصنوعی از مدار زمین شعر سرود

گوگل با فعال‌سازی نمونه اولیه مرکز داده فضایی خود،...

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

تبلیغات متنی