یک تحلیل گر اقتصادی، ایجاد فرصت های شغلی را وابسته به سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: فراهم آوردن شرایط اشتغال در کشور مستلزم داشتن یک برنامه جامع و در نهایت منابع مالی و سرمایه گذاری است که باید محقق شود.
آلبرت بغزیان در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه های اقتصادی دولت شامل تغییرات ساختاری در بخش های مختلف می شود، توضیح داد: اگر این برنامه ها به اصلاحات اقتصادی مربوط باشد، در حال حاضر عملی نخواهد بود، چرا که اکنون زمان مناسب برای چنین اقداماتی نیست و باید اقدامات فوری صورت گیرد. اگر دولت بخواهد برنامه و سیاست اقتصادی خاصی را در نظر بگیرد، باید آن را در چارچوب یک برنامه پایدار و بلندمدت پیاده سازی کند.
وی با اشاره به تورم کشورهای دیگر، گفت: کشورهایی مانند آرژانتین، ونزوئلا، ترکیه و ایران که دچار تورم هستند، این مشکل به دلیل ناکارآمدی اقتصادی است، اما سایر کشورها موفق به حل این مسئله شده اند؛ چرا که در شرایطی که قیمت تمام شده کالاها افزایش نیافته، دلیلی برای افزایش مداوم قیمت ها وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی افزود: مسائلی مانند قیمت مسکن به طور کلی در همه کشورهای جهان رو به افزایش است، اما اجاره بها به دلیل وجود قوانین خاص در آن کشورها متفاوت است.
وی تصریح کرد: در کشور ما به جای این که دولت درگیر مباحث یارانه و کمک های معیشتی شود و فقط با افزایش فرضی دو میلیون تومان یارانه به بهبود وضعیت معیشتی افراد بپردازد، بهتر است که دستمزدها به میزان دو میلیون تومان افزایش یابد.
این اقتصاددان همچنین به مساله ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در کشور پرداخت و معتقد است که این موارد نیاز به زمان طولانی تری دارند، چرا که افزایش اشتغال فرآیندی آسان نیست. ایجاد شغل نیازمند سرمایه گذاری است و ارقامی که به این امر اختصاص می یابد، در چارچوب بودجه و برنامه های توسعه ای تدوین می شوند.
به گفته وی، فراهم آوردن فرصت های شغلی در کشور مستلزم یک برنامه بلندمدت و در وهله اول تأمین منابع مالی و سرمایه گذاری است.
