ایران در سال ۱۴۳۰ بالاترین سن جمعیت را در جهان خواهد داشت

“`html
رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر این که در سال ۱۴۳۰، ایران به عنوان کشور سالخورده ترین شناخته خواهد شد، اظهار کرد: خوشبختانه در سازمان بهزیستی رویکرد ما به طور کلی دگرگون شده است؛ هرچند سالانه ۳۵ هزار میلیارد تومان فقط به عنوان مستمری به مددجویان پرداخت می شود، اما این مسیر، صحیح و اولویت دار به شمار نمی آید.
سیدجواد حسینی در تاریخ پنج شنبه ۱۶ اسفند در جلسه شورای اداری شهرستان جوین بیان کرد: سازمان بهزیستی که از ثمرات انقلاب اسلامی محسوب می شود، از ابتدای این دوران، اقدام به ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان نموده است.
وی همچنین اعلام کرد که طی ۲ تا ۳ سال اخیر، ۱۵۰ هزار شغل برای مددجویان بهزیستی ایجاد شده و افزود: این سازمان خدمات گسترده ای به مددجویان ارائه می دهد که این خدمات از قبل از تولد با ارائه خدمات مشاوره ای ژنتیکی آغاز می شود.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: غربالگری کودکان از بدو تولد انجام می شود و تاکنون ۵۷ میلیون کودک در کشور تحت غربالگری توسط این سازمان قرار گرفته اند.
وی با ابراز تاسف از اینکه تنها عادت داریم به بیان کمبودها، گفت: محدود کردن روایت ها به مشکلات، ظلمی به انقلاب اسلامی است. غربالگری های بینایی و کنترل تنبلی چشم به گونه ای بوده که شیوع این بیماری در جمهوری اسلامی ایران ۲.۵ درصد است که در مقایسه با آمار جهانی ۴ درصد، بهتر محسوب می شود.
حسینی به ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان نیز اشاره کرد و گفت: در سال جاری، بر مبنای همین قانون ۵۰۰۰ نفر از کسانی که در دهه گذشته باید در ادارات مشغول به کار می شدند، با همکاری تمام دستگاه ها استخدام شدند. افزون بر این، پرداختی ها به سازمان بهزیستی در قانون برنامه و بودجه ۴۰ درصد افزایش یافته است.
۲۰۰ هزار معلول فاقد مسکن هستند
وی تصریح کرد: همچنین در سال جاری، ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال زایی مددجویان تخصیص یافته که ۱۰۹ درصد آن محقق گردیده است؛ به رغم این که هدف ما ایجاد ۶۰ هزار شغل بود، تا کنون ۶۵ هزار و ۱۵۱ شغل جدید ایجاد شده است.
سازمان بهزیستی دیگر مجوزی برای احداث کمپ ماده ۱۶ نخواهد داد
رئیس سازمان بهزیستی با اذعان به وجود چالش ها افزود: هرچند تاکنون ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان احداث کرده ایم، اما هنوز ۲۰۰ هزار معلول هستند که فاقد سرپناه می باشند.
وی بر این نکته تأکید کرد که در کنار ذکر کمبودها، باید از داشته هایمان نیز سخن بگوییم و اضافه کرد که باید شهری معنادار برای زندگی تمامی افراد فراهم کنیم؛ شهر دوستدار انسان به واقع یعنی شهری که برای معلولان، کتاب، کودکان و سالمندان مناسب باشد.
حسینی به اهمیت قانون حمایت از اطفال و نوجوانان اشاره کرد و گفت: این قانون بسیار پیشرفته است، اما همه ما باید در اجرای صحیح آن همکاری کنیم و از ترک فعل اجتناب نماییم.
وی خاطرنشان کرد: عدم برقراری ارتباطات منجر به ناکامی اکثر ستادها و شوراهایی می شود که در سطح کشور، استان ها و شهرستان ها شکل می دهیم و در برخی موارد به موضوع وفاق به سادگی نگاه می کنیم.
تاکنون شورای سالمندان در استانداری ها تشکیل نشده است
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به سه ستاد مرتبط با بهزیستی شامل ستاد مناسب سازی، شورای مشارکت ها و شورای سالمندان اظهار کرد: متأسفانه روند سالمندی در ایران در حال تبدیل به یک بحران است که اگر برای آن تدبیری اندیشیده نشود، این بحران مشابه بحران جوانان و نوجوانان خواهد بود و یک سوم عمر جمعیت کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
وی بیان کرد: در حالی که شورای سالمندان را در سطح ریاست جمهوری برگزار کرده ایم، متأسفانه این شورا هنوز حتی یک بار در استانداری ها تشکیل نشده است. از منظر اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و… سالمندان برای ما ارزش افزوده ای دارند.
حسینی افزود: طبق تفاهم نامه ای که با وزارت آموزش و پرورش تنظیم شده، در عرض دو ماه آینده، آموزش های احیای سالمندان در ۵ حوزه شامل استراحت، تغذیه، بیماری، ورزش و سبک زندگی سالمندی در مدارس و مکان های دارای فضای ورزشی آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر ارائه آموزش های سالمندان در پایگاه های سلامت و ایجاد جوی نشاط آور، گفت: مذاکره هایی با گروه های هنری انجام شده تا استقبال سالمندان را جلب کنیم.
وی مجدداً بر این نکته تأکید کرد که در سال ۱۴۳۰، کشور ایران به عنوان سالخورده ترین کشور دنیا شناخته خواهد شد و خوشبختانه رویکرد سازمان بهزیستی نیز تغییرات عمده ای را تجربه کرده است؛ با وجود پرداخت سالانه ۳۵ هزار میلیارد تومان به مددجویان، این مسیر به نظر نمی رسد که برای اولویت دار کردن امور مناسب باشد.
۵۲ هزار مددجو پشت نوبت داریم
حسینی به ۵۲ هزار مددجوی پشت نوبت اشاره کرد که در حال افزایش هستند و تصریح کرد: می بایست در راستای توانمندسازی مددجویان بیشتر از این کوشش کرد، جمهوری اسلامی ایران در حوزه اشتغال هیچ گونه کمبودی از لحاظ منابع مالی برای کمیته امداد و سازمان بهزیستی نداشته است.
وی اظهار داشت: مشکل موجود بیشتر ناشی از چگونگی هزینه کرد منابع مالی است. اگرچه در سال گذشته ۱۶ هزار میلیارد تومان وام خوداشتغالی به سود ۴ درصد و با دوره بازپرداخت ۷ ساله به بهزیستی اختصاص یافته، اما تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد این وام ها به ایجاد اشتغال منجر شده است.
رئیس سازمان بهزیستی بر اهمیت تخصیص این تسهیلات به اشتغال پایدار تأکید کرد و گفت: در دهه فجر امسال، ۵۰۰ نفر تسهیل گر شغلی تربیت و در سراسر کشور استخدام شدند تا در صورت اعطای وام خوداشتغالی، این افراد را در مسیر ایجاد شغل های پایدار هدایت نمایند.
وی بیان کرد: در سطح خراسان رضوی، ۴۰ نفر تسهیل گر شغلی جذب شده است و در ایام دهه فجر، صندوق حمایت و ضمانت از اشتغال جامعه هدف بهزیستی نیز راه اندازی گردید. همچنین مقرر شد که این وام ها را بیشتر در قالب شرکت های تعاونی یا سهامی به کار ببرند تا مددجویان به عنوان سهامدار آن شرکت ها در مسیر بهره وری قرار بگیرند.
جوین عاری از بیکاری مددجویان بهزیستی می شود
وی ادامه داد: ما آمادگی داریم به تمام مددجویان شهرستان جوین برای ایجاد پنل یا مزرعه انرژی خورشیدی اشتغال محور، تسهیلات خوداشتغالی اعطا کنیم و به ایجاد منطقه ای پاک و بدون بیکاری برای مددجویان جوین بپردازیم.
رئیس سازمان بهزیستی از ایجاد اشتغال برای ۷۵ نفر از مددجویان این شهرستان خبر داد و افزود: گرچه هدف گذاری ما برای اشتغال ۱۲۵ نفر از مددجویان این شهرستان بوده، اما به دلیل قوانین سفت و سخت در پرداخت تسهیلات بانکی، تاکنون برای ۷۵ نفر شغل ایجاد شده است.
وی همچنین متعهد شد که تمامی پشت نوبتی های دهک یک در شهرستان جوین به لیست مستمری بگیران سازمان بهزیستی اضافه خواهند شد و همچنین وعده تأمین جهیزیه برای متقاضیان ازدواج به منظور شروع زندگی مشترک را داد. به علاوه، تا پایان امسال ویلچرهای موردنیاز متقاضیان فراهم خواهد شد.
حسینی یکی از راه های توان بخشی افراد دارای معلولیت را به کارگیری رویکردهای اخلاقی، دینی، اجتماعی، هنری و ورزشی برشمرد و در این خصوص مجوز تأسیس یک خانه توان بخشی برای نگهداری سالمندان را به شهرستان جوین ارائه کرد. همچنین به منظور درمان بسیاری از بیماران روانی مزمن که به شهرهای اطراف سبزوار منتقل می شوند، دستور تأسیس یک مرکز برای این بیماران را صادر نمود.
وی بر این نکته تأکید کرد که باید رویکردهایی نظیر هنر درمانی، تئاتر درمانی و توان بخشی از منظر هنر با جدیت بیشتری وارد سازمان بهزیستی شود و گفت: خوشبختانه تاکنون ۱۱۶۰ خانه هنر در مراکز توان بخشی و ۱۳۰ پایگاه هنری روستایی، از جمله یکی در شهرستان جوین تأسیس شده است. همچنین تمامی زنان سرپرست خانوار روستایی این شهرستان تا پایان سال جاری تحت پوشش بیمه رایگان تأمین اجتماعی خواهند بود.
بهزیستی جای نگهداری افرادی با حکم قضایی نیست
رئیس سازمان بهزیستی اظهار کرد: از زمان ورودم به این سازمان، کمپ های ترک اعتیاد را از بهزیستی جدا کرده ام، زیرا بهزیستی نباید محل نگهداری افرادی با احکام قضایی باشد. طبق قانون، مدیریت کمپ ها بر عهده شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است و ما نیز در این زمینه همکاری می کنیم. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کمپ در کشور فعال است که این موضوع به یکی از چالش های سازمان بهزیستی تبدیل شده است.
حسینی با اشاره به اینکه بهزیستی دیگر هرگونه مجوزی برای ایجاد کمپ ماده ۱۶ ارائه نخواهد داد و همچنین مجوزها را تمدید نخواهد کرد، بیان کرد: مجوزها باید از شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر دریافت شود.
وی در خصوص ترقی نمایندگی بهزیستی جوین به اداره گفت: از زمان انقلاب، ادارات کشور ۴.۸ درصد و جمعیت ۲.۸ درصد رشد کرده اند. ما کشور را پرهزینه اداره می کنیم و با همین نمایندگی می توان کارهای بسیاری انجام داد.
رئیس سازمان بهزیستی با تأکید بر این که امسال خودروی اورژانس اجتماعی شهرستان جوین را تحویل خواهیم داد، خاطرنشان کرد: تلاش ما همواره در راستای رفع مشکلات مددجویان خواهد بود.
رئیس سازمان بهزیستی در پایان این جلسه با بعضی از معلولان و مددجویان این شهرستان دیدار و گفت وگو کرد.
“`