یکشنبه 8 شهریور 1405

باید چهره واقعی اسلام را به جهان نشان داد

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیین اختتامیه رویداد هنری «روایت رحمت» با حضور عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، مجید مجیدی، کارگردان سینما و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد؛ مراسمی که در آن شماری از چهره‌های فعال در زمینه بازخوانی، معرفی و ترویج سیره و معارف پیامبر اعظم (ص) مورد تجلیل قرار گرفتند.

برنامه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. در ادامه نیز پیام تصویری حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی در مدح و ستایش حضرت محمد (ص) برای حاضران پخش شد.

پیامبر اسلام مظهر عدالت بود

غلامحسین زرگرنژاد، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام، در این مراسم با اشاره به جایگاه عدالت در سیره پیامبر اسلام گفت: «پیغمبر اسلام مظهر عدالت بود و تا آخر عمر هم بر عدالت تکیه کرد و هیچ‌وقت غیر از عدالت عمل نکرد. ایشان شاگردانی تربیت فرمود که مرید مطلق عدالت بودند که از آن جمله می‌توان به مولا علی اشاره کرد.»

وی با تأکید بر ضرورت پژوهش بیشتر درباره زندگی پیامبر (ص) افزود: «اکنون لازم است که بیشتر از این‌ها روی زندگانی ارزشمند پیامبر مهربانی تحقیق و پژوهش کنیم.»

رهبری بر ضرورت پژوهش درباره دوران کودکی پیامبر تأکید داشتند

مجید مجیدی، کارگردان فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله (ص)»، نیز در این مراسم با ابراز خرسندی از حضور در برنامه‌ای که به نام پیامبر اسلام برگزار شده بود، خاطره‌ای از دیدار خود با رهبر انقلاب در بهمن‌ماه سال ۱۳۸۶ بیان کرد.

وی گفت: «از دفتر مقام معظم رهبری با من تماس گرفتند که باید دیداری انجام شود. در همان دورانی که به محضر ایشان و کتابخانه شخصی رهبری رفتم، این دیدار برایم جالب و تاریخی بود. ایشان فرمودند ما در حوزه تاریخ اسلام، به‌ویژه زندگی گران‌قدر پیامبر (ص)، کم‌کاری کرده‌ایم. ایشان نکاتی فرمودند که برای من حیرت‌انگیز بود.»

مجیدی ادامه داد: «ایشان فرمودند درباره زندگی حضرت محمد (ص) فقط یک فیلم ساخته شده است؛ بنابراین فرمودند که شما در این زمینه، به‌ویژه سنین کودکی پیامبر، مطالعه کنید. من به ایشان گفتم از همین الان کار شروع شد، اما ایشان فرمودند که برو و اول تحقیقات را انجام بده.»

این کارگردان سینما، این موضوع را نشانه اهمیت و توجه ویژه رهبر انقلاب به مسائل فرهنگی دانست.

باید چهره واقعی اسلام را به جهان نشان داد

مجیدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «اینکه دشمن دشمنی می‌کند و اینکه چرا از اسلام می‌ترسند، به دلیل این است که دین اسلام، دین رحمت و عنایت و مهربانی است؛ دینی که پیامبرش از عطوفت و مهربانی می‌گوید.»

وی با اشاره به آنچه قرائت‌های خشن از اسلام خواند، افزود: «برای همین است که آنها قرائت‌های خشن و خشونت‌باری از اسلام را به دنیا ارائه می‌دهند.»

مجیدی در پایان سخنانش تأکید کرد که متفکران وظیفه دارند بخش‌هایی از حقیقت اسلام را به جهان معرفی کنند و گفت: «متأسفانه باید گفت کشورهای اسلامی هم همراه نیستند. برای همین فیلم پیامبر، هرجا رفتم موفق به اکران درست و فراگیر فیلم در جهان اسلام نشدم و حتی در برخی کشورها تماشای این فیلم حرام شد.»

وی افزود: «این‌ها جای گلایه‌مندی دارد. متأسفانه دلارهای نفتی اجازه ندادند این فیلم به شکلی درست در کشورهای اسلامی اکران شود.»

ایستادگی مردم ایران موجب شکست دشمن شد

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در ادامه مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی، گفت: «رهبر شهید بعد از هفتاد سال مجاهدت در راه خدا شایسته مقام شهادت بودند، اما به این معنی نیست که ما جنایت بزرگ را فراموش کنیم و ببخشیم.»

وی همچنین فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت محمد (ص) را تبریک گفت و افزود: «پیامبر ما را به راهی هدایت کرد که راه برادری و محبت است و یک فیلم، یک موسیقی و یک نقاشی می‌تواند بهترین و مؤثرترین حرف‌ها را بزند.»

وزیر امور خارجه با اشاره به ایستادگی ملت ایران اظهار کرد: «اینکه چگونه ایستادیم و چه کردیم که دشمن در همه اهداف شکست بخورد و بعد درخواست مذاکره بکند؛ این عزت و افتخار ملت ایران است.»

 وحدت به معنای نداشتن اختلاف نیست

عراقچی در ادامه سخنانش موضوع وحدت جهان اسلام را از مهم‌ترین آموزه‌های امام خمینی (ره) و رهبر شهید دانست و گفت: «ما این وحدت را به جد دنبال می‌کنیم. آنگاه که از وحدت صحبت می‌کنیم، به معنای اختلاف نداشتن نیست، اما همه این‌ها باید در برابر زیاده‌خواهی ایستادگی کند و این درسی بود که مردم ایران به جهان اسلام داد.»

وی تصریح کرد: «مردم ایران شاهکار بزرگی کردند و با ۴۰ روز ایستادگی در برابر بزرگ‌ترین ارتش دنیا ایستادند و این شگفتی بود.»

عراقچی افزود که این ایستادگی، وجود وحدت و انسجام میان مردم، نیروهای مسلح و دولت را نشان داد و گفت: «شهادت می‌دهم وزرای خارجه از این ایستایی مردم تجلیل می‌کردند.»

وی در پایان خطاب به هنرمندان اظهار کرد: «دست شما را که با هنر خودتان پیام‌رسان حقانیت مردم هستید، می‌بوسم.»

تجلیل از چهره‌های فعال در ترویج فرهنگ نبوی

بخش دیگری از آیین اختتامیه «روایت رحمت» به تجلیل از خادمان در قید حیات و فقید فرهنگ نبوی اختصاص داشت. این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر امور خارجه برگزار شد.

در این بخش از حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی، پژوهشگر حوزه و اسلام‌شناس، غلامحسین زرگرنژاد، مدرس و پژوهشگر تاریخ اسلام، مجید مجیدی، کارگردان سینما، عبدالصمد حاج‌صمدی، هنرمند عرصه خوشنویسی، میثاق امیرفضلی، شاعر، ادیب و هنرمند عرصه موسیقی، محمدباقر آقامیری، هنرمند عرصه نگارگری، زنده‌یاد حاج قربان سلیمانی، هنرمند موسیقی نواحی خراسان، سیدعلی موسوی گرمارودی، شاعر و ادیب، و همچنین مدیریت دفتر نشر فرهنگ اسلامی، از ناشران فعال آثار مرتبط با فرهنگ نبوی، تجلیل شد.

در پایان این مراسم نیز ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان به اجرای برنامه پرداخت.

رویداد هنری «روایت رحمت» به مناسبت گرامیداشت هزار و پانصدمین سال میلاد حضرت محمد (ص) و هم‌زمان با هفته وحدت از چهارم تا هفتم شهریور برگزار می‌شود. این رویداد هر روز از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ در محوطه مجموعه تئاتر شهر میزبان علاقه‌مندان و هنردوستان است.



/

آخرین اخبار

واتس‌اپ با این ۳ قابلیت جدید جلوی سرقت حساب را می‌گیرد

متا سه قابلیت امنیتی جدید برای واتس‌اپ معرفی کرده است...

مشاهده پلنگ‌ایرانی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  ایرنا:...

تأکید وزرای امور خارجه ترکیه و قطر بر ضرورت کاستن از تنش‌های منطقه‌ای

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شیخ «محمد بن عبدالرحمن بن...

چرا خمیازه می‌کشیم؟ علم شگفت‌انگیز پشت این واکنش روزمره

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : چه...

سفر برای دیدن یا به خاطر اینستاگرام؟

بارش شهابی در اینستاگرام وایرال می‌شود و تعداد متقاضیان...

حمایت از معیشت؛ حلقه گمشده سیاست رفاهی یا آغاز یک مسیر جدید؟

یک کارشناس سیاست‌گذاری عمومی با بررسی عملکرد دو ساله...

بازار گوشت در دوراهی تامین/ واردات ارزان‌تر است؛ تولید داخلی را چه کنیم؟

آیا ایران برای تامین گوشت قرمز واقعا به واردات...

کارت بازی غیرمجاز؛ قانون ۴۸ ساعته در سازمان لیگ به چه معناست؟

سازمان لیگ فوتبال ایران اعلام کرد که طبق تصمیم...

ویدیو/ چرا متروی فرودگاه امام(ره) مسافران را جذب نمی‌کند؟

متروی فرودگاه امام(ره) که قرار بود یکی از مسیرهای...

چرا از مترو فرودگاه امام(ره)‌ استقبال نمی‌شود؟

مترو فرودگاه امام(ره) که قرار بود یکی از مسیرهای...

عملیات هوایی اوکراین علیه تأسیسات لجستیکی روسیه

طبق گزارش خبرآنلاین، در پی تشدید درگیری‌های نظامی میان...

ربات معاملاتی هوش مصنوعی در چند روز به بازده قابل‌توجهی رسید

یک ربات معاملاتی مبتنی بر هوش مصنوعی پس از...

عکس پانورامیک کاوشگر کنجکاوی از ارتفاعی جدید در مریخ

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، این...

آلمان: مهمترین پیام ما به ترامپ این است: به جنگ علیه ایران پایان دهید

به گزارش خبرآنلاین، لارس کلینگبیل، وزیر دارایی آلمان که...

جهش سنگین بورس تهران/ شاخص کل به ۶.۵ میلیون واحد رسید/مقصد بعدی بازار سرمایه کجاست؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در جریان معاملات صبح امروز،...

ویدیو/ مسکن استیجاری؛ از قانون ۲۸ ساله تا وعده‌های امروز

در زمانه‌ای که خرید مسکن به آرزو تبدیل شده...

آیفون ۱۸ پرو سریع‌تر و کم‌مصرف‌تر می‌شود؛ راز در تراشه A20 Pro است

معرفی تراشه M6 اپل سرنخ‌های مهمی درباره تغییرات احتمالی...

روزنامه اصولگرا: مشاور قالیباف به طور ناخوشایندی صحبت کرده است

طبق گزارش خبرآنلاین، روزنامه قدس به این موضوع پرداخته...

تمامی مدارس دولتی هیئت امنایی می‌شوند؛ دریافت «شهریه» ممنوع

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اعلام...

تبلیغات متنی