بر پایه مصوبات مربوط به یکهزار و سیصد و هفتاد و سومین نشست شورای پول و اعتبار، سقف پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن که توسط نظام بانکی ارائه میشود، به میزان ۴۰۰ هزار میلیارد ریال از ۸۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص مصوبات این جلسه شورای پول و اعتبار اظهار داشت: دو مصوبه ویژه در زمینه تسهیلات مسکن به تصویب رسید، که این موضوع با در نظر گرفتن اجرای طرح جهش مسکن ملی و هدفگذاری تامین مالی این طرح در نظام بانکی مرتبط است.
محمدرضا فرزین تأکید کرد: سقف تسهیلات ودیعه مسکن که از محل منابع ذکر شده در ماده ۴ قانون جهش مسکن تأمین خواهد شد، با دو برابر شدن به میزان ۸۰۰ هزار میلیارد ریال رسید و به تبع آن سقف تسهیلات فردی نیز افزایش خواهد یافت.
رئیس شورای پول و اعتبار تصریح کرد: سقف تسهیلات ودیعه مسکن در شهر تهران از یک میلیارد ریال به دو میلیارد ریال، در مراکز استانها از ۷۰۰ میلیون ریال به یک میلیارد و پانصد میلیون ریال و در سایر شهرها از ۴۰۰ میلیون ریال به یک میلیارد ریال تغییر کرد. همچنین برای تسهیلات ودیعه مسکن در روستاها که پیش از این تعریف نشده بود، مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش سقف تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی به عنوان دومین مصوبه این نشست، گفت: در راستای این مصوبه، سقف تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت از دو میلیارد ریال به سه و نیم میلیارد ریال افزایش یافته است. نرخ سود این تسهیلات نیز ۵ درصد تعیین شده تا باعث رشد ساخت و ساز در مناطق روستایی و شهرهای کوچک گردد.
