سه‌شنبه 15 اردیبهشت 1405

تعطیلی یک روزه تماشاخانه و چندین خبر دیگر

تعطیلی یک روزه تئاتر در روز سه‌شنبه، به همراه خبرهایی از یک دیدار سینمایی و سایر خبرهای مرتبط با سینما و تئاتر، در این گزارش ارائه شده است.

شورای ارزشیابی و نظارت اداره‌کل هنرهای نمایشی اعلام کرده است که تمامی تالارهای نمایشی در سراسر ایران به‌مناسبت سالروز شهادت حضرت امام موسی‌کاظم (ع)، به مدت ۲۴ ساعت تعطیل خواهند بود.

طبق بیانیه روابط عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی، تمامی نمایش‌های در حال اجرا در کشور از اذان مغرب روز دوشنبه ۱۶ بهمن تا اذان مغرب روز سه‌شنبه ۱۷ بهمن، به‌ سبب سالروز شهادت حضرت امام موسی‌کاظم (ع)، به حالت تعطیل در می‌آید.

به‌طور طبیعی، هرگونه تغییر در برنامه و زمان اجرای نمایش‌های موجود، از طریق روابط عمومی تالارهای نمایشی و سایت‌های فروش بلیت به اطلاع عموم خواهد رسید.

####

اثر موزیکال «کورالاین» به کارگردانی امیدرضا سپهری و تهیه‌کنندگی وحید خالقی، در تالار وحدت به صحنه می‌رود.

کماکان، امیدرضا سپهری پس از تجربه‌ی موفق اجرای موزیکال «عروس مردگان» در هتل اسپیناس پالاس که با بازی امیر جعفری، نیکی کریمی، نازنین بیاتی، میلاد کی مرام و دیگران شکل گرفت، دوباره به سراغ عرضه موزیکال دیگری رفته است.

موزیکال «کورالاین»، اقتباسی از انیمیشن ساخته شده توسط کمپانی لایکا و به کارگردانی «هنری سیلک» است که در سال ۱۴۰۳ در تالار وحدت به روی صحنه خواهد رفت.

امیدرضا سپهری، به عنوان کارگردان گروه مربع ۱۱، پیش از این نمایش‌های موزیکال «داستان یک عذرخواهی از آقای امانوئل»، «عروس مردگان» و «خودکشی تصادفی یک دراکولا» را به نمایش گذاشته است.

این نمایش در مورد زندگی گربه‌ای است که کورالاین، دختری ۱۱ ساله را همراهی می‌کند؛ دختری که با والدینش به خانه‌ای عجیب و دورافتاده نقل مکان کرده است.

جزئیات بیشتر درباره نمایش به زودی منتشر خواهد شد.

«گرگ بلا» به کانون پرورش فکری می‌رود

عروسک‌گردانی «گرگ بلا جلو بیا جلو بیا» به نویسندگی افسانه شعبان‌نژاد و کارگردانی سمیرا یزدان‌پژو از یکشنبه ۱۵ بهمن‌ماه ساعت ۱۶ در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، واقع در پارک لاله، به صحنه می‌رود.
این نمایش عروسکی که مناسب برای کودکان ۲ سال به بالاست، با هنرمندانی چون ریحانه باغبادی، عاطفه بحرالعلوم طباطبایی و سمیرا یزدان‌پژو به عنوان بازیگر و عروسک‌گردان اجرا خواهد شد. به‌علاوه، ریحانه باغبادی به عنوان ترانه‌سرا و تنظیم‌کننده آهنگ، محمد سعادت‌زاده به عنوان دستیار کارگردان، بهار محمدی و سمیرا یزدان‌پژو به عنوان طراح و سازنده عروسک‌ها، و دیگر اعضای تیم، شامل طراحان دکور، لباس و پوستر، در این پروژه همکاری دارند.
خلاصه داستان نمایش به این صورت است:
«بچه‌های مامان‌بزی در حال بازی هستند که ناگهان گرگ بلا آنها را با خود می‌برد. مامان‌بزی که متوجه می‌شود، پی ردپای گرگ می‌رود تا فرزندانش را پیدا کند، اما…»

####

«اپرت نیرنگ اورنگ» اجرای خود را از سر می‌گیرد

«اپرت نیرنگ اورنگ» به طراحی و کارگردانی مرتضی برزگرزادگان، از یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه ساعت ۱۹:۱۵ در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه می‌رود.

به گزارش روابط‌عمومی تماشاخانه سنگلج، این اثر که توسط سید هاشم خان شافع نوشته شده و با هنرمندی بهاره رهنما و بازیگران نظیر محمدرضا آزادفرد، افق ایرجی، محمد پورا و دیگران اجرا خواهد شد، از ۱۱ دی‌ماه آغاز و پس از وقفه‌ای به دلیل جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، مجدداً از روز یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه در ساعت ۱۹:۱۵ به اجرای خود ادامه می‌دهد.

این نمایش داستان فردی فریبکار به نام اورنگ را روایت می‌کند که بین دو ارباب اختلاف ایجاد کرده و با فرزندان آنها که در حال عشق ورزیدن هستند، نیرنگ می‌زند.

متن نمایشنامه «اپرت نیرنگ اورنگ» در کتاب «تقلید نامه»، به کوشش داوود فتحعلی‌بیگی و توسط نشر قطره به چاپ رسیده است.

سایر عوامل و بازیگران این نمایش شامل کیمیا دین‌پژوه، عطاالله رادپور، حسین گوهر یاب و … هستند.

طراح نور: حسین کاظم رودباری، طراح گریم: سهیلا جوادی، طراح لباس: نسیم ملکی و سازندگان دیگر، در این پروژه همکاری دارند.

فروش بلیت این نمایش از طریق وب‌سایت‌های تیوال و گیشه تئاتر فعال شده و علاقمندان می‌توانند برای خرید بلیت اقدام نمایند.

####

اعضای هیأت مدیره جدید انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند با محمد حمیدی‌مقدم، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، دیداری داشته‌اند.

در این جلسه، مهرداد زاهدیان رئیس انجمن، هادی معصوم‌دوست نایب رئیس، پریسا عشقی دبیر و دیگر اعضای هیأت مدیره، به همراه عبدالحسین بدرلو قائم‌مقام و معاون مستند مرکز حضور داشتند.

زاهدیان در این نشست اظهار داشت: فعالیت فرهنگی در این مرز و بوم بسیار دشوار و مانند بندبازی است. انجمن صنفی مستندسازان و دوستانی که نماینده آن‌ها هستیم، از دیدگاه‌های مختلف فکری منشأ می‌گیرند و ذات فیلمساز انتقادی به جامعه می‌باشد. امید است که این تنوع توسط مدیریت مرکز درک شود.

وی افزود: هدف این هیأت مدیره این است که جنبه عقلانی و خردمندانه شخصیت ما بیشتر شناسایی شده و از بُعد احساسی کاسته شود. اولویت ما ساماندهی به امور است و ما در انجمنی به فعالیت مشغولیم که همچنین درگیر مسائل معیشتی است. مستندسازان با منابع مالی بسیار محدودی برخوردار هستند که این موضوع به تنزل حرفه مستندسازی منجر می‌شود. وقتی شما ناچار به ساخت فیلم با هزینه پایین می‌شوید، به حداقل‌ها قناعت می‌کنید و این مسئله کیفیت مستند را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

زاهدیان همچنین بیان داشت: تمام ما باید تلاش کنیم تا برای فیلم مستند استانداردی تعریف کنیم و از تمام فرصت‌ها برای تقویت حرفه مستندسازی بهره‌برداری کنیم. تجارب شما در تولید و برنامه‌ریزی به ما امید می‌دهد که با مدیری مواجه هستیم که با ما همسوست. از همکاری‌های مختلف در زمینه‌های حمایت مالی، تولید فیلم و برگزاری کارگاه‌های آموزشی استقبال خواهیم کرد.

وی همچنین اشاره کرد: در گذشته، شوراهای مستند به شکل دیگری در مرکز تشکیل می‌شد که به نظر می‌رسد تاثیر بیشتری داشت. انجمن کارگردانان سینمای مستند در آن شورا بیشتر دیده می‌شد و نقشی مؤثرتر ایفا می‌کرد. حضور نماینده‌ای از صنف‌ها در شوراها ایده‌های ما را به یکدیگر نزدیک‌تر خواهد کرد.

هادی معصوم‌دوست در ادامه تصریح کرد: وقتی از انجمن صنفی سخن می‌گوییم، تنها درباره یک زمان یا یک فرد صحبت نمی‌کنیم، بلکه پیرامون یک جریان و تاریخ سخن می‌رود. برخوردهای مقطعی نباید به کل جریان تعمیم داده شود. هیأت مدیره‌ها می‌آیند و می‌روند، اما اعضای انجمن‌ها مهم‌اند و منظورم همان مستندسازها هستند. به عقیده من، انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند، مهم‌ترین انجمن صنفی ایران به شمار می‌آید، چرا که اعضای این صنف اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند.

میثم شاه‌بابایی در بخش دیگری از این جلسه بیان کرد: آنچه به عنوان بودجه برای مستندسازی در بسیاری از نهادها و مؤسسات در نظر گرفته می‌شود، کمتر از نیازهای واقعی مستندسازان است. شاید بهتر باشد اعضای صنوف کارگردانی و تهیه کنندگی در جلساتی به توافق برسند و رقمی منطقی متناسب با هزینه‌ها تعیین کنند. اگر لازم باشد سازمان سینمایی نیز می‌تواند آن را تأیید نماید تا به یک استاندارد در زمینه دستمزد و بودجه برسیم.

علی همراز در بخشی دیگر از جلسه پیشنهادی داد: من ایده‌ای دارم که به‌طور فوری مطرح می‌کنم. ما به دنبال یک تعریف از حرفه خود هستیم، کارگردان مستند کیست؟ در تاریخ سینما تعاریف متفاوتی وجود دارد، اما تعریف مشترکی که همه بر آن توافق کنند، وجود ندارد. به نظرم می‌توانیم این دو سؤال را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و در قالب یک مستند به آن بپردازیم که مستند چیست و مستندساز کیست؟ این کار را از بزرگترها آغاز کنیم تا به جوان‌ترها برسیم. نهایتاً فیلمی تولید خواهد شد که کارکردهای مختلفی دارد؛ هم یک مستند آرشیوی خوب ساخته می‌شود و هم می‌توانیم از آن در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها بهره‌برداری کنیم.

محمد حمیدی‌مقدم، مدیرعامل مرکز، در این جلسه افزود: از زمان ورودم به مرکز، در تعامل با انجمن‌های صنفی بوده‌ام و در ادوار گذشته هم این توجه بوده است، اما همواره بر این مسأله تأکید داشته‌ام که تعامل و همکاری صنف‌ها با مرکز و بالعکس باید تقویت شود. من خودم از اعضای همین صنف‌ها هستم و بخشی از این فضا هستم. حتی سعی کرده‌ام که حتماً در شورای سیاست‌گذاری دو نماینده از صنف‌های اصلی مستندسازی حضور داشته باشند.

دبیر جشنواره «سینماحقیقت» ادامه داد: در جشنواره «سینماحقیقت»، همکاری خوبی با صنف‌های سینمای مستند داشتیم. حتی سال گذشته با وجود مشکلاتی که پیش آمد، بارها با دوستان صحبت کردیم، اما آنها تمایلی به همکاری با مرکز و جشنواره نداشتند. مرکز گسترش، مهم‌ترین نهاد مسئول تولید مستندهای هنری در ایران است. کار ما حمایت است و چیزی که همه ما را به هم پیوند می‌زند، مستند و خانواده مستند است. در یک سال اخیر با اعضای صنف‌ها همکاری داشته و پروژه‌هایی را با کارگردانان سینمای مستند آغاز کرده‌ایم. نگاه ما کاملاً حرفه‌ای و هماهنگ با سیاست‌های راهبردی سازمان سینمایی است.

حمیدی‌مقدم در پایان سخنان خود گفت: ما در مرکز، هیچ گونه گاردی نسبت به اعضای صنف‌ها نداریم و هدف‌مان گسترش سینمای مستند و حمایت از مستندسازان است، بنابراین جشنواره «سینماحقیقت» و سایر فعالیت‌هایمان هم در همین راستا تعریف می‌شود. ایجاد امنیت شغلی و تأمین معیشت برای این خانواده بزرگ مسئله‌ای جدی و فوری است.

محمد حمیدی‌مقدم در انتهای جلسه گفت: ما متوجه هستیم که هر یک از ما در حوزه‌های مختلف منافعی داریم و باید برای حل مشکلات، بحث و تعامل داشته باشیم. من و شما باید جدی به مشکل شغلی و معیشتی مستندسازان بپردازیم و آماده‌ایم که در زمینه آموزش در کنار هم باشیم و کارگاه‌های آموزشی برگزار کنیم. موضوع پروژه‌های مستندنگاری دولتی چالشی است که نیاز به همکاری و ساماندهی دارد.

مدیرعامل مرکز گسترش در پایان گفت: درخواست به حق مستندسازان در زمینه هزینه و بودجه تولید و برآوردهای مالی در جشنواره «سینماحقیقت» مطرح شده و خوشبختانه آقای اسماعیلی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، با افزایش قابل توجه بودجه تولید مستند در سال ۱۴۰۳ موافقت کردند.

در ادامه این جلسه به بحث درباره مسائل گوناگون پرداخته شد و مقرر گردید انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند در پروژه‌های مستند دولتی همکاری کند و مقدمات آن به زودی اجرایی خواهد شد. همچنین محمد حمیدی‌مقدم درباره گروه‌های کار، مشاوران، مشارکت در تولید، بودجه و … توضیحاتی ارائه کرد.

آخرین اخبار

سی ان ان: اسرائیل با امارات در رهگیری حملات موشکی الفجیره مشارکت داشت

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از المیادین، شبکه «سی...

معاون سیاسی سپاه: تردد در تنگه هرمز فقط با اجازه ایران انجام خواهد شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار یدالله جوانی...

پرداخت معوقات افزایش کالابرگ اردیبهشت در خرداد

به گزارش خبرآنلاین،با توجه به اعلام قبلی وزارت کار...

جان باختن سه نفر در پی یک بیماری حاد تنفسی؛ هانتاویروس چیست؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بی...

لغو جلسه دادگاه فساد نتانیاهو به بهانه شرایط امنیتی

به گزارش خبرآنلاین، رسانه‌ های صهیونیستی گزارش دادند که...

آتش‌سوزی در یک مجتمع تجاری مشهد

مدیر روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی مشهد از اعزام...

ترمز افزایش قیمت‌ها دربازار مرغ کشیده می شود/ عرضه مرغ گرم بزودی در بخشهایی از استان تهران

به گزارش خبرآنلاین، حشمت‌الله عسگری اظهار کرد: در یک ماه...

سه پیش‌نیاز حزب بارزانی برای همکاری با دولت الزیدی

طبق گزارشی از خبرآنلاین، «محما خلیل»، یکی از اعضای...

29سال خاطره از مردی که همه رفتارهایش منحصر به خودش بود

متن یادداشت دکتر رسول جعفریان را می خوانید: ...

طراحی داخلی چگونه به افزایش ماندگاری برند هتل کمک می‌کند؟

آفتاب‌‌نیوز : با توجه به اینکه طراحی...

چگونه تخفیف بیمه خودرو را به ماشین جدید منتقل کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز : در این راهنما، دقیق و...

رفلاکس بارداری؛ از فشار رحم تا تغییرات هورمونی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

روش تازه دانشمند جهان اسلام برای تحلیل بهتر داده‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، نشست‌های «استپ» (STEP) در رویداد...

واژگونی مینی‌بوس سرویس کارکنان در تهران همراه با ۱۵ نفر مصدوم

آفتاب‌‌نیوز : اورژانس تهران اعلام کرد:حوالی ساعت...

ارسال یک سیگنال مهم به بازار خودرو/ ریزش شدید قیمت خودرو در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرشاد مقیمی در...

تصادف زنجیره‌ای در اتوبان قم

تصادف زنجیره‌ای در اتوبان قم - کاشان که...

اسحاق دار به عراقچی چه گفت؟

به گزارش خبرآنلاین، "محمد اسحاق دار"، معاون نخست وزیر...

از میدان تا رسانه؛ نقش فناوری نرم رسانه در روایتگری جنگ

خبرگزاری مهر، فاطمه کریمی دردشتی: در جهان معاصر، رسانه...

وزیر راه و شهرسازی وارد قم شد

آفتاب‌‌نیوز : فرزانه صادق وزیر راه و...

هاآرتص: نتانیاهو از میدان خارج می‌شود؛ اما اسرائیل به همراه او به نابودی می‌رسد

به نقل از خبرآنلاین، روزنامه هاآرتص یادداشت‌های «کارولینا لاندسمان»...

تبلیغات متنی