تلاش اسرائیل برای بیرون راندن اهالی روستاهای قنیطره

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ارتش اشغالگر اسرائیل از روز یکشنبه (18 آذر) با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، تهاجم بی سابقه‌ای را در این کشور آغاز کرده و همزمان با صدها حمله هوایی و نابودی بخش گسترده‌ای از تجهیزات و زیرساخت‌های نظامی سوریه، به مناطق جنوبی این کشور نیز لشکرکشی کرده است؛ رویدادی که به تقابل ساکنان چندین روستا با نظامیان اشغالگر منجر شده است.

وبگاه العربی الجدید در گزارشی به این مسأله پرداخته و نوشته است: «اسرائیل از شرایط موجود در سوریه و ناتوانی دولت سوریه در پاسخ نظامی و سیاسی به تجاوزات خود، سوء استفاده کرده و در حال تصرف زمین‌های سوریه است. به گفته منابع خبری، اسرائیل با بیرون راندن ساکنان روستاهای استان قنیطره، نخستین قدم‌های اشغال این مناطق را برداشته است. اخبار منتشر شده در رسانه‌های اسرائیلی نشان می‌دهد که ژنرال‌های ارتش اسرائیل نابودی سامانه‌های دفاع هوایی سوریه را فرصتی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران می‌دانند».

این وبگاه افزود: تمامی جنایات اسرائیل در سوریه، از بمباران و اشغال تا آواره کردن مردم، با حمایت کامل آمریکا همراه بوده است که « جک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این حمایت را علنی کرده‌اند.

طبق این گزارش در استان قنیطره، منابع مختلف گزارش داده‌اند که ارتش اسرائیل اهالی دو شهرک، الحضر و الحمیدیة را از منازل خود بیرون رانده است. این اقدام، موجب ترس و وحشت اهالی شده و آنها را به مناطق مجاور سوق داده است.

بامداد امروز (جمعه) نیز منابع سوری خبر دادند که ارتش اشغالگر اسرائیل در اطراف شهرک «الصمدانیه» در استان قنیطره» در جنوب سوریه موضع گرفته است.

 نظامیان صهیونیستی با شلیک تیرهوایی مانع خروج اهالی از خانه‌هایشان شده و همزمان اقدام به تفتیش یکی از مقرهای نظامی در این منطقه کردند.

شبکه تلویزیونی سوریه نیز گزارش داد که ارتش اسرائیل به مناطق غربی شهر جباتا الخشب در استان قنیطره وارد شده و از اهالی خواسته است تا سلاح‌های خود را تسلیم کنند. همچنین گزارش شده که ارتش اسرائیل تمامی ساکنان روستای الحریة را از این روستا آواره کرده است. یک منبع اسرائیلی مطلع به خبرگزاری آناتولی گفته است که ارتش اسرائیل در منطقه امن مرزی با سوریه، بین 2 تا 10 کیلومتر حضور دارد، اما از مشخص کردن روستاهای سوریه در این منطقه امن و اینکه آیا روستاهای قنیطره در این مناطق قرار دارند، خودداری کرده است. این منبع دلایل خود را امنیتی عنوان کرده است.

قصد ارتش اسرائیل برای حضور طولانی‌مدت در مناطق اشغالی

رادیو ارتش اسرائیل شامگاه چهارشنبه گذشته اعلام کرد که ارتش این رژیم «برای حضور طولانی‌مدت در مناطق سوریه» پس از عقب‌نشینی نیروهای دولت سوریه از مواضع خود در منطقه‌ی بی‌طرف (منطقه‌ی حائل)  آماده می‌شود. رادیو ارتش اسرائیل همچنین گفت کهه «ارتش اسرائیل در حال تبدیل پایگاه‌های نظامی سوریه که پیشتر توسط یگان 101 وحدت چتربازان اشغال شده‌ بودند، به پایگاه‌های نظامی ثابت است. »

این رادیو گزارش داد که «ارتش اسرائیل شروع به ایجاد زیرساخت‌های لجستیکی گسترده برای این مناطق کرده است، از جمله آوردن کانکس‌هایی حاوی امکاناتی مانند سرویس‌های بهداشتی، آشپزخانه، و حتی دفاتر کار برای افسران و احتمال می‌دهند که این فعالیت‌ها شامل ایجاد ستادهای ارتباطات نیز شود. »

طبق این گزارش «ارتش اسرائیل کنترل خود را بر مناطق کلیدی این منطقه تحکیم کرده و قله‌های را اشغال کرده که بخش‌های وسیعی از سوریه، به ویژه مناطق مرزی را در تحت پوشش قرار می‌دهد. ارتش اسرائیل همچنین نقاط تلاقی و جاده‌های درون روستاهای سوریه را با استقرار حصارهای نظامی مسدود کرده که شبیه به حصارهای موجود در کرانه باختری است».

در برخی موارد، ارتش اسرائیل فراتر از منطقه‌ی بی‌طرف پیشروی کرده و مناطقی در داخل سوریه، در نزدیکی مرز و خارج از محدوده توافقنامه خلع سلاح، را تحت کنترل خود درآورده است.

در این راستا بنیامین نتانیاهو در نشستی با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در روز چهارشنبه، بر ادامه‌ی اشغال اسرائیل بر منطقه‌ی بی‌طرف (منطقه‌ی حائل) با جولان تأکید کرد.

وی گفت که این کنترل تا زمانی ادامه می‌یابد که نیرویی برای اجرای توافقنامه‌ی خلع سلاح  امضا شده در سال 1974 شکل بگیرد. 

حمایت آمریکا از اشغالگری

جیک سالیوان نیز در یک کنفرانس خبری، مدعی شد که اقدامات اسرائیل در سوریه موقت خواهد بود و هدف آن «شناسایی و خنثی‌سازی تهدیدات» است. او با دفاع از پیشروی ارتش اسرائیل در منطقه‌ی بی‌طرف سوریه، آن را منطقی و مطابق با حق دفاع از خود دانست.

همچنین، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز از اسرائیل دفاع کرد و گفت که هدف از این اقدامات، جلوگیری از دست‌یابی سلاح‌های ارتش سوریه به «دست‌های نادرست»، یعنی تروریست‌ها و افراد افراطی است. بلینکن پیش از عزیمت از اردن به ترکیه، در سفر خود برای بررسی بحران سوریه، به خبرنگاران گفت که هدف آشکار این اقدامات، اطمینان از این است که تجهیزات نظامی رها شده توسط ارتش سوریه به دست «افراد نادرست» نیفتد. 

ادامه حملات هوایی به سوریه

حملات هوایی اسرائیل روز پنجشنبه گذشته، اطراف دمشق را هدف قرار داد، در روز چهارشنبه نیز، نیروی هوایی اسرائیل حملات جدیدی را به اهداف نظامی در سوریه، به ویژه در  ساحل، انجام داد و بندر اللاذقیه و انبارهای سلاح، موشک و رادار و شبکه‌های راداری مورد هدف قرار گرفتند. همچنین حملاتی به دیرالزور در شرق سوریه و به ویژه به فرودگاه نظامی آن انجام شد.

نهاد موسوم به «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» در روز چهارشنبه گذشته گزارش داد که از روز یکشنبه گذشته بیش از 352 حمله هوایی اسرائیل به 13 استان سوریه انجام شده است که در آن صدها هواپیما در بزرگ‌ترین عملیات هوایی اسرائیل از زمان تأسیس این رژیم شرکت داشته‌اند.

با این حال، آمار دقیق از خسارات وارده به سلاح‌ها و مراکز نظامی توسط ارتش اشغالگر اسرائیل در دسترس نیست، اما گمان می‌رود که این حملات، صدها هواپیما و هلیکوپتر مستقر در پایگاه‌های هوایی را هدف قرار داده باشند. ارتش سوریه دارای تعداد زیادی تانک ساخت روسیه از انواع تی-90، تی-72، تی-64 و تی-55، و همچنین سامانه‌های دفاع هوایی روسی از نوع اس-20، اس-300 و پانتسیری-اس1 با برد متوسط و موشک‌های زمین‌به‌زمین روسی از نوع اسکود با برد بیش از 700 کیلومتر بود.

طبق گزارش العربی الجدید، حملات اسرائیل تقریباً تمامی نیروی دریایی سوریه را نابود کرد. بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای دو زیردریایی از نوع «آمور» روسی، دو ناوچه از نوع «بیتیا» و 16 قایق موشکی ساخت روسیه از نوع «اوسا» و پنج مین‌روبی از نوع «یِوفِنگنِیا» روسی و شش قایق موشکی ایرانی از نوع «تیر» در این حملات منهدم شدند. همچنین، نیروی هوایی اسرائیل انبارهای سلاح و مهمات و مراکز تحقیقاتی نظامی در سراسر سوریه را بمباران کرد.

انتهای پیام/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا