دوشنبه 4 آبان 1405

جلیلی: قیمت دلار از ۲۵۰۰ تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش یافته است/ تعداد تحریم‌ها از ۸۰۰ به ۱۵۰۰ مورد رسید

بر اساس گزارشی از خبرآنلاین به نقل از تسنیم، سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، در برنامه‌ای به نام «میزگرد سیاسی» که امروز عصر برگزار گردید، با حضور مهدی صفری، معاون اقتصادی وزارت خارجه، و محسن کریمی، معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی به‌عنوان مشاورانش، به تشریح طرح خود برای اجرای برنامه‌ی هفتم توسعه پرداخت. او در این نشست تاکید کرد که معمولاً نامزدها در دوره‌های انتخاباتی شعاری را ارایه می‌دهند که نه تنها باید یک کلمه ساده باشد، بلکه باید به‌طور خلاصه حاوی برنامه‌ای جامع برای چهار سال آینده باشد.

جلیلی ادامه داد: شعار ما “یک جهان فرصت، یک ایران جهش و هر ایرانی یک نقش پرشکوه است” می‌باشد. به عقیده ما، روندهای جهانی در زمینه‌های مختلف سرشار از فرصت‌ها هستند و در داخل کشور نیز دنیایی از فرصت‌ها وجود دارد. برای بهره‌مندی بهینه از این امکانات، ضروری است که یک جهش در ایران صورت گیرد. ما بر این باوریم که در حال حاضر در صحنه روابط بین‌الملل، فرصت‌ها بیشتر از تهدیدها هستند؛ اگرچه کار سیاست خارجی باید بر این اساس باشد که از این موقعیت‌ها حداکثر استفاده را ببرد و با تهدیدات مقابله کند.

به گفته‌ی نامزد انتخابات ریاست جمهوری، این میدان باید به‌دقت شناسایی شود. برقراری ارتباط با ۲۰۰ کشور جهان و شناسایی نقاط اشتراک می‌تواند به استفاده بهینه از فرصت‌ها بیانجامد و این امر باعث کاهش تهدیدات خواهد شد. صحنه‌ی سیاست خارجه نیازمند تدبیر درست و شناخت مناسبات قدرت است.

جلیلی اظهار داشت: در چهار سال آینده باید تحلیل دقیقی از وضعیت امروز خود داشته باشیم تا بتوانیم بدانیم که در کجا قرار داریم و چه نقشی می‌توانیم در آینده ایفا کنیم.

او با اشاره به تجربیات خود در زمینه سیاست خارجی و بررسی دقیق روندهای داخلی و بین‌المللی، افزود: در این برهه خاص باید به این نکته توجه کنیم که تحولات جهانی به نفع ما در حال شکل‌گیری است و فرصت‌های جدیدی برای ما ایجاد می‌کند. غربی‌ها از وضعیت منطقه می‌گویند که دیگر مانند گذشته نیست، به‌خصوص پس از طوفان‌الاقصی. این تغییر، برای ما تقویت‌کننده است و اگر کسی بخواهد به ما تعرض کند، در وعده صادق ما مشاهده کردیم که ایران چگونه در دفاع از حقوق خود عمل کرد و موفق بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: اخیراً یکی از روسای جمهور اروپا اعلام کرده بود که نفوذ برایش مهم است و اذعان داشت که دیگر آن نفوذ گذشته را نداریم و ایران می‌تواند نقش مؤثری ایفا کند.

جلیلی در ادامه به فرصت‌های علمی، فرهنگی و فناوری موجود و همچنین فرصت‌های اقتصادی که می‌تواند به بهبود معیشت مردم کمک کند اشاره کرد و گفت: به یاد دارم در آغاز دولت سیزدهم به شهید رئیسی گفتم که باید اشتغال و ارزآوری را در کانون سیاست‌های خود قرار دهید. سیاست خارجی در این چالش‌ها بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌های مؤثر این است که آغاز دولت چهاردهم همزمان با برنامه‌ی هفتم توسعه است و دولت می‌بایست برنامه‌ای عملیاتی برای اجرای این طرح تدارک ببیند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: نباید جهان را محدود به ۳-۴ کشوری که بیشترین اختلاف با ما دارند، دید. کشورهای زیادی وجود دارند و باید توانایی بهره‌برداری از هر فرصتی که به وجود می‌آید را داشته باشیم.

جلیلی به یادآوری تجربیات خود در زمینه صادرات برخی کالاها و خدمات به کشورهای آمریکای لاتین در دوران مسئولیت خود در وزارت خارجه پرداخت و گفت: در سه سال گذشته فرصت‌های خوبی در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی به وجود آمده که می‌تواند تحولی بزرگ به‌همراه داشته باشد.

وی اظهار داشت: در این راستا هر ایرانی می‌تواند نقشی ایفا کند؛ دولت باید برنامه‌هایی برای تضمین این زمینه فراهم کند تا هر فرد بتواند در استفاده از این فرصت‌ها به‌خوبی فعالیت داشته باشد. به اعتقاد ما دولت باید در عرصه‌های بین‌المللی و داخلی نقش‌آفرین باشد و فرصت‌ها را برای مردم فراهم آورد.

در پایان این بخش، نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد که اگر سوالی درباره شواهد اجرایی شدن این شعارها وجود دارد، ما شواهد متعددی در این خصوص داریم.

** سیاست خارجی دولت آقای جلیلی، ادامه‌دهنده‌ی راه شهید رئیسی خواهد بود

مهدی صفری مشاور جلیلی نیز در این نشست تصریح کرد که سیاست‌های خارجی جلیلی، ادامه سیاست‌های شهید رئیسی خواهد بود. وی نکته‌ای را مطرح کرد که آقای رئیسی همواره اولویت را به کشورهای همسایه داده است و برای افزایش درآمد و صادرات، به رفع موانع صادراتی به این کشورها تاکید داشت. در حال حاضر ما مواد اولیه‌ای مانند غلات و گوشت را از همسایگان تامین می‌کنیم که پیشتر از کشورهای دیگر تأمین می‌شد.

به گفته‌ی صفری، موانع صادرات، واردات و تجارت خارجی تا حدی برطرف شده است. شهید امیرعبداللهیان بارها به من می‌گفت که تأمین کالاهای اساسی از منطقه کار دشواری است اما این مهم به‌تدریج در حال تحقق است و دولت شهید رئیسی به‌خوبی از عهده این چالش‌ها برآمده است.

مشاور جلیلی افزود: اقداماتی که در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده در دولت آقای جلیلی نیز ادامه خواهد یافت و صادرات محصولات دانش‌بنیان به ۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سه سال گذشته، حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است.

** در روابط بین‌الملل و مناسبات بین کشورها، معادله قدرت نباید تضعیف شود

سعید جلیلی در ادامه‌ی سخنانش و در پاسخ به سوالی در خصوص سیاست‌های اعلام شده‌اش در زمینه روابط خارجی و تبدیل تهدیدها به فرصت، تاکید کرد: در روابط بین‌الملل و مناسبات کشورها، نباید معادله قدرت تضعیف شود. زیرساخت‌های قدرت برای حداکثر بهره‌برداری ضروری است تا بتوان حضور قوی‌تری در این معادله داشت.

وی با بیان اینکه در زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی، آمریکا، افغانستان و عراق تحت اشغال بود و تحولات در سوریه نیز در حال رقم خوردن بود؛ پرسید که چرا طی این سال‌ها آمریکا مجبور به خروج از عراق شد و در افغانستان نتوانست تهدیدی علیه ما ایجاد کند؟ این ناشی از اجرای قوی برنامه‌ها بود که باعث شد آنها موفق نشوند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین وظایف رئیس‌جمهور این است که جهت را به‌خوبی درک کند و به‌موقع تصمیم‌گیری نماید و زمان را از دست ندهد.

جلیلی ادعا کرد که در سیاست خارجی به تعداد سفرها و ملاقات‌ها توجه نمی‌کند بلکه بر نتایج تمرکز دارد؛ دستگاه سیاست خارجی باید نتایج را ارزیابی کند. وی به یادآوری کرد که در دوران هسته‌ای ما قریب به یک میلیون بیمار نیازمند دارو بودیم، ولی نه سوخت ۲۰ درصد را تأمین می‌کردند و نه دارو را می‌دادند. اما توانستیم با دفاع از حق خود، این مشکل را حل کنیم.

وی گفت: افرادی که مدعی بودند می‌توانیم هم چرخ سانترفیوژ را بچرخانیم و هم چرخ اقتصاد را، چنین اتفاقی به قیمت افزایش دلار از ۲.۵۰۰ تومان به ۳۰ هزار تومان منجر شد. آیا با این اقدامات تحریم‌ها برداشته شد؟ همان افرادی که می‌گفتند که باید در سیاست خارجی واقعی بود، چرا در این سه سال صادرات ما افزایش نیافته است؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: بله، برای تعامل با کشورها باید برنامه‌ریزی داشت. شهید رئیسی در این سه سال به خوبی این کار را انجام داد. در گذشته گفته می‌شد که ما تنها ۲۰۰ هزار بشکه نفت می‌فروشیم ولی حالا از وزیر خارجه آمریکا می‌پرسند که چرا ایران می‌تواند چند میلیون بشکه نفت بفروشد؟

جلیلی در پاسخ به سوالی دیگر درباره حساسیت رسانه‌های معاند نسبت به نامزدی‌اش گفت: اگر کسی به‌طور علنی اعلام کند که در مقام دشمنی با ملت ایران ایستاده و یک دولت از فشار حداکثری علیه ملت سخن بگوید، باید از چه کسی ناراحت باشد؟ از کسانی که می‌توانند این سیاست را با شکست مواجه کنند. مسئولیت ما این است که به هر دولتی که سرکار است، در راستای منافع ملی یاری برسانیم.

وی گفت: در زمان فشار حداکثری به دولت وقت توصیه می‌کردیم که اقداماتی را انجام دهید که فشار حداکثری شکست بخورد، اما برخی از این پیشنهادات را نمی‌پذیرفتند.

جلیلی اظهار داشت: دشمن به صراحت اعلام کرده که استراتژی‌اش با شکست مواجه شده است. اگر یک ملت و یک رئیس‌جمهور بتوانند پتانسیل‌ها را شناسایی کنند، می‌توانند ایران را به جهش برسانند و کشور را به انتخاب‌های این یا آن فرد در دنیا وابسته نکنند. باید تهدیدها و فشارها را به حداقل رساند و از فرصتها استفاده کرد.

جلیلی تصریح کرد: راهی که برای کمی کردن تهدیدها و حداکثر کردن فرصت‌ها ضروری است، استفاده بهینه از ظرفیت‌هاست. باید این قدرت تقویت شود تا برای شکوفایی اقتصادی تعامل سازنده و گسترده با جهان شکل گیرد. کشور نباید به انتظار دیگران بماند. من اعلام کرده‌ام که فردای انتخابات ریاست جمهوری، عملیات بر روی برنامه‌های خود را آغاز خواهیم کرد. با ۳۵ سال تجربه در سیاست خارجی، ما این کار را از روز بعد از انتخابات شروع خواهیم کرد، البته این برنامه از سه سال پیش توسط شهید رئیسی کلید خورده است.

** دولتی که صدها اولویت مطرح کند، یعنی اولویت ندارد

جلیلی در پاسخ به سوال دیگری درباره توازن و تعادل در سیاست خارجی و همچنین چگونگی اجماع ملی در این حوزه گفت: در کشور ما، افراد در انتخابات وعده‌هایی را می‌دهند و مردم نیز بر اساس آنها انتخاب می‌کنند. در سیاست خارجی کشور ما چگونه اجماع حاصل می‌شود؟ سیاست‌های کلیدی را رهبر تعیین می‌کند که فصل‌الخطاب است. آنچه که می‌تواند سبب اجماع شود، لازم است واقعیات را از حواشی و رویاها جدا کنیم. ممکن است ایده‌پردازی کنیم، اما باید به عمل هم بپردازیم. برخی می‌گفتند که در روز اول به صورت آنی کاری میکنیم، اما پس از ۸ سال هم نشد…

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: زمانی که از استمرار و بهم‌پیوستگی سخن می‌گوییم، باید ابعاد هوشمندانه را در نظر بگیریم. اگر به دنبال رشد اقتصادی هستیم، باید روابط مناسبی با همسایگان داشته باشیم. ما ۱۵ همسایه داریم. آیا دوباره باید تنها به سه کشور سر بزنیم و چیزی دریافت نکنیم و دوباره تحریم شویم؟ نه، باید به سایر کشورها نیز توجه کنیم. چرا در دوره‌ای نتوانستیم از ظرفیت‌های منطقه به‌خوبی استفاده کنیم؟

جلیلی ادامه داد: بله، شرایط پس از طوفان‌الاقصی تغییر کرده و همه به این نکته اذعان دارند که ایران در موقعیت بهتری قرار دارد و نگاه‌های مثبت بیشتری به ما وجود دارد و این فرصت‌ها قابلیت جدی دارند. اما وقتی مردم سوال می‌کنند که این رونق چه تأثیری بر معیشت ما گذاشته است، پاسخ ما چیست؟

وی افزود: دولتی که صدها اولویت را مطرح کند، به معنای آن است که در واقع هیچ اولویتی ندارد؛ باید چند اولویت مشخص مشخص و تعیین گردد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: توازن در سیاست خارجی یعنی باید تمامی جنبه‌ها را زیر نظر قرار دهیم و هر جا که فرصتی هست به‌دست آوریم. این نیست که مدتی به غرب و مدتی به شرق بپردازیم؛ بلکه باید هر فرصتی را که در اختیار داریم، به‌درستی استفاده کنیم.

۳۱۱۳۱۱

آخرین اخبار

گودرزی: استیضاح عراقچی هنوز به هیئت‌رئیسه مجلس ارجاع نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس گودرزی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس...

استقلال به امارات نرسیده به دردسر خورد/ آبی‌ها مصمم‌تر می‌شوند

استقلال در شرایطی راهی امارات شد که باید خود...

فراخوان ملی طرح‌های تحول طب ایرانی و صنایع گیاهان دارویی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی،...

قیمت طلا ظهر امروز ۴ آبان ۱۴۰۵/ هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲۶ میلیون و ۴۳۲ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا...

شکست دیگری برای ترامپیسم – خبرآنلاین

پیروزی لولا در برزیل را می‌توان در ادامه روندی...

پیشنهاد اصلاح و تغییر مبنای محاسبه مستمری بازنشستگان از چند سال آینده

دبیر هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی ضمن تشریح ابعاد...

چهار سال انتظار برای کاهش کیسه‌های پلاستیکی

با گذشت چهار سال از تصویب آیین‌نامه کاهش مصرف...

مدیریت اجساد؛ کلید تعیین هویت و آرامش خانواده‌ها در بحران‌ها

مدیر امور بحران و پدافند غیر عامل و دبیر...

اجلاس مسکو؛ نقطه عطف یا تکرار مکررات؟

هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)...

پاکستان گذرگاه مرزی گبد–ریمدان با ایران را پس از یک هفته توقف بازگشایی کرد

به گزارش خبرآنلاین،براساس اطلاعات رسیده ، پاکستان گذرگاه مرزی...

خرید لوازم ورزشی با قیمت مناسب؛ چرا انتخاب فروشگاه اهمیت دارد؟

تصمیم برای شروع ورزش و داشتن فعالیت بدنی منظم،...

نقدعلی: آنچه تعیین‌کننده است، زبان اقتدار است، نه زبان تسلیم

نقدعلی با انتقاد از اصرار برخی بر مذاکره ادامه...

تناقض عجیب درباره ورزشگاه آزادی؛ سرانجام چمن چه زمانی آماده می‌شود؟

کاشت بذر چمن هیبریدی ورزشگاه آزادی، امروز (یکشنبه) در...

نقره بخریم یا صندوق نقره؟ راهنمای انتخاب برای سرمایه‌گذاران

برای ورود به بازار نقره، سرمایه‌گذاران معمولاً دو...

تبلیغات متنی