دوشنبه 11 آبان 1405

پاسخ ویژه نیروهای بسیجی به دشمنان بعثی

زمستان سال ۱۳۶۴ بود. پس از گذشت چند سال، دشمن تصمیم گرفت برای ما مراسم صبحگاهی برپا کند. اما بچه‌ها در برابر این حرکت قرار گرفتند و با قاطعیت بیان کردند: “ما بسیجی هستیم و چنین مراسم‌ها و تشریفات برای ما معنا ندارد و ما این کارها را نمی‌دانیم!”

، غلامحسین کهن، یکی از آزادگان دوران دفاع مقدس، در کتابش با نام «اردوگاه عنبر» به روایت memorable از آن ایام پرداخته است. او در بخشی از این اثر می‌گوید: «چهارمین روز بهمن‌ماه سال ۱۳۶۲، اردوگاه «عنبر ۸» در ساعت چهار بعدازظهر، با جنب و جوش غیرعادی عراقی‌ها مواجه شد. سربازان عراقی بر اساس دستور افسران، با سر و صدای فراوان به این سو و آن سو می‌دویدند تا دستورات را به انجام برسانند. خودروی رنجرور آخرین مدل که لوگوی تلویزیون عراق بر روی درش حک شده بود، در حیاط اردوگاه و نزدیک سیم‌های خاردار توقف کرد. در وسط محوطه اردوگاه یک میز بزرگ مستقر شد و تعدادی صندلی دور آن قرار گرفت. ناگهان وسیله‌ای دیگر که با لنز چشمی شیشه‌ای بر روی میز قرار داشت، آغاز به کار کرد: یک دوربین فیلمبرداری.

بچه‌ها با مشاهده دوربین، به نقشه خبیثانه دشمن پی بردند و سریعاً به آسایشگاه‌ها بازگشتند. با دستور فرمانده اردوگاه، عراقی‌ها با زور و ضرب چند نفر از بچه‌ها را به پای میز و دور دوربین کشاندند. در این حین، بچه‌ها که به خوبی درک کرده بودند که در حال تهیه سوژه و خوراک تبلیغاتی برای دشمن هستند، ناگهان با یک قالب صابون لنز دوربین را ترکاندند. دوربین به زمین افتاد و بچه‌ها با سرعت به سو سوی آسایشگاه‌ها دویدند. عراقی‌ها برای واکنش سریع خود تلاش کردند، اما با لنگه دمپایی، صابون و عصای بچه‌های معلول روبرو شدند. بچه‌ها با قدرت به سمت خودرو و دوربین حمله‌ور شدند. دوربین در همان صورت‌های اولیه خرد شد و چند دقیقه بعد، سقف و کف خودرو یکی شدند. دوربین بر روی سیم‌های خاردار پرتاب گشت.

سربازان و افسران عراقی در پس سیم‌های خاردار پناه گرفتند. چشمان فرمانده اردوگاه که به خاطر برخورد چند قالب صابون دچار ورم شده بود، از حدقه بیرون می‌زد. چه فضاحتی می‌توانست بدتر از این باشد؟ او از آن لحظه به بعد، حکم انتقال خود به خط اول جبهه‌ها را مثل سندی در برابر چشمش می‌دید. بچه‌ها با تمام قوا فریاد می‌زدند: «مرگ بر آمریکا مرگ بر صدام»

تیر و گلوله از سوی نگهبان‌ها و از دور اردوگاه بر روی سربازان می‌بارید. مشت در مقابل گلوله و ایمان در برابر کفر. اسیر در مقابل زندانیان. بچه‌ها به سوی آسایشگاه‌های خود برگشتند. عراقی‌ها از این غفلت استفاده کرده و درها را بستند. یکی از بچه‌ها با چشمی بیرون زده و چند نفر دیگر مجروح و آسیب‌دیده روی زمین در وسط اردوگاه افتاده بودند. خوشبختانه هیچ کس به شهادت نرسیده بود. ماندن بچه‌ها با این همه تیراندازی زنده ماندن معجزه‌وار بود.

زمستان سال ١٣٦٤ بود. دشمن پس از یک مدت طولانی، تمایل به برگزاری مراسم صبحگاهی برای ما پیدا کرده بود. بچه‌ها در برابر این اقدام ایستادند و اعلام کردند: «ما بسیجی هستیم، چنین مراسم‌ها و تشریفاتی برای ما معنا ندارد. ما این کارها را نمی‌دانیم!» در سرمای طاقت‌فرسا، ایستادن و حاضر شدن در این مراسم صبحگاهی موجب رنج ما می‌شد.

در یکی از روزهای سرد، سوز سرما بر بدن‌های نحیف و لاغر بچه‌ها عملاً به مانند شلاق می‌خورد. سرما به عمق استخوان‌های ما نفوذ کرده بود. در صف انتظار ایستاده بودیم که ناگهان صدای غرش یک هواپیما توجه‌مان را جلب کرد و سرها به سمت آسمان بالا رفت. یک هواپیمای عراقی در حال پرواز بود. در حالتی از سردرگمی، سر و صدای عراقی‌ها به گوش رسید که فریاد می‌زدند چرا به هواپیما نگاه می‌کنید؟

چند نفر از بچه‌ها را از صف خارج کرده و به سمت محل شکنجه منتقل کردند و پس از مدتی با بدن‌های کبود و خونی برگرداندند. بچه‌ها به استقبال آنها رفتند و در چهره آن‌ها تعجب و سوال را مشاهده می‌کردند که چرا و به چه علت؟

عراقی‌ها به ما گفتند چرا به هواپیمای ما نگاه کرده‌اید؟ و ما پاسخ دادیم: مگر نگاه کردن به یک هواپیما جرم است؟ آنان گفتند: «بله، زیرا وقتی شما به هواپیمای ما نگاه می‌کردید، دعای خیر می‌کردید تا آن سقوط کند!»

آخرین اخبار

قیمت سکه ظهر امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵/ سکه ۲۶۴ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

قیمت دلار ، یورو و انواع ارزها ظهر امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵/ دلار به قیمت ۲۷۳ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا،...

سه اپراتور هوش مصنوعی داخلی در انتظار دریافت مجوز

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تشریح آخرین...

شورای نگهبان به مصوبه «مهریه ۱۴ سکه‌ای» چه ایراداتی گرفت؟

مجلس برای کاهش ضمانت اجرای کیفری مهریه به ۱۴سکه...

کلاس درس را از محیط خسته کننده خارج کنید

استفاده از فناوری‌های دیجیتال در آموزش،کلاس درس را از...

جنگ جهانی استعدادها؛ کشورها چگونه برای جذب و حفظ نخبگان می‌جنگند؟

خبرگزاری مهر، گروه فناوری: در حالی که رقابت جهانی...

چرا حمید علیدوستی هیچ وقت مربیگری استقلال را نپذیرفت؟

استقلال در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ دستخوش تحولات مدیریتی شده...

پایان عصر ابهام؛ شطرنج اتمی در ساعت صفر جنگ

دنیای اقتصاد: آنچه امروز در آسمان و پایگاه‌های...

حزب نفتالی بنت، آیزنکوت را برای تشکیل دولت به هرتزوگ معرفی می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، در بیانیه‌ای از سوی نفتالی بنت...

قیمت سکه امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

ادامه فشارهای نتانیاهو به ترامپ برای آغاز دوباره جنگ علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به...

منوچهر متکی: قالیباف از از ساختار تصمیم‌گیری برای مذاکرات کنار گذاشته نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی، عضو کمیسیون امنیت...

سعیدی: نقشه تاب‌آوری شستا با ۱۷۶ شرکت و ۱۰ هلدینگ تدوین می‌شود

محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در...

آیا هابل نجات پیدا می‌کند؟ ناسا از شرکت‌های خصوصی کمک خواست

ناسا با انتشار یک «درخواست اطلاعات» (RFI) از شرکت‌های...

افزایش ۲۵ درصدی سهمیه سوخت معادن کشور/ تأمین سوخت از چالش‌های اصلی معادن سمنان

مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت...

سرمایه‌های خرد مردم، فرصتی برای احیای تولید طلا

تحول دیجیتال در صنعت طلا و جواهر صرفا...

ناکامی فیروزپور در کسب مدال برنز جهان/ شکست سنگین آزادکار ایران برابر حریف آذربایجانی

امیرحسین فیروزپور، نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان،...

فقط ۳۰ دقیقه سونا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال کند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد/ هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت...

آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی و امنیت صنعتی در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات...

جلسه‌تان را از دست یک نفر نجات دهید؛ راهکار ساده برای تقسیم عادلانه زمان صحبت

به گزارش ایتنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، دوری کلارک،...

راغفر: کاهش ارزش پول ملی به زیان مردم است/ دلار ۲۷۰ هزار تومانی از سال گذشته هدف‌گذاری شده بود

امیرعباس آذرم‌وند: افت ارزش پول ملی در اقتصاد ایران، صرفاً...

تبلیغات متنی