نگهداری و بازیابی منابع آبزی در سواحل شمال و جنوب با همکاری سازمان شیلات

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست به ارائه جزئیات نشست اخیر خود با رئیس سازمان شیلات در راستای اجرای برنامه هفتم توسعه پرداخت.

به نقل از ایسنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده در مورد جزئیات این جلسه با رئیس سازمان شیلات، اظهار داشت: امروز به منظور پیگیری بندهای قانونی که در برنامه هفتم توسعه به دوش سازمان حفاظت محیط زیست محول شده و نیازمند همکاری مشترک با سازمان شیلات هستند، نشستی با شرکت حمزه رستم‌پور – رئیس سازمان شیلات، مدیران کل معاونت دریایی و تالاب‌ها و یکی از مدیران حوزه معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی برگزار شد.

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که در این جلسه به اتخاذ تصمیمات کلیدی منجر شد، موضوع حفظ و بهبود احیای ذخایر آبزیان در سواحل شمالی و جنوبی کشور بود. قرار بر این شد که با اتخاذ تدابیری لازم از زیستگاه‌های طبیعی مانند مرجان‌ها و صخره‌های مرجانی حفاظت کرده و بخش‌های آسیب‌دیده را دوباره احیا کنیم.

لاهیجان‌زاده خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که مورد بحث قرار گرفت، حفاظت و توسعه جنگل‌های حرا و ورودی آب به مصب رودخانه‌ها در سواحل دریا بود. این مکان یکی از اکوسیستم‌های حساس و آسیب‌پذیر محسوب می‌شود که آبزیان برای تخم‌گذاری و زادآوری خود به آب شیرینی که از رودخانه‌ها به دریا می‌ریزد، وابسته‌اند.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها سپس افزود: همچنین درخصوص حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و چگونگی ورود یگان حفاظت شیلات به عرصه‌های حفاظتی بحث شد و نحوه همکاری محیط زیست نیز در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در زمینه زیستگاه‌های مصنوعی، سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مربوط به قانون برنامه هفتم، از جمله مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و صنایع بزرگ مانند پتروشیمی‌ها وابسته به وزارت نفت، مورد تأکید قرار گرفت که باید از محل مسئولیت اجتماعی خود به احیای این زیستگاه‌ها کمک کنند.

لاهیجان‌زاده به یکی دیگر از مبحث‌های مطرح‌شده در این نشست اشاره کرد که به صید در دریای عمان مربوط می‌شد. در این خصوص شرایط و روش‌های صدور مجوز برای فعالیت کشتی‌ها مشخص شد، به طوری که تنها کشتی‌هایی که استانداردهای لازم را داشته باشند، قادر به صید در این دریا خواهند بود. با این حال هنوز هیچ کشتی‌ای با توجه به شرایط بیان‌شده اعلام آمادگی نکرده است.

وی ادامه داد: در خصوص خلیج فارس نیز مسئله مشابهی برای صید یال اسبیان مطرح شد که کشتی‌ها فقط در صورتی می‌توانند به صید این گونه پرداخته و نسبت به انجام آن اقدام کنند که مجوزها و تجهیزات استاندارد مربوطه را دریافت کرده باشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، لاهیجان‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: آخرین نکته‌ای که در جلسه امروز مطرح شد، مربوط به حوزه محیط زیست طبیعی بود که مقرر شد جلسات همفکری و هم‌افزایی تخصصی درباره رهاسازی برخی گونه‌ها در آب سدها، مطابق با قوانین و ضوابط مربوطه برگزار گردد. ضمن این که قرار شد کمیته‌های تخصصی برای پیگیری این موضوعات تأسیس شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا