دانشمندان مرز طول عمر انسان را تعیین کردند؛ آیا میتوان عمر طولانیتری داشت؟
پژوهشگران در هلند به یافتهای تازه درباره حداکثر سن انسان دست یافتهاند. این مطالعه که بر اساس بررسی دادههای چند دهه اخیر انجام شده، به یکی از سوالات قدیمی بشر پاسخ داده است. اما آیا انسان میتواند از مرزهایی که طبیعت تعیین کرده فراتر رود؟
این تحقیق توسط تیمی از پژوهشگران دانشگاههای تیلبورگ و اراسموس در روتردام هلند انجام شده است. دانشمندان در این مطالعه اطلاعات مربوط به ۷۵ هزار نفر را که طی ۳۰ سال گذشته در هلند مردهاند، تحلیل کردند.
پروفسور جان آینمال، یکی از پژوهشگران اصلی این مطالعه، درباره نتایج به دست آمده میگوید: «به طور میانگین، امید به زندگی افزایش یافته است، اما به نظر میرسد سقف طول عمر انسان تغییری نکرده باشد.»
در این مطالعه مشخص شده است که هرچند طول عمر انسانها نسبت به گذشته افزایش یافته اما سن مسنترین افراد جامعه در ۳۰ سال گذشته همچنان در محدوده خاصی باقی مانده است. آینمال معتقد است که نوعی «دیوار» طبیعی مانع عبور انسان از سقف طول عمر میشود.
این مطالعه نشان داده است که با وجود پیشرفتهای پزشکی و بهبود کیفیت زندگی، سقف حداکثری طول عمر انسان همچنان ثابت باقی مانده و تغییری نکرده است.
براساس یافتههای این پژوهش سقف نهایی طول عمر برای زنان ۱۱۵.۷ سال و برای مردان ۱۱۴.۱ سال است.
این تحقیق که یافتههای آن با مطالعات مشابه در آمریکا همخوانی دارد، نشان میدهد، احتمال اینکه انسانها بیش از ۱۱۵ سال عمر کنند، بسیار کم است.
مطالعاتی که در آمریکا انجام شده نشان میدهد سقف طول عمر انسان در دهه نود زندگی به اوج خود میرسد و به ندرت از ۱۱۵ سال فراتر میرود.
در همین حال، رکورد جهانی طول عمر همچنان در اختیار ژان لوئیز کالمه، زن فرانسوی است که ۱۲۲ سال زندگی کرد. او که در سال ۱۸۷۵ متولد شد و در سال ۱۹۹۷ درگذشت، هنوز به عنوان مسنترین فرد تاریخ شناخته میشود. سوالی که همچنان بیپاسخ مانده این است که آیا رکورد او قابل تکرار خواهد بود یا خیر؟
پروفسور آینمال امیدوار است نتایج کامل این مطالعه طی ماههای آینده منتشر شود. شاید این یافتهها بتوانند با ارائه سرنخهایی نشان دهد که چگونه انسان میتواند با نزدیک شدن به سقف طبیعی طول عمر، زندگی طولانیتری داشته باشد.
هرچند میانگین عمر انسانها افزایش یافته اما نباید فراموش کرد که طبق تحقیقات سقف حداکثری طول عمر همچنان بدون تغییر باقی مانده است.
پس شاید بهتر باشد به جای تلاش برای عبور از مرزهای طبیعت، روی بهبود کیفیت زندگی تمرکز کنیم؛ چرا که ظاهرا طبیعت، مرزهای خود را از پیش تعیین کرده است.
منبع: یورونیوز