یکشنبه 19 مهر 1405

مشکلات شغلی برخی از کشورهای عربی شناسایی گردید

بر اساس نتایج یک گزارش تازه در زمینه مشاغل امارات متحده عربی و عربستان سعودی، ۸۰ درصد کارکنان در ناحیه «منا» (MENA) در تلاش برای افزایش دریافتی خود هستند.

این گزارش از «تایگر ریکریتمنت» (Tiger Recruitment) نشان می دهد که حقوق به عنوان محور اصلی جویندگان کار در ناحیه «منا» (خاورمیانه و شمال آفریقا) شناخته شده است. این گزارش که به بررسی حقوق و مزایا در «منا» برای سال ۲۰۲۵ می پردازد، به برآورد انتظارات حقوقی، مزایای شغلی و روندهای محل کار در این حوزه می پردازد.

تحقیقات انجام شده در جولای ۲۰۲۴ که شامل پاسخ های بیش از ۲۱۰۰ متخصص بوده، نشان می دهد که ۹۳ درصد از این افراد در امارات متحده عربی و ۷ درصد در عربستان سعودی مستقر هستند.

زهرا کلارک، مدیر و مسئول بخش «منا» در شرکت تایگر، بیان کرد: منطقه «منا» به روند تثبیت خود به عنوان مرکز فرصت های شغلی و توسعه تجارت ادامه می دهد. در سال ۲۰۲۴، امارات به همراه سایر کشورهای خاورمیانه سرمایه گذاری های عمده ای را در چندین بخش داشته و دفتر دبی تایگر ریکریتمنت شاهد فعالیت های استخدامی قابل توجهی در زمینه های مختلف از جمله شرکت های خانوادگی، صندوق های تامینی، املاک، خدمات حقوقی و مشاوره بوده است. همچنین نسبت به چشم انداز مثبت کسب وکارها و افرادی که به دنبال فرصت های جدید در این منطقه هستند، نگاه خوشبینانه ای داریم.

حقوق در اولویت قرار دارد

بر اساس یافته های این گزارش، ۸۰ درصد از پاسخ دهندگان حقوق و دستمزد را به عنوان مهمترین عامل در جستجوی شغل خود معرفی کرده اند، در حالی که اولویت های بعدی شامل مزایای شغلی (۷۶ درصد) و تعادل میان کار و زندگی (۶۱ درصد) است. در سال گذشته، ۲۶ درصد از متخصصان برای دست یابی به حقوق بهتر شغل خود را تعویض کردند و ۴۴ درصد از پاسخ دهندگان در سال ۲۰۲۴ افزایش حقوقی را تجربه کردند که نسبت به ۳۹ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. اکثر افزایش حقوق ها بین ۲.۵ تا پنج درصد ثبت شده و کارمندان با افزایش حقوق ۵ تا ۱۰ درصد، ۱۰ درصد کمتر احتمال داشت که شغل خود را ترک کنند.

تحرک در بازار کار

بیش از یک سوم (۳۵ درصد) از متخصصان در ناحیه «منا» قصد ترک شغل فعلی خود در سال ۲۰۲۵ را دارند، که این رقم نسبت به ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته و تنها ۱۳ درصد از پاسخ دهندگان به تغییر شغل تمایلی نشان نداده اند. مهمترین دلایل خروج از شغل شامل حقوق ناکافی، کمبود فرصت های پیشرفت مهارتی و محدودیت های شغلی است.

کارفرمایان باید مزایا را با هزینه های زندگی هم راستا کنند

این گزارش نشان می دهد که مزایای شغلی گسترده به عنوان اولویت رو به رشدی برای جویندگان کار مطرح است. در حالی که ۴۷ درصد از متخصصان از مزایای کنونی شغل خود رضایت دارند، ۲۸ درصد به نارضایتی اشاره کرده اند. خواسته اصلی کارمندان این است که کارفرمایان مزایا را با هزینه های زندگی هم تراز نمایند و ۶۴ درصد از پاسخ دهندگان نسبت به این موضوع نگران اند. سایر مزایای خواسته شده شامل فرصت های توسعه شغلی (۴۳ درصد) و بهبود بیمه درمانی (۳۷ درصد) می باشد.

کارفرمایانی که مزایای جذابی را ارائه می کنند، امکان حفظ کارکنان بیشتری را خواهند داشت. در میان پاسخ دهندگانی که از مزایای فعلی خود بسیار راضی بودند، ۲۴ درصد هیچ برنامه ای برای ترک شغل خود ندارند که در مقایسه با میانگین کلی ۱۳ درصد به نظر می رسد.

تعادل کار و زندگی و کار انعطاف پذیر

تعادل بین کار و زندگی یک فاکتور کلیدی برای جویندگان کار به شمار می رود و در این بررسی در جایگاه سوم قرار دارد. کار ترکیبی همچنان در تقاضا است؛ اگرچه ۶۷ درصد از متخصصان به طور تمام وقت در محل کار خود مشغول به کار هستند. تنها پنج درصد از پاسخ دهندگان به طور کامل دورکاری را ثبت کردند و از میان افرادی که در مدل ترکیبی مشغول به کار هستند، ۱۲ درصد از شرایط شغلی کاملاً انعطاف پذیر پیروی می کنند، در حالی که هفت درصد سه تا چهار روز در هفته را در محل کار می گذرانند.

این گزارش اشاره می کند که چهار روز کاری در هفته برای ۱۶ درصد از کارمندان جذاب است، اما تنها ۲ درصد به این گزینه دسترسی دارند. همچنین به کارفرمایانی که انتظار حضور تمام وقت کارکنان را دارند، توصیه می شود که حقوق بالاتری پیشنهاد دهند، چرا که ۸۴ درصد از متخصصان با این نظر موافقند.

روند استخدام در بخش خصوصی

استخدام در شرکت های خانوادگی به ویژه در ابوظبی و عربستان سعودی در حال افزایش است. طرح های «چشم انداز ۲۰۲۱ امارات متحده عربی» و «چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی» به همراه افزایش استخدام برای نقش های مرکز داده در سراسر شورای همکاری خلیج فارس (GCC) تقاضا را در بخش های مالی و فناوری تحریک کرده است.

طبق گزارش نشریه عربین بیزنس، بخش حقوقی با افزایش تقاضا برای درآمد مواجه است و متخصصان حقوقی بیشترین توجه را به حقوق و فرصت های یادگیری به عنوان دلایل اصلی تغییر شغل دارند، در حالی که کارکنان بخش مالی به دلیل کمبود فرصت های توسعه مهارت بیشتر به دنبال مشاغل جدید هستند.

پذیرش هوش مصنوعی در محیط کار

نقش هوش مصنوعی در میان متخصصان «منا» در حال افزایش است؛ نیمی از پاسخ دهندگان اظهار کردند که حداقل یک بار در هفته از چنین فناوری ای استفاده می کنند. رایج ترین کاربردها شامل تحقیق و گزارش (۴۸ درصد)، انجام وظایف اداری (۳۸ درصد) و تولید محتوا (۳۶ درصد) است. به طور کلی، ۷۰ درصد از متخصصان بر این باورند که هوش مصنوعی قادر است بهره وری کاری آنها را بهبود بخشد. با این حال، کارفرمایانی که در پی جذب و حفظ استعدادها در سال ۲۰۲۵ هستند، باید عواملی چون حقوق، مزایا و تعادل کار و زندگی را ملاک قرار دهند.

آخرین اخبار

دلداری لندن به زلنسکی پس از اظهارات تند ترامپ/برنهام: تحریم روسیه را تشدید می‌کنیم

به گزارش خبرآنلاین، دفتر نخست‌وزیری انگلیس امروز شنبه با...

دوحه: مهار تنش و گشودن راه برای تلاش‌های دیپلماتیک، اولویت ماست

به گزارش خبرآنلاین، وزارت خارجه قطر امروز شنبه در...

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۱۸ مهر ۱۴۰۵ / گوشت گوساله و گوسفندی کیلویی چند شد؟ + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار گوشت قرمز در نخستین...

مجلات نمایه‌شده SCIE و ESCI در ارزشیابی مقالات دارای اعتبار ISI هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت،...

بازدید وزیر تجارت و صنعت افغانستان از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه ابوحنیفه

پنجمین نمایشگاه بین‌المللی بازرگانی ابوحنیفه امروز در شهر کابل...

بازار لوازم خانگی زیر سایه قیمت‌های لحظه‌ای و مشتریان دست به عصا!

نوسان لحظه‌ای قیمت‌ها، افزایش هزینه تامین کالا و کاهش...

رسید پذیرش تعمیرگاه چیست و چرا بدون آن نباید دستگاه یا خودرو را تحویل بدهید؟

گوشی، لپ‌تاپ یا خودرو را برای تعمیر تحویل داده‌اید،...

هشدار جدی مدیریت بحران درباره مخازن سوخت شهران

به گزارش آفتاب نیوز، حسین ساجدی‌نیا...

زاینده‌رود جان دوباره می گیرد؟

۱۸ مهر،روز نکوداشت زاینده‌رود،فرصتی برای یادآوری سرنوشت رودی است...

اختلال یادگیری؛ از برچسب‌زنی تا شناخت تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان

دشواری برخی دانش‌آموزان در خواندن، نوشتن و ریاضی ممکن...

جزئیات جدید درباره بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع در مجلس/ رأی گیری مجازی است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد نادری، اظهار کرد: جلسه...

بخشی از خاطرات کودکی‌مان ساختگی است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه بردفورد،...

پوتین با صدور یک بیانیه توافق نفتی با آمریکا را تائید کرد

به گزارش خبرآنلاین از خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه کرملین...

اولین تصاویر از رنج‌روور برقی در آزمایش‌های سخت سوئد

رنج‌روور نخستین شاسی‌بلند تمام‌برقی خود را در شرایط سخت...

فاطمه مهاجرانی هم جواب روبیو را داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با تأکید...

OpenAI: نوجوانان روزانه کمتر از ۱۵ دقیقه از ChatGPT استفاده می‌کنند

بر اساس نخستین گزارش OpenAI درباره الگوی استفاده نوجوانان...

انبوه‌سازان مسکن ایرانی راه خارج را بلد شده‌اند!

رکود بازار مسکن در ایران شرایطی را به وجود...

جیلی با فست‌شارژ ۴ دقیقه‌ای به جنگ بی‌وای‌دی رفت!

جیلی با معرفی فناوری شارژ فوق‌سریع ۲.۲ مگاواتی در...

تبلیغات متنی