شنبه 9 آبان 1405

دولت سیزدهم و مطالبات مردمی

دولت سیزدهم قول‌ها و وعده‌هایی داده است که امکانات رسیدن به آنها به شدت محدود است. در زمان فعلی باید درآمدهای دولت افزایش، تورم کاهش و وضعیت ارز سامان پیدا کند تا معیشت مردم تامین شود. سفره مردم در مدت اخیر به شدت کوچک شده و به تورم ۴۰ درصدی رسیده‌ایم. در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی ۷ میلیون نفر زیر خط فقر بودند و حالا ۳۲ میلیون نفر زیر خط فقر هستند. می‌توانیم بگوییم وضعیت ظاهرا بدتر نشده و وضعیت قبلی ثبات پیدا کرده اما نمی‌شود پیش‌بینی درستی داشت چرا که باز هم  ارز گران شد و کمبودهای بسیاری وجود دارد برای مثال در حوزه دارایی کمبودهای جدی داریم.

آقای رئیسی و سایر اصولگراها مانند محسن رضایی، قاضی‌زاده و زاکانی در زمان انتخابات قول‌هایی دادند مانند این که یارانه را اضافه می‌کنیم و اشتغال را بالا می‌بریم اما آیا این وعده‌ها در شرایط اقتصادی کشور امکان محقق شدن دارد؟ حالا معلمان به دنبال دستیابی به مطالبات خود هستند و قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده است. برخی قیمت مرغ را ملاک قرار می‌گیرند و برخی دیگر قیمت ارز اما سامان دادن اقتصاد از این مثال‌ها به دور است و باید یک کلیت را درست کرد. در دولت قبل بهانه داشتند که آقای روحانی نمی‌تواند امور را به سامان کند و خب حالا همه چیز یک دست است و رسانه ملی را نیز در اختیار دارند و مرتب می‌گویند که مشکلات در حال حل شدن است اما مردم باید آثارش را در سفره خود ببینند.

تصمیمات و سیاست‌های اتخاذ شده نیز در شکل‌گیری وضعیت دشوار کنونی بسیار موثر است. اگر قرار باشد وضعیت معشیت مردم بهتر شود باید در حوزه‌های مختلف تصمیمات مناسبی گرفته شود. رسانه‌های اصولگرا روحانی را مذمت می‌کردند اما در زمان دولت روحانی ما با ۶ ابر چالش مواجه بودیم. چه کسی فکر می‌کرد در این سال‌ها خشکسالی با این شدت بروز پیدا کند. چالش کرونا جدید بود اما چالش‌های دیگر سال‌ها است که با اقتصاد ایران همراه است. کشور در سال ۸۴ روی ریل بود ولی جریان احمدی‌نژآد آن را از ریل خارج کرد و آن همه منابع سرشار از دست رفت. ما هیچ وقت چنین منابعی در کشور نداشتیم و نسلی برای سیاست‌های اشتباه از بین رفت و زندگی آنها هیچ‌گاه برنمی‌گردد و فرصت‌های بسیاری از آنها گرفته شده است. احمدی‌نژاد هم می‌خواست نفت را بر سر سفره مردم بیاورد اما دیدیم سفره مردم را سوزاند. دارایی‌های دولت در زمان آقای احمدی‌نژاد بیش از هر دولتی دیگر از دوره پهلوی تا کنون بوده است. تمام دولت‌های گذشته پالایشگاه‌ها و کارخانه‌ها بسیاری ساختند و احمدی‌نژاد همه آنها را فروخت و خصوصی‌سازی کرد. اولین بار در زمان آقای خاتمی صندوق ذخیره ارزی شکل گرفت و نقدینگی بسیار بالایی داشت. تمامی این منابع از دست رفت و احمدی‌نژاد دولتی را به روحانی تحویل داد که هیچ چیزی نداشت.به نظر شما آقای رئیسی می‌تواند معجزه کند و این تعداد بیکار را بر سرکار ببرد. یا آقای رئیسی می‌تواند خشکسالی را حل کند؟ دولت سیزدهم کار دشواری دارد و تا کنون وضعیت از گذشته بهتر نشده است.

۲۱۵

آخرین اخبار

تراکتور با پرواز غیرمستقیم راهی عمان می‌شود

به گزارش تابناک؛ دیدار تیم‌های تراکتور ایران و نفتچی...

چک‌های وصول‌نشده و انتقالی مبنای مالیات شدند/ امکان اعتراض وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برزگری، معاون تحول هوشمندسازی سازمان...

عضو کمیسیون اجتماعی: ترمیم قدرت خرید بازنشستگان و حقوق‌بگیران ضرورت دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت بازنشستگان و حقوق‌بگیران...

سوء استفاده کلاهبرداران سایبری از اعتبار خریدهای قسطی شهروندان

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا با اشاره به افزایش...

اولین مرکز داده فضایی گوگل فعال شد؛ هوش مصنوعی از مدار زمین شعر سرود

گوگل با فعال‌سازی نمونه اولیه مرکز داده فضایی خود،...

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

جلسه صبحگاهی برای جابجایی متدین با تاجرنیا

اگرچه چند روزی است که مصطفی متدین حکم مدیرعاملی...

سپاه: چهارمین نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روابط عمومی نیروی دریایی سپاه...

مدیرعامل شرکت ملی گاز: مصرف گاز در ۵ روز ۳۰ درصد بالا رفت!

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته سعید توکلی، مدیرعامل...

حمایت جمهوری آذربایجان از امارات در سازمان ملل به جای ترکیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم اقدامات آنکارا و رئیس...

علیرضا دبیر: حضرت عباسی جفتش طلا بود!

به گزارش تابناک، رقابت‌های امروز کشتی آزاد قهرمانی جهان...

لاپید: مخالفان نتانیاهو در انتخابات پیروز شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «یائیر لاپید» در پستی در...

سقاب اصفهانی اعلام کرد: سیاست دولت، مازوت‌سوزی نیست/ پیش بینی سناریوهای جایگزین برای زمستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسماعیل سقاب اصفهانی ، رئیس سازمان...

وایمو برای عرضه روبوتاکسی در ژاپن و بریتانیا به سراغ تویوتا رفت

شرکت وایمو، زیرمجموعه خودران آلفابت، اعلام کرد که از...

صاعقه در ایلام جان ۲ نفر را گرفت و ۳ نفر را مصدوم کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

فرار یا تبعید سیاسی؟ خروج فلانیو بولسونارو پس از شکست در انتخابات

شکست انتخاباتی، خانواده بولسونارو را وارد مرحله‌ای تازه از...

صدراعظم آلمان: اروپا باید رویکردهای خود را در قبال آمریکا بازنگری کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فریدریش مرتس در آخرین مقصد...

نشست سن‌پترزبورگ به مثابه راه «نجات جغرافیایی»

دنیای اقتصاد: دکتر احمد رشیدی نژاد: پژوهشگر ژئوپلیتیک...

تبلیغات متنی