دو فضاپیما، یک موشک؛ اسپیس‌ایکس ماه‌نشین‌های دو شرکت خصوصی را به فضا فرستاد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شرکت اسپیس‌ایکس ایلان ماسک در حرکتی منحصر به فرد روز چهارشنبه دو ماه‌نشین از دو شرکت خصوصی آمریکایی و ژاپنی را توسط یک موشک به فضا فرستاد. راه‌کاری کم‌خرج‌تر و استثنایی که درجهت سلطه هرچه زودتر بخش خصوصی بر همسایه پر گرد و خاک زمین طراحی شده است.

 

این دو ماه‌نشین بامداد چهارشنبه ۱۵ ژانویه به وسیله موشک «فالکون ۹» اسپیس ایکس از مرکز فضایی کندی ناسا به فضا پرتاب شدند و پس از یک ساعت مسیر خود را از یکدیگر جدا کردند.

 

ماه‌نشین «بلو گوست» (Blue Ghost) شرکت آمریکایی فایرفلای قرار است در این ماموریت ۱۰ آزمایش برای ناسا انجام دهد. این ماه‌نشین همچنین دارای جارویی برای جمع‌آوری خاک ماه و مته‌ای برای اندازه‌گیری دمای زیر سطح است. این ماه‌نشین که دو متر ارتفاع دارد، قرار است اوایل ماه مارس در منطقه‌ای به نام «دریای بحران‌ها» (Mare Crisium) در شمال شرقی نیمه روشن ماه فرود آید.

 

ماه‌نشین ژاپنی متعلق به شرکت آی‌اسپیس کمی بزرگ‌تر است. این ماه‌نشین مسیر طولانی‌تری در پیش دارد و قرار است اواخر ماه مه یا اوایل ماه ژوئن در «دریای سرما» (Mare Frigoris) در نزدیکی بخش شمالی ماه فرود آید. این ماه‌نشین حاوی یک ربات کاوشگر مجهز به بیلچه برای جمع‌آوری خاک ماه است و قصد دارد منابع بالقوه غذا و آب را برای کاوشگران آینده آزمایش کند.

 

تاکشی هاکامادا، بنیان‌گذار و مدیرعامل آی‌اسپیس، گفت: «ما این را یک رقابت نمی‌دانیم. برخی آن را مسابقه به ماه می‌نامند، اما موضوع سرعت نیست.»

 

اما چالش‌های بسیاری پیش روی ماه‌نشین‌های این دو شرکت خصوصی است، زیرا زباله‌های فضایی بسیاری سطح ماه را پوشانده‌اند. از دهه ۱۹۶۰ تاکنون تنها پنج کشور: اتحاد جماهیر شوروی سابق، آمریکا، چین، هند و ژاپن موفق شده‌اند فضاپیماهایی را با موفقیت روی ماه فرود بیاورند.

 

جیسون کیم، مدیرعامل شرکت فایرفلای، گفت: «ما هر کاری که می‌توانستیم در طراحی و مهندسی، انجام داده‌ایم.»

 

ایالات متحده همچنان تنها کشوری است که موفق به فرود فضانوردان بر روی ماه شده است. در چارچوب برنامه «آرتمیس»، ناسا قصد دارد تا پایان این دهه دوباره فضانوردان را به ماه بفرستد.

 

نیکی فاکس، مدیر ماموریت‌های علمی ناسا، در آستانه پرتاب این دو ماه‌نشین گفت: «پیش از آنکه این اتفاق بیفتد، ما در حال ارسال تعداد زیادی علم و فناوری به جلو هستیم تا برای آن آماده شویم.»

 

اگر هر دو فضاپیما موفق به فرود شوند، آنها دو هفته در نور مداوم روز فعالیت خواهند کرد و پس از رسیدن تاریکی، خاموش می‌شوند.

 

ربات کاوشگر آی اسپیس که ۵ کیلوگرم وزن دارد، پس از فرود در سطح ماه در نزدیکی فرودگر باقی می‌ماند و با سرعتی حدود دو سانتی‌متر بر ثانیه، تا چند صد متر در دایره‌هایی حرکت خواهد کرد. این ربات همچنین خانه‌ای اسباب‌بازی قرمز رنگ را که توسط یک هنرمند سوئدی طراحی شده است، روی خاک ماه قرار خواهد داد.

 

ناسا برای ماموریت فایرفلای ۱۰۱ میلیون دلار و برای آزمایش‌ها ۴۴ میلیون دلار دیگر پرداخت کرده است.

 

منبع: یورونیوز

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا