راهی جز سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی نداریم

ایسنا/کرمان معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: برای اینکه از قافله جهانی عقب نیفتیم و از تله فقر با توجه به فشارهای اقتصادی در کشور فاصله بگیریم، راهی جز این نداریم که در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی سرمایه‌گذاری جدی کنیم.

غلامحسین محمدی امروز ۲۸‌ آذرماه در رویداد «مس در مسیر شایستگی» در سرچشمه رفسنجان اظهار کرد: نرخ بیکاری در نظام آموزش‌های پایه باید کمتر از نرخ بیکاری در نظام آموزش‌های عالی باشد، در جامعه شاهد این هستیم که شغل‌هایی که ترند و پربازدید می‌شوند شامل متخصصان هوش مصنوعی، امنیت داده‌ها، امنیت اطلاعات و … است که بخش عمده آن به تکنولوژی و فناوری روز دنیا برمی‌گردد.

وی بیان کرد: در دانشگاه‌ها، مدارس و نظام آموزش فنی‌وحرفه‌ای مشکلات جدی داریم و آموزش دوگانه عملاً اتفاق نمی‌افتد. باید زیرساخت‌های آموزشی را در اختیار زیست‌بوم اقتصادی قرار دهیم.

معاون وزیر کار ادامه داد: باید کنسرسیوم‌هایی در استان‌های مختلف کشور با حضور فعالان اقتصادی تشکیل شود، بازار و نیاز آن‌ها را تشخیص و سمت تقاضا را شکل دهیم. متناسب با آن عرضه را طراحی کنیم. اگر این اتفاق رخ دهد و ائتلاف اجتماعی و اقتصادی تشکیل دهیم تجربه استان کرمان شکل می‌گیرد که طی دو سال فعالیت مداوم، نرخ بیکاری در استان از ۱۰ درصد به ۸.۳ درصد کاهش یافته است.

رئیس سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور تصریح کرد: اگرچه تنها علت این موضوع مهارت نیست، اما مهارت نقطه انفصال زنجیره اشتغال است و باید روی آن سرمایه‌گذاری کرد چون بهره‌وری را افزایش می‌دهد و اگر بتوانیم دارایی‌های خود را شناسایی کرده و در کنار هم قرار دهیم، این اتفاق رخ خواهد داد.

محمدی ادامه داد: به‌عنوان مثال در مجتمع مس سرچشمه یکسری کارگاه‌های بسیار خوب در حوزه‌های مکانیک، جوشکاری، کار در ارتفاع و … تجهیز شده و کنسیرسیوم مهارت شرکت‌های دیگر را در حوزه‌های دیگر در نیازهای اشتغال استان هدایت می‌کند. باید این سرمایه‌گذاری‌ها با کمک فنی‌وحرفه‌ای در نقاط خاص و با متخصصان حرفه‌ای هدایت شود و هر استانی بتواند برای تقویت نیروی کار خود و کمک کردن به استان‌‎های همجوار سرایه‌گذای هدفمند را انجام دهد.

وی ابراز امیدواری کرد که این الگو در کشور توسعه یابد و افزود: اگر قرار باشد از طریق مهارت‌افزایی بهره‌وری نیروی کار افزایش یابد همین، مسیرش است.

معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بر لزوم حمایت از شرکت‌های کوچک تأکید کرد و گفت: برای برون رفت از مشکلات اقتصادی نیاز است شرکت‌ها و واحدهای متوسط و کوچک به وسیله شرکت‌های بزرگ مورد حمایت قرار گیرند زیرا ۶۵ درصد اشتغال‌ها توسط شرکت‌های کوچک و متوسط است.

وی خاطرنشان کرد: کمبود منابع مالی در شرکت‌های کوچک وجود دارد و این شرکت‌ها نیاز به زنجیره حمایتی دارند و نیاز است شرکت‌های بزرگ از جمله شرکت مس ورود و از آن‌ها حمایت کنند.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا