رسالت دانشگاه خوراسگان کمک به اجرای کنگره سلمان فارسی است

ایسنا/اصفهان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: کنگره ملی سلمان فارسی رویدادی فرهنگی، اعتقادی، دینی و ملی است. رسالت دانشگاه این است که به بحث اجرایی و علمی این کنگره کمک کند.

پیام نجفی در نشست خبری دومین کنگره ملی سلمان فارسی که امروز چهارشنبه، ۱۴ آذر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: کنگره ملی سلمان فارسی اتفاق بسیار ارزشمندی است که در دانشگاه خوراسگان برگزار می‌شود.‌ محلی منتسب به خانه سلمان فارسی در این منطقه وجود دارد که اصالت ما در کمک به برگزاری این کنگره را افزایش می‌دهد.

وی افزود: سلمان فارسی نماد وحدت است. نیاز جهان اسلام به وحدت و همدلی امروز بیش از پیش احساس می‌شود. حوادثی که شاهد آن هستیم و آگاهی بخشی به جامعه اسلام نه فقط در کشور بلکه در سطح بین‌الملی را الزامی می‌کند. در همین راستا تأکید بر بزرگداشت سلمان فارسی اهمیت دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: نسل جوان نیازمند الگوی شایسته است. جوانان در تاریخ به دنبال الگویی هستند که به لحاظ جغرافیایی و اعتقادی با ایشان همسو باشد. کنگره ملی سلمان فارسی رویدادی فرهنگی، اعتقادی ، دینی و ملی است. رسالت دانشگاه این است که به بحث اجرایی و علمی این کنگره کمک کند.

میثم بکتاشیان، دبیرکل کنگره سلمان فارسی نیز در این مراسم گفت: سلمان فارسی از شاخصه‌های هویتی استان اصفهان است و شخصیتی ملی دارد. در هویت فرهنگی استان اصفهان، فرهیختگان، شخصیت‌ها و شهدا، فراتر از ابنیه و میراث تاریخی هستند.

وی افزود: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با اعضای کنگره شهدای استان اصفهان به این نکته اشاره کرد که استان اصفهان خصیصه‌های ارزشمند خود را مدیون دین‌داری و تدیّن مردم خود است. در جلسه کنگره شهدای استان اصفهان، ما به این نتیجه رسیدیم که از سلمان فارسی شروع کنیم.

دبیرکل کنگره سلمان فارسی خاطر نشان کرد: در فضای ایران هراسی حاکم بر منطقه، شخصیتی فراملی مثل سلمان فارسی مهم هستند. کسی که در سیر ادیان مختلف قرار می‌گیرد و اسلام را برمی‌گزیند.

بکتاشیان ادامه داد: در کنگره ملی سلمان فارسی، داستان‌واره‌های اهل‌بیت که توجه ویژه‌ای به سلمان داشتند، در قالب هنر به تصویر کشیده شده است. فضای هنری و زمینه‌سازی در راستای الگوسازی برای نسل جوان انجام می‌شود تا در حوزه‌های تئاتر، هنرهای تجسمی و سینما گسترش پیدا کند. چراکه کارهای هنری ماندگارتر هستند.

وی تصریح کرد: پیگیری کنگره سلمان فارسی در ده محور سیره و زمانه سلمان فارسی، جغرافیای تاریخی سلمان فارسی، مواجهه سلمان فارسی با ادیان توحیدی و آزاد اندیشی وی، چگونگی گرایش سلمان فارسی به اسلام، چهره سلمان فارسی در منابع و روایات، نقش سلمان فارسی در دوره پیامبر اسلام، فضای فکری و تجارب زیستی سلمان فارسی، نقش سلمان فارسی در دوره خلفا، نقش سلمان فارسی در دوره فتوحات، مدائن و مرقد سلمان فارسی در دست اجرا است.

سهیل احادیث، سرپرست مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفت: کنگره ملی سلمان فارسی پس از گذشت ۲۰ سال، برای دومین بار برگزار می‌شود. پیامبر اکرم (ص) با این جمله «سلمان منا اهل‌البیت» سلمان را از اهل بیت می‌داند، همچنین امام صادق (ع) فرمودند «اگر دانش در ثریا باشد، سلمان به آن دست پیدا می‌کند.». در دیگر منابعی گفته شده‌است «اگر ایمان ۱۰ درجه باشد، ابوذر در درجه هشتم و سلمان در درجه نهم آن قرار دارد.» سلمان کسی است که ادیان مختلف را تجربه کرد و با آگاهی و حقیقت‌طلبی کامل، به اسلام روی آورد. از نظر استراتژی جنگی و مباحث علمی هم فردی آگاه و باتجربه بود.

وی در توضیح علت برگزاری این کنگره در دانشگاه خوراسگان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در جی بزرگ واقع شده است که آثاری از وی در این منطقه به جای مانده است. به این دلیل افتخار میزبانی دبیرخانه ملی کنگره سلمان فارسی، نصیب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان شد.

خبرنگار: عطیه حیدری

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا