رسانههای ایالات متحده: لازم است که دولت از وارد کردن فشار به خبرگزاریها خودداری کند

بر اساس گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وبسایت خبری آکسیوس در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: معیار ما در تهیه گزارشها، استفاده از نام خلیج آمریکا به جای خلیج مکزیک است، زیرا معمولاً شنوندگان ما در مقایسه با دیگر رسانهها که مخاطبان بینالمللی دارند، بیشتر آمریکایی هستند.
این بیانیه اشاره کرده است: همچنین، دولت نمیبایست بر رسانهها و خبرگزاریها در زمینه نحوه نوشتن مقالات و گزارشها فشار آورد. آسوشیتدپرس و سایر سازمانهای خبری باید بتوانند بهطور آزادانه گزارش تهیه کنند.
بیانیه آکسیوس به دنبال اعلام محدودیتهای کاخ سفید در دسترسی آسوشیتدپرس به دفتر بیضی و همچنین هواپیمای ایرفورس وان رئیس جمهور، به دلیل عدم استفاده از نام خلیج آمریکا در گزارشهای این خبرگزاری منتشر شد.
در این زمان، تیلور بادوویچ، معاون رئیس ستاد کاخ سفید، در پستی در شبکه ایکس نوشت: آسوشیتدپرس به نادیدهگرفتن تغییر قانونی نام جغرافیایی خلیج آمریکا ادامه میدهد.
این اختلافات تنشهایی را بین دولت و آسوشیتدپرس به وجود آورده، بهطوریکه این خبرگزاری در بیانیهای اظهار داشته که آزادی بیان اساس دموکراسی آمریکاست و ارزشی بنیادین برای مردم این کشور به شمار میرود.
سخنگوی این خبرگزاری اعتراف کرد که اقداماتی به منظور محدود کردن پوشش خبری آسوشیتدپرس به خاطر تمایلات ما در زمینه انتخاب واژگان برای تهیه گزارشها انجام شده است.
آسوشیتدپرس در راهنمای نقشه خود در تاریخ 23 ژانویه درباره فرمان اجرایی دونالد ترامپ در مورد خلیج مکزیک، توضیح داده بود که ترجیح میدهد برای نامگذاری این آبراه از “خلیج مکزیک” که نام اصلی آن است، استفاده کند و از نام جدیدی که رئیسجمهور انتخاب کرده نیز آگاه است.
دولت دونالد ترامپ، ساعاتی پس از آغاز به کار در تاریخ 20 ژانویه، دستور تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا را صادر و به وعده انتخاباتی خود عمل کرد. وزارت کشور ایالات متحده در بیانیهای اعلام نمود: بر اساس دستور رئیسجمهور، «خلیج مکزیک» بهطور رسمی به «خلیج آمریکا» نامیده میشود و بلندترین قله آمریکای شمالی، بار دیگر نام کوه مککینلی را به خود خواهد گرفت.
تغییر نام باعث شد که گوگل نیز از این پس نام خلیج مکزیک را در سیستم نقشه خود به «خلیج آمریکا» تغییر دهد..
این تغییر نام در آمریکا قابل مشاهده خواهد بود، اما در مکزیک، همچنان نام «خلیج مکزیک» به قوت خود باقی خواهد ماند. کاربران در دیگر نقاط جهان نیز قادر خواهند بود هر دو نام را در «نقشه گوگل» مشاهده کنند.
شرکت گوگل، زیرمجموعه آلفابت، تغییر مشابهی را برای کوه مککینلی نیز اعمال خواهد کرد.
کلودیا شینبائوم، رئیس جمهور مکزیک، در واکنش به این تصمیم پیشنهاد کرد که آمریکای شمالی و بهخصوص ایالات متحده، به «آمریکای مکزیکی» تغییر نام یابد؛ نامی تاریخی که بر روی نقشههای اولیه این ناحیه به کار میرفته است.
پیشتر، آسوشیتدپرس در خبری درباره اقدام اخیر دونالد ترامپ برای تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا، گزارش داده بود که رئیسجمهور آمریکا فرمانی اجرایی را امضا کرده که به موجب آن نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا تغییر کند. این پهنه آبی بهطور مشترک بین آمریکا و مکزیک قرار دارد و این دستور تنها در داخل ایالات متحده معتبر بوده و مکزیک و برخی کشورها و سازمانهای بینالمللی این تغییر نام را به رسمیت نمیشناسند.
براساس گزارش آسوشیتدپرس، خلیج مکزیک به مدت بیش از 400 سال این نام را داشته است. به عنوان یک رسانه بینالمللی، این خبرگزاری باید اطمینان حاصل کند که نامهای جغرافیایی به راحتی از سوی تمام مخاطبانش قابل شناسایی باشد.
این خبرگزاری همیشه سبک راهنمای خود را در مورد تغییرات نامگذاری مکانها بررسی میکند تا مطمئن شود که این راهنما کاربردی عام دارد. ما این رویکرد را در این ارتباط نیز ادامه خواهیم داد و در صورت نیاز بهروزرسانی خواهیم کرد.
در عین حال آسوشیتدپرس اعلام کرده است که از نام جدید کوه مککینلی نیز بهرهبرداری خواهد کرد. این قله تنها در خاک آمریکا قرار دارد و رئیس جمهور در مقام خود حائز اختیار تغییر نامهای جغرافیایی در سطح فدرال میباشد.
/