“`html
۱۷:۰۷ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
مهدی سیف تبریزی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اظهار داشت که تنها فرد روسی که او مایل به مذاکره با او است، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می باشد و وی هیچ نوع فرمی را که در آن نمایندگان مسکو مشارکت داشته باشند، قبول نخواهد کرد.
زلنسکی در سال ۲۰۲۲ دستوری صادر کرد که به وضوح هرگونه گفتگو و تعامل با رئیس جمهور روسیه را ممنوع اعلام کرد. با این حال، در اوایل این ماه، رهبر کنونی اوکراین در مصاحبه ای که با پیرز مورگان، خبرنگار بریتانیایی داشت، عنوان کرد که چنانچه برای ما ثابت شود دیدار با پوتین تنها راهکار حصول صلح برای مردم اوکراین است، با وی ملاقات خواهد کرد.
زلنسکی در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ در روز جمعه تصریح کرد که قصدی برای دیدار با روس ها ندارد. من تنها با فردی از روسیه ملاقات می کنم که فقط همان پوتین است.
وی به علاوه افزود که فقط در صورتی که اوکراین، ایالات متحده و اتحادیه اروپا به یک طرح مشترک برای مذاکرات دست یابند، آماده است «با پوتین در یک میز بنشیند و جنگ را خاتمه دهد».
زلنسکی تأکید کرد که «هیچ گونه فرمت صلح دیگری را نخواهد پذیرفت». او همچنین بیان کرد که امید دارد دونالد ترامپ در کنار کی یف باشد و به این کشور یاری رساند و نه اینکه فقط به عنوان «یک میانجی» عمل کند.
زلنسکی با اشاره به آرزوهای دیرین کشورش برای ملحق شدن به ناتو، اذعان کرد که «هرگز در هنگام مذاکرات در سطح روسای جمهور نشنیده است که وعده ای برای عضویت اوکراین در ناتو داده شده باشد». رهبر اوکراین تصریح کرد که اظهارات مشکوک ترامپ با مواضع پیشینیانش تفاوتی ندارد.
ترامپ در پیامی در پلتفرم Truth Social، به دنبال یک مکالمه تلفنی با رئیس جمهور روسیه، نوشت که زلنسکی همچنین همانند رئیس دولت روسیه «می خواهد که هر چه سریع تر صلح برقرار شود».
پوتین در اظهارات خود در پایان ماه گذشته گفت که زلنسکی دیگر مشروعیت لازم برای لغو فرمان قبلی اش در مورد ممنوعیت گفتگو با رئیس جمهور روسیه را ندارد.
دوره ریاست جمهوری زلنسکی در می ۲۰۲۴ به انتها می رسد، اما او تا به حال به دلیل عدم برگزاری ات در شرایط جنگی از برگزاری هرگونه ات در اوکراین خودداری کرده است. از سوی دیگر کرملین تأکید دارد که زلنسکی دیگر رئیس جمهور قانونی و مشروع اوکراین نیست و بنابراین اعتقاد دارند که وی قادر به امضای هیچ سند قانونی نمی باشد.
با این حال، پسکوف، سخنگوی کرملین، در اوایل ماه جاری اعلام کرد که با وجود وضعیت غیرقانونی زلنسکی، مسکو آمادگی شروع گفتگوها با کی یف را دارد.
راشاتودی
“`
