با توجه به بحثهای اخیر در مورد تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت برای افزایش ۲۰ درصدی قیمت تایرهای خودروهای سواری، رئیس انجمن تولیدکنندگان لاستیک در این زمینه اطلاعاتی ارائه داده و اعلام کرده که در جلسهای که روز گذشته (شنبه ۲۲ مهرماه) برگزار شد، ستاد تنظیم بازار با این پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی قیمت تایرها موافقت کرده و حالا قابلیت اجرایی شدن دارد.
دیروز انجمن صنفی صنعت تایر ایران طی نامهای به مدیران عامل شرکتهای عضو این انجمن از پذیرفتن افزایش قیمت تایر خبر داده و اعلام کرده است به استناد به جلسه روز شنبه ۲۲ مهر ماه که همراه با حضور وزیر صمت و سایر مسئولان وزارتخانه و نهادهای مربوطه (مانند سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار) برگزار شد، با توجه به تأیید انجام شده، مقرر گردید افزایش قیمت به میزان ۲۰ درصد برای گروه تایرهای رادیال از تاریخ مذکور به اجرا درآید.
در این خصوص بحثهایی در مورد تأیید نهادهای مربوطه و مخالفت سازمان حمایت وجود داشت که جمال میرزایی-رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران- ، این موضوع را بهوضوح تبیین نمود.
وی تصریح کرد: در جلسهای که دیروز برگزار گردید، ستاد تنظیم بازار با افزایش ۲۰ درصدی قیمت تایرها موافقت به عمل آورد تا اختلاف میان منافع تولید و توزیع کاهش یابد و تعادل برقرار گردد.
میرزایی همچنین تأکید کرد: این مجوز افزایش ۲۰ درصدی برای هدف ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا و بهبود توزیع در سراسر کشور صادر شده است و امیدواریم که این اقدام به کاهش التهابات بازار و جلوگیری از انبار کردن تایرها منجر شود.
رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران در خصوص مخالفت یا تأیید سازمان حمایت با این افزایش قیمت تایرها، گفت: مجوز افزایش قیمت صادر شده و از همین روز (۲۲ مهر ماه) به مرحله اجرا درآمده است. سازمان حمایت نیز بهعنوان دبیر جلسات ستاد تنظیم بازار حاضر است و از این رو، زمانیکه تصمیمی اتخاذ گردد، بهطور قطع تصمیمی جمعی است. بنابراین با توجه به مصوبهای که به ثبت رسیده است، انتظار نمیرود که مخالفتی نسبت به بهروزرسانی قیمت تایر وجود داشته باشد.
وی دوباره تأکید کرد: امیدوار هستیم که با این بهروزرسانی قیمت، تنشهای بازار کاهش یابد و متقاضیان واقعی که مصرفکنندگان حقیقی هستند، بتوانند به بازار دسترسی پیدا کنند و دلالان از ذخیرهسازی و استفاده از محصولات برای آینده اجتناب کنند. خوشبختانه میزان تولید بهقدری مناسب است که پاسخگوی نیاز واقعی کشور باشد.
این مقام صنفی و صنعتی در خصوص کمبود تایر در بازار تأکید کرد: برای مصرف (واقعی) هیچ کمبودی وجود ندارد، اما در بازار (که بخش عمدهای از آن دلالان هستند) کمبود احساس میشود!.
شایان ذکر است که پیشتر بارها تأکید شده بود که ثابت نگهداشتن طولانیمدت قیمتهای تایرها با وجود افزایش مداوم قیمت مواد اولیه تولید، برای تولیدکنندگان چالشی ایجاد کرده بود؛ لذا آنها خواستار افزایش قیمت محصولات این صنعت به منظور حفظ ادامه حیات صنعت تایر شدند و بهروزرسانی قیمتها را برای جلوگیری از افت تولید ضروری عنوان کرده بودند.
