دوشنبه 11 آبان 1405

سرمایه‌گذاری ایالات متحده در حوزه هوش مصنوعی چین ممنوع اعلام خواهد شد

دولت آمریکا پیشنهادی را ارائه کرد که سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی در تأمین مالی سیستم‌های هوش مصنوعی در چین را ممنوع می‌سازد.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، مجموعه‌ای از قوانین را طراحی کرده که مانع از سرمایه‌گذاری آمریکایی در فناوری‌های هوش مصنوعی، تراشه‌های کامپیوتری و محاسبات کوانتومی در چین خواهد بود.

این قوانین بر اساس فرمان اجرایی صادر شده در اوت توسط جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، به منظور محدود کردن دسترسی کشورهای مایه نگرانی به منابع مالی آمریکایی برای توسعه فناوری‌های پیشرفته‌ای که می‌توانند توانمندی‌های نظامی، اطلاعاتی، جاسوسی و سایبری آن کشورها را تقویت کنند، تنظیم شده است. در این فرمان، چین، هنگ کنگ و ماکائو به عنوان کشورهای مایه نگرانی مشخص شده‌اند.

دولت ایالات متحده در پی کنترل توسعه فناوری‌هایی است که به چین قابلیت‌های نظامی و برتری در حوزه‌های پیشرفته مانند خودروهای برقی می‌دهد. افزون بر این، پیشنهادات قانونی شامل تعرفه‌هایی برای خودروهای چینی است که موضوعی با تأثیرات سیاسی به شمار می‌رود؛ زیرا بایدن و رقیب جمهوریخواه او، ترامپ، در تلاشند تلاش‌های خود را برای نشان دادن توانایی‌های خود در مقابل چین، به رأی‌دهندگان ثابت کنند، کشوری که به عنوان رقیب ژئوپلیتیکی و شریک تجاری بزرگ ایالات متحده شناخته می‌شود.

این قوانین پیشنهادی همچنین بر اطلاعات مورد نیاز تاکید کرده که شهروندان آمریکایی و افراد مقیم دائمی در زمان ورود به این نوع معاملات ملزم به ارائه آن هستند و همچنین به شرح تخلفات احتمالی از این محدودیت‌ها پرداخته است.

طبق اظهار نظر یک مقام ارشد وزارت خزانه‌داری، براساس این مقررات، سرمایه‌گذاران آمریکایی مجاز نیستند در تأمین مالی سیستم‌های هوش مصنوعی در چین که می‌توانند به تسلیحات نظامی و ابزارهای ردیابی مکان ارتباط پیدا کنند، سرمایه‌گذاری کنند.

وزارت خزانه‌داری نسبت به تبادل نظرات در مورد این قوانین پیشنهادی تا چهارم اوت اقدام خواهد کرد و انتظار می‌رود پس از آن، نسخه نهایی مقررات منتشر گردد.

مقامات دولت بایدن، از جمله جانت یلن، وزیر خزانه‌داری، تصریح کرده‌اند که مایل به جداسازی از چین نیستند، اما تنش‌ها میان دو کشور در سال‌های اخیر به طرز قابل‌توجهی افزایش یافته است.

پس از اینکه ارتش ایالات متحده در فوریه 2023، بالون‌های جاسوسی مشکوک چینی را بر فراز سواحل شرقی این کشور سرنگون کرد، چین تهدید به تلافی نمود. از آن زمان، حوادثی بر اساس نگرانی‌های امنیت ملی در روابط دو کشور به طور مداوم بروز یافته است.

براساس گزارش الجزیره، به عنوان مثال، بایدن در ماه مه، فرمانی برای جلوگیری از مالکیت یک شرکت استخراج رمزارز چینی بر زمینی نزدیک به پایگاه موشکی هسته‌ای وایومینگ صادر کرد و نزدیکی این زمین به پایگاه مذکور را به عنوان یک تهدید امنیت ملی تلقی کرد.

پایان پیام

آخرین اخبار

اعتبار هست، نقدینگی چطور؟

تأمین مالی تولید همواره یکی از محورهای سیاست‌گذاری پولی...

تجارت دریایی با وجود محدودیت‌ها برقرار است

دبیر انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران گفت: با...

استقلال و تراکتور، برنامه لیگ برتر را تغییر دادند

دو دیدار از هفته سیزدهم رقابتهای لیگ برتر فوتبال...

قیمت سکه ظهر امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵/ سکه ۲۶۴ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

قیمت دلار ، یورو و انواع ارزها ظهر امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۵/ دلار به قیمت ۲۷۳ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا،...

سه اپراتور هوش مصنوعی داخلی در انتظار دریافت مجوز

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تشریح آخرین...

شورای نگهبان به مصوبه «مهریه ۱۴ سکه‌ای» چه ایراداتی گرفت؟

مجلس برای کاهش ضمانت اجرای کیفری مهریه به ۱۴سکه...

کلاس درس را از محیط خسته کننده خارج کنید

استفاده از فناوری‌های دیجیتال در آموزش،کلاس درس را از...

جنگ جهانی استعدادها؛ کشورها چگونه برای جذب و حفظ نخبگان می‌جنگند؟

خبرگزاری مهر، گروه فناوری: در حالی که رقابت جهانی...

چرا حمید علیدوستی هیچ وقت مربیگری استقلال را نپذیرفت؟

استقلال در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ دستخوش تحولات مدیریتی شده...

پایان عصر ابهام؛ شطرنج اتمی در ساعت صفر جنگ

دنیای اقتصاد: آنچه امروز در آسمان و پایگاه‌های...

حزب نفتالی بنت، آیزنکوت را برای تشکیل دولت به هرتزوگ معرفی می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، در بیانیه‌ای از سوی نفتالی بنت...

قیمت سکه امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه ۲۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

ادامه فشارهای نتانیاهو به ترامپ برای آغاز دوباره جنگ علیه ایران

به گزارش خبرآنلاین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به...

منوچهر متکی: قالیباف از از ساختار تصمیم‌گیری برای مذاکرات کنار گذاشته نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی، عضو کمیسیون امنیت...

سعیدی: نقشه تاب‌آوری شستا با ۱۷۶ شرکت و ۱۰ هلدینگ تدوین می‌شود

محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در...

آیا هابل نجات پیدا می‌کند؟ ناسا از شرکت‌های خصوصی کمک خواست

ناسا با انتشار یک «درخواست اطلاعات» (RFI) از شرکت‌های...

افزایش ۲۵ درصدی سهمیه سوخت معادن کشور/ تأمین سوخت از چالش‌های اصلی معادن سمنان

مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت...

سرمایه‌های خرد مردم، فرصتی برای احیای تولید طلا

تحول دیجیتال در صنعت طلا و جواهر صرفا...

ناکامی فیروزپور در کسب مدال برنز جهان/ شکست سنگین آزادکار ایران برابر حریف آذربایجانی

امیرحسین فیروزپور، نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان،...

فقط ۳۰ دقیقه سونا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال کند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد/ هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت...

تبلیغات متنی