سی‌ان‌ان به بررسی احتمال وقوع حمله هند به پاکستان پرداخت

طبق گزارش خبرآنلاین، سی‌ان‌ان گزارش داده است که یک مقام عالی‌رتبه پاکستانی اعلام کرده که چهار فروند جت جنگنده هندی در نزدیکی مرز هوایی پاکستان پرواز کرده‌اند. وی افزود که اسلام‌آباد این پروازها را به عنوان یک تهدید قلمداد کرده است، اما به دلیل حضور جنگنده‌های پاکستانی در منطقه، این جت‌ها به جای عبور از مرز، مسیر خود را به سمت یک پایگاه نزدیک تغییر دادند.

این گزارش همچنین بیان می‌کند که این مقام پاکستانی تلاش‌های دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده برای کاهش تنش‌ها میان دو کشور، هند و پاکستان را مثبت و موثر ارزیابی کرد.

به نقل از ایرنا، «عطاالله طرار» وزیر اطلاعات پاکستان پیشتر اعلام کرده بود که اطلاعات معتبر و موثقی در اختیار دارد مبنی بر اینکه هند درصدد است ظرف ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده به پاکستان حمله نظامی ترتیب دهد.

طرار همچنین در پیامی ویدئویی که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده، عنوان کرد که پاکستان اطلاعات دقیقی دارد که نشان می‌دهد هند قصد دارد با استفاده از حادثه‌ای در پهلگام بهانه‌ای برای حمله به کشورمان فراهم کند.

وزیر اطلاعات پاکستان تأکید کرد که هر گونه اقدام تجاوزکارانه علیه این کشور با واکنشی قاطع رو‌به‌رو خواهد شد و هند مسئول پیامدهای جدی در این راستا خواهد بود.

خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان در روز دوشنبه (۲۸ آوریل/هشتم اردیبهشت) و هم‌زمان با تشدید تنش‌ها بین اسلام‌آباد و دهلی‌نو که هر دو کشور به تسلیحات هسته‌ای مجهز هستند، اعلام کرد: به دنبال حمله مرگبار هفته گذشته به گردشگران در کشمیر تحت کنترل هند، احتمال حمله نظامی هند به پاکستان به شدت افزوده شده است.

آصف در گفتگو با رویترز در دفتر وزارت دفاع خود در اسلام‌آباد گفت: «ما نیروهای خود را تقویت کرده‌ایم زیرا این حمله از جانب هند به زودی محتمل است. بنابراین در این شرایط، نیاز به اتخاذ تصمیمات استراتژیک داریم که این تصمیمات نیز انجام شده است.»

وزیر دفاع پاکستان تصریح کرد که تنش‌ها میان دو کشور در سطح لفظی در حال افزایش است و ارتش پاکستان دولت این کشور را از احتمال حمله هند مطلع کرده است.

گروهی از افراد مسلح در شامگاه سه‌شنبه به سمت گردشگران در منطقه توریستی پهلگام، تقریبا ۹۰ کیلومتری سرینگر در کشمیر هند، آتش گشودند که منجر به کشته شدن دست‌کم ۲۷ نفر شد. مقامات هندی این واقعه را یک حمله تروریستی نامیده و به دخالت پاکستان در آن متهم کردند.

نخست وزیر پاکستان، مناقشه کشمیر را عامل بی‌ثباتی در جنوب آسیا دانسته و از دبیرکل سازمان ملل خواست تا به حل عادلانه این موضوع، بر اساس قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت، کمک کند.

شهباز شریف بر تعهد استوار پاکستان به تداوم صلح و امنیت جهانی به عنوان یک کشور مسئول در جامعه بین‌المللی و نیز به عنوان عضوی غیر دائم از شورای امنیت تأکید کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نیز از تلاش‌های کشور پاکستان در راستای صلح در منطقه جنوبی آسیا قدردانی کرده و ابراز داشت که جامعه جهانی نمی‌تواند در این شرایط حساس، تنش‌های جدید را تحمل کند.

در حالی که پس از وقوع حمله مرگبار در پهلگام هند، نخست وزیر این کشور اعلام کرد که پاسخ سختی به عوامل این حادثه خواهد داد و به‌طور همزمان انگشت اتهام را به سمت پاکستان نشانه گرفت.

کشورهای منطقه و جهانی نیز نسبت به فاز جدید تنش‌ها میان این دو همسایه دارای تسلیحات اتمی ابراز نگرانی کرده و خواستار خویشتنداری آنان شده‌اند.

وزیر خارجه پاکستان نیز پیش از این در خصوص تنش‌های اخیر با هند با همتایان خود از جمهوری اسلامی ایران، کشورهای حوزه خلیج فارس، چین، انگلیس، مصر، جمهوری آذربایجان، مجارستان و ترکیه به صورت تلفنی گفتگو کرده بود.

315 315

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا