اعلام هشدار زرد جوی برای این استان/ آغاز بارش باران در تهران از روز شنبه/ دلیل کاهش بارندگی در دو استان کشور چیست؟

فرزانه فراهانی: سرماهای زمستانی همچنان در اکثر نقاط کشور محسوس است و مردم در شوق بارش‌های زمستانی به سر می‌برند.

صادق ضیاییان، مدیر مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی، به بیان جزئیات مربوط به بارش‌ها و وضعیت آب و هوای استان‌ها و شهرهای کشور پرداخته است.

ضیاییان اظهار می‌دارد: سامانه بارشی که به زودی وارد کشور می‌شود، بارش‌هایی برای جنوب غرب کشور به همراه دارد و انتظار می‌رود که اولین بارش‌ها در روز سه‌شنبه در استان‌هایی نظیر فارس، بوشهر، بخشی از استان خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب لرستان و بخشی از استان ایلام به وقوع بپیوندد که شامل بارش‌های خفیفی نیز خواهد بود.

او ادامه می‌دهد: در روز چهارشنبه بارش‌ها در استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام، کرمانشاه، همدان و مرکزی پیش‌بینی می‌شود.

استان چهارمحال بختیاری از جمله استان‌های با بارش زیاد به شمار می‌آید، اما متأسفانه در سال جاری تا کنون بارش قابل توجهی نداشته‌ایم.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی می‌افزاید: در روز پنجشنبه بارش‌ها در استان فارس، مناطقی از استان کرمان به خصوص در نیمه غربی، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام و کرمانشاه ادامه ثبت خواهد شد.

ضیاییان همچنین می‌گوید: برای استان تهران تا روز پنجشنبه پیش‌بینی بارندگی نداریم و البته تصاویر کنونی نقشه‌ها نشان‌دهنده احتمال بارش در روز شنبه در تهران است، اما در روزهای آتی می‌توانیم با دقت بیشتری در این مورد نظرات ارائه دهیم.

او توضیح می‌دهد: اوج بارش‌ها در روزهای آینده به خصوص سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه در استان فارس پیش‌بینی می‌شود و هم استمرار بارش‌ها و هم میزان تجمعی بارش در این استان از سایر مناطق بیشتر خواهد بود؛ به همین دلیل برای این استان هشدار زرد صادر شده است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی اعلام می‌کند: استان چهارمحال بختیاری از جمله نواحی با بارش زیاد به شمار می‌رود، اما متأسفانه در سال جاری بارش‌های چندانی ثبت نشده و بارش‌های پیش‌رو تنها بخشی از کم‌بارش‌های امسال را جبران خواهند کرد، اما نه به اندازه‌ای که کمبود کل بارش‌های این استان برطرف شود.

ضیاییان درباره دلایل کاهش بارش‌ها در استان چهارمحال و بختیاری تأکید می‌کند: سامانه‌های بارشی که تا کنون در کشور فعال بوده‌اند، سامانه‌هایی نبوده‌اند که بتوانند بر جنوب غرب کشور تأثیر بگذارند; آن دسته از سامانه‌ها با منشأ رطوبتی که بر روی اقیانوس هند، دریای سرخ و خلیج فارس تجربه می‌شوند، قادرند بر منطقه زاگرس مرکزی تأثیر بگذارند و استان‌هایی نظیر چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد را نیز تحت تأثیر قرار دهند.

او تصریح می‌کند: در سال جاری از مدل این نوع سامانه‌ها کم داشتیم و کم‌بارشی برخی استان‌ها از جمله چهارمحال و بختیاری ناشی از همین مسئله است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی متذکر می‌شود: برای روزهای آینده هشدار زرد هواشناسی برای استان‌هایی که پیش‌بینی بارش دارند صادر کرده‌ایم و اگر سامانه‌ها تغییر نکنند و وضعیت پیش‌بینی و مدل‌ها ثابت بماند، برای استان‌هایی مانند فارس هشدار نارنجی صادر خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

هواشناسی تهران اطلاعیه داد

برف و باران کشور را فرامی‌گیرد / هشدار کولاک برف و باران شدید در این استان‌ها

۴۷۴۷

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا