عراقچی: نارضایتی عمیق خود را از گزارش آژانس به گروسی منتقل کردم

«سید عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در تاریخ دوشنبه در مصر به سر می‌برد، با رسانه‌های این کشور به تبادل نظر پرداخته است.

عراقچی در یک مصاحبه ویژه با شبکه خبری «نیل»، حمایت تهران از تلاش‌های مصر و قطر به منظور برقراری آتش‌بس در غزه و ارسال کمک‌ها را اعلام نمود.

وی همچنین تصریح کرد که سیاست خارجی دولت کنونی جمهوری اسلامی ایران بر تقویت روابط با کشورهای همسایه و منطقه متمرکز است.

وزیر امور خارجه ایران به وضوح عنوان کرد که برنامه هسته‌ای کشورش صلح‌آمیز بوده و هیچ تهدیدی برای هیچطرف به وجود نمی‌آورد.

عراقچی ضمن اشاره به عدم تمایل ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای، از همکاری مصر در مذاکرات جاری با آمریکا تقدیر کرد.

اصرار بر غنی‌سازی صفر مانعی برای توافق خواهد بود

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی با شبکه «القاهره»، درباره عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی اظهار داشت: برقراری آتش‌بس در نوار غزه می‌تواند به توقف حملات در دریای سرخ منجر شود.

او با اشاره به روابط قوی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، افزود: در ملاقات با گروسی در مصر، ناخرسندی شدید خود را از گزارش اخیر آژانس بیان کردم.

عراقچی تأکید کرد که گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید از نظر فنی و غیرسیاسی نگاشته شوند.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه از کشورهای منطقه خواست تا از میانجیگری عمان برای مذاکرات به منظور دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک حمایت کنند.

عراقچی اظهار داشت: اگر آمریکایی‌ها بر غنی‌سازی صفر تأکید داشته باشند، امکان توافق وجود نخواهد داشت، اما چنانچه هدف عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، توافق امکان‌پذیر خواهد بود.

تبادل سفرا میان ایران و مصر در زمان مناسب انجام خواهد گرفت

او در ادامه به رایزنی خود با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر در خصوص مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین تقویت روابط دوجانبه در تمامی زمینه‌ها اشاره کرد و گفت: اراده‌ای مشترک برای بهبود روابط دوجانبه میان مصر و ایران و فائق آمدن بر تمامی موانع وجود دارد.

عراقچی با بیان اینکه «ایران و مصر دو شریک راهبردی برای ایجاد صلح و ثبات در عرصه منطقه‌ای هستند»، افزود: توافقی مشترک برای افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو طرف وجود دارد و نظرات مشترکی در خصوص وضعیت غزه، سوریه و لبنان بین دو کشور مشاهده می‌شود.

وی همچنین درباره تقویت همکاری‌های اقتصادی به ویژه در زمینه گردشگری با السیسی گفت‌وگو کرده است.

وزیر امور خارجه ایران ادامه داد که روابط دو کشور در حال پیشرفت است و تبادل سفرا که باقی مانده، در زمان مناسب انجام خواهد شد.

۳۱۰۳۱۰

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا