مجلس شورای اسلامی در بهبود و پیشرفت سازمان ثبت اسناد تأثیرگذار بوده است

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی در استحکام، دوام و پیشرفت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تاثیر قابل توجهی داشته و به این نهاد در امور گوناگون یاری رسانده است.
نشستی مشترک بین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور حسن بابایی رئیس این سازمان، محمد سرگزی رئیس کمیسیون مذکور، پیرزاده مدیر کل دفتر مجلس و نمایندگان قوه قضاییه، علی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران و معاونان و مدیران کل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار گردید.
در این گردهمایی، حسن بابایی رئیس کل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با ابراز خرسندی و سپاسگزاری از همراهی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گفت: اگر امروز رئیس قوه قضاییه از استحکام، دوام و پیشرفت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سخن می گوید، بدون شک مجلس شورای اسلامی در این زمینه نقشی مهم ایفا کرده و به سازمان در جنبه های مختلف کمک نموده است.
وی ادامه داد: در صورتی که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حوزه فناوری و شیوه های نوین ثبت پیشتاز بوده، بخش زیادی از این موفقیت مدیون تلاش های نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. باید از این موقعیت بهره برد و مسائل موجود در حیطه های مختلف را مطرح کرد تا اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ما را راهنمایی کنند و به توافق خوبی دست یابیم.
محمد سرگزی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز اظهار داشت: در این دوره نوع و سرعت خدمات به مردم دچار تغییرات بسیاری شده و ما به روشی جدید به خدمت رسانی به مردم ادامه می دهیم. تمام کوشش ما بر این قرار دارد که عدالتی در توزیع اعتبارات ایجاد کنیم و همچنین تلاش کرده ایم به کمک تمامی افرادی که در قوه قضاییه فعالیت دارند، اعتباری اضافی تخصیص دهیم و در صورت پیش بینی بودجه ای دیگر، حتماً سازمان ثبت اسناد را در نظر خواهیم داشت.
وی افزود: همچنین طرح قانونی اصلاح موادی از قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند که در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۹۰ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده، گام مثبتی است و به محض اینکه این طرح در کمیسیون مطرح شود، موارد مورد نظر را به آن اضافه خواهیم کرد و این مسئله را با همکاری شما حل خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصریح کرد: در فرایند اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار به برخی اشکالات برمی خوریم که نیاز به اصلاح دارند و مجلس شورای اسلامی بر این موضوع آگاه شده است.
پیرزاده مدیرکل دفتر مجلس و نمایندگان قوه قضاییه گفت: با توجه به همکاری ها و تعاملات ایجاد شده میان قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی، به ویژه در این دوره با حضور سرگزی رئیس کمیسیون قضایی و حقوق و همیاری دیگر اعضای کمیسیون، زمان مناسبی است که قوه قضاییه و نهادهای حقوقی وابسته به آن از این فرصت استفاده کنند تا ابهامات و مشکلات قانونی رفع و اصلاح شوند.
وی اضافه کرد: کمیسیون قضایی با این قابلیت و دیدگاه علمی که دارد، نه تنها در حیطه اصلاح قوانین بلکه در زمینه نظارت بر حسن اجرای قوانین نیز فعالیت می کند.
مدیرکل دفتر مجلس و نمایندگان قوه قضاییه بیان کرد: رئیس قوه قضاییه در بسیاری از جلسات برگزار شده با کمیسیون، به خدمات موثر و اقدامات سازمان ثبت اسناد اشاره کرده و به تازگی، در چندین استان مشکلاتی چند ساله در حوزه ثبتی وجود داشته که با پیگیری ها مرتفع شده است. نمایندگان استان کرمان در نشستی که با حضور معاون اول قوه قضاییه برگزار گردید، اعلام کردند که ۳ هزار هکتار زمین کشاورزی در این استان بدون سند است و از شما انتظار داریم پیگیری های لازم را در این خصوص انجام دهید تا نتایج مطلوب حاصل گردد.
در این نشست، معاونان و مدیران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به بیان اقدامات و کارنامه های خود پرداختند و انتظاراتی از کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نظیر تجدید نظر در اجرای قانون تسهیل، اصلاح موادی از قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند مصوب ۲۰ آذر ۱۳۹۰، همکاری و مشارکت وزارتخانه ها و سازمان ها با سازمان ثبت و قوه قضاییه در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، تأمین بودجه و اعتبارات برای سازمان و … را مطرح کردند.