مراقبت و پیشگیری از فرسودگی؛ چگونه از عزیزان خود حمایت کنید بدون اینکه از پا بیفتید

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 

مراقبت از عزیزان کار چالش‌برانگیزی است که با خطر فرسودگی خود همراه است. برای جلوگیری از این فرسودگی، ادامه مطلب را بخوانید.

 

به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ به عنوان یک شریک، دوست یا عضو خانواده، به طور طبیعی در مواقع دشوار از عزیزان خود حمایت می‌کنید. چه در هنگام تسلی دادن به آن‌ها در برابر از دست دادن، ایستادن کنارشان در مواقع تغییرات زندگی، کمک به مقابله با اضطراب، استرس یا افسردگی، یا مراقبت از آن‌ها در بیماری، ناتوانی یا پیری، حمایت و مراقبت شما به یک حلقه نجات برای آن‌ها تبدیل می‌شود. اما در این روند، به راحتی می‌توان نادیده گرفت که این تلاش‌ها چگونه به شما از نظر احساسی و جسمی تأثیر می‌گذارند.

 

چالش زمانی بیشتر می‌شود که شما در حال مراقبت از دیگری هستید در حالی که خودتان با مشکلات خود مواجه هستید. در چنین لحظاتی، ضروری است که احساسات خود را کنترل کنید و از فرسودگی جلوگیری کنید. حفظ تعادل ظریف در حمایت از کسی در حالی که از خودتان مراقبت می‌کنید، اغلب مانند راه رفتن روی یک طناب باریک است. چگونه می‌توانید اطمینان حاصل کنید که عزیزتان احساس حمایت می‌کند بدون اینکه به نقطه فرسودگی برسید؟

 

برای درک چگونگی جلوگیری از فرسودگی و اولویت‌بندی مراقبت از خود در حین مراقبت از یک عزیز، تیم OnlyMyHealth با بابی تاکور، روان‌شناس، مشاور هند، دهلی، گفتگو کرد.

 

به گفته تاکور: «یکی از مسئولیت‌های پرمعنی و دشوار زندگی، مراقبت از یک عزیز است. با گذشت زمان، خطر فرسودگی واقعی می‌شود و شما را خسته، استرس‌زده و overwhelmed می‌کند.»

 

فرسودگی به طور ناگهانی اتفاق نمی‌افتد؛ بلکه به تدریج و با انجام وظایف متعدد به سراغ مراقبین می‌آید. ایجاد تعادل بین رسیدگی به نیازهای عزیزتان و مراقبت از خود، کلید حفظ این نقش بدون از دست دادن خودتان در این روند است. در اینجا برخی از استراتژی‌های اساسی که توسط تاکور پیشنهاد شده است، برای کمک به شما در مراقبت از عزیزتان بدون فرسودگی آورده شده است:

1. اولویت‌بندی مراقبت از خود

 

برای ارائه بهترین مراقبت به دیگران، ابتدا باید از خودتان مراقبت کنید. نادیده گرفتن رفاه شخصی می‌تواند منجر به ناامیدی، خستگی و کاهش اثربخشی شما به عنوان مراقب شود.

• استراحت کنید: حتی چند دقیقه استراحت می‌تواند به شما کمک کند تا شارژ شوید. چه با نوشیدن یک فنجان چای آرامش‌بخش یا رفتن برای پیاده‌روی کوتاه، این لحظات می‌توانند تعادل شما را بازیابی کنند.

• در فعالیت‌های لذت‌بخش شرکت کنید: سرگرمی‌ها، مطالعه یا معاشرت با دوستان نه تنها تجملاتی نیستند، بلکه ضروری هستند. این فعالیت‌ها به شما شادی و احساس عادی بودن در کنار نیازهای مراقبتی می‌دهند.

 

تاکور تأکید می‌کند: «یافتن تعادل و یادگیری نحوه مراقبت از خود و عزیزانتان، راز موفقیت در مراقبت از دیگران است.»

2. مرزهای واقع‌بینانه تعیین کنید

 

مهم است که بپذیرید نمی‌توانید همه چیز را به تنهایی انجام دهید، به ویژه اگر در حال مدیریت مسئولیت‌های شغلی و خانوادگی هم باشید.

• مرزهای خود را با دیگران ارتباط برقرار کنید: به دیگران، از جمله اعضای خانواده، اطلاع دهید که چه چیزی را می‌توانید و نمی‌توانید مدیریت کنید. صادق بودن درباره ظرفیت خود می‌تواند از فرسودگی جلوگیری کند.

• یاد بگیرید که بگویید نه: درخواست کمک نشانه ضعف نیست، بلکه نشانه‌ای از قدرت است. پذیرفتن کمک می‌تواند بار را سبک‌تر کرده و مراقبت بهتری از عزیزتان انجام دهید.

 

3. به دنبال حمایت باشید

 

مراقبت از دیگران نباید یک کار انفرادی باشد. تکیه بر دیگران برای حمایت عاطفی و عملی می‌تواند بار شما را به طور چشمگیری سبک‌تر کند.

• به گروه‌های حمایتی بپیوندید: به اشتراک گذاشتن تجربیات با دیگران در موقعیت‌های مشابه می‌تواند دیدگاه‌های ارزشمندی ارائه دهد و آرامش خاطر فراهم کند.

• به درمان فکر کنید: مشاوره حرفه‌ای می‌تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را پردازش کرده و استراتژی‌هایی برای مدیریت استرس به طور مؤثر پیدا کنید.

 

تاکور می‌گوید: «مراقبت از دیگران نباید یک کار یک‌نفره باشد. تکیه بر دیگران برای راهنمایی، کمک یا حتی صرفاً برای صحبت کردن بسیار مؤثر است.»

4. استرس را مدیریت کنید

 

استرس بی‌مهار می‌تواند منجر به فرسودگی شود. استفاده از تکنیک‌های کاهش استرس می‌تواند به شما کمک کند تا پایداری و استحکام عاطفی خود را حفظ کنید.

• تمرین تکنیک‌های آرامش‌بخش: یوگا، تنفس عمیق و مدیتیشن می‌توانند ذهن و بدن شما را آرام کنند.

• یک دفترچه یادداشت داشته باشید: نوشتن افکار و احساساتتان می‌تواند درمانی باشد و در مواقع چالش‌برانگیز روشنایی ایجاد کند.

 

5. منظم باشید

 

منظم بودن می‌تواند بی‌نظمی مراقبت را کاهش دهد و به شما کمک کند تا به طور مؤثرتر وظایف خود را انجام دهید.

• یک برنامه زمان‌بندی ایجاد کنید: وظایف مراقبتی خود را با فعالیت‌های شخصی متعادل کنید تا حس کنترل داشته باشید.

• از فناوری استفاده کنید: اپلیکیشن‌ها و یادآورها می‌توانند به شما کمک کنند تا داروها، قرار ملاقات‌ها و سایر مسئولیت‌ها را به طور مؤثر مدیریت کنید.

 

حمایت از عزیزان عمل بسیار دلسوزانه‌ای است، اما ضروری است که به یاد داشته باشید رفاه شما هم مهم است. تاکور می‌گوید: «مراقبت از خود اولین قدم در مراقبت از دیگران است. وقتی این تعادل را پیدا کنید، بهتر می‌توانید ستونی از قدرت باشید که عزیزتان به آن نیاز دارد.»

 

با اولویت دادن به سلامت خود، درخواست کمک و مدیریت استرس، می‌توانید مراقبت از عزیزان را انجام دهید بدون اینکه خود را در این روند از دست بدهید. به یاد داشته باشید، مراقبت از خود خودخواهانه نیست، بلکه گامی ضروری است تا بتوانید به افرادی که به شما وابسته هستند ادامه دهید کمک کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا