یکشنبه 10 آبان 1405

مساله ما با آمریکا عمیق‌تر از آن است که «یک جوری» حل شود

سفیر پیشین ایران در آلمان گفت: الهام بخشی انقلاب برای کشورهای دنیا و منطقه مهمترین موضوعی بود که آمریکا نسبت به آن نگران بود.

علیرضا شیخ عطار، دیپلمات پیشین ایران در مراسم رونمایی از کتاب «دیپلماسی با صدای بلند» گفت: انتشار این کتاب در شرایط فعلی که چندان به لحاظ چاپ و نشر مساعد نیست کار ساده ای نیست.

وی‌ گفت: تاریخ شفاهی یک پدیده جدید است؛ البته در گذاشته هم داشتیم اما تاثیرگذاری تاریخ شفاهی بیشتر است. بعد از انقلاب تاریخ شفاهی های مختلفی نوشته شده و انتشار این نوع آمار قابل توجه است.

وی با اشاره به فضای قبل از انقلاب با بیان اینکه آمریکایی ها تماس ها و اطلاعات محدود و ناقصی از شرایط داشتند افزود: آنها معتقد بودند تنها خطری که ایران را تهدید می کند کمونیسم است و باور نمی‌کردند مذهبیون در ایران یک جریان موثر باشند.

شیخ عطار تاکید کرد: تهیه کتاب حرفه ای انجام شده است؛ یعنی آنطور که متوجه شدم، تهیه کننده کتاب ۱۰ نفر دانشجو را به عنوان مصاحبه گر تربیت می‌ کند و اینها چندین نفر دیگر را تربیت می کنند تا مصاحبه ها به بهترین شکل انجام شود. برداشت من این بود که مصاحبه شونده ها اطلاعات را دقیق و زیاد نمی‌گویند یا نمی دانند یا عمدا اطلاعات را نمی گویند اما مصاحبه کننده ها با ظرافت سوالات را مطرح و پاسخ می‌گیرند.

وی‌ ادامه داد: انجام مصاحبه ها چهار سال طول کشیده و ویرایش آنها هم بیش از چهار سال زمان برده است. ۲۰۰ مصاحبه انجام شده که ۱۳ تای آن در کتاب منتشر شده است. البته ترجمه و ویرایش فارسی آن هم به خوبی انجام شده است. کتاب درباره تحولات دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی است که اوج فعالیت آمریکایی ها در ایران است اما معلوم می شود آنها واقعا درباره انقلاب و انقلابیون کم می دانستند.

وی‌ گفت: قبل از انقلاب برای آمریکا خطر فقط حزب توده بوده است اما به نظر درباره این خطر هم بزرگنمایی شده است. به هر حال روشن است که سیا و وزارت خارجه امریکا نسبت به میزان سلاحی که به ایران در زمان نیکسون داده شد، اعتراض داشتند و آن را زیاده روی عنوان می کردند. پیش فرض آمریکاییها درباره روحانیت این بود که اینها کارکرد سیاسی ندارند و یک گروه معنوی هستند و خطری ندارند.

این دیپلمات پیشین کشورمان اظهار کرد: الهام بخشی انقلاب در چشم انداز ۲۰ ساله اولین بار مطرح شد. چیزی که آمریکا نگران آن بود، همین موضوع الهام بخشی بود. الهام بخشی انقلاب برای کشورهای دنیا و منطقه در سالهای اول انقلاب تاثیر خودش را گذاشت. در عراق، لبنان، فلسطین و غیره این مساله مشهود بود.

شیخ عطار گفت: کسانی که باورشان این است که یک جوری باید مساله مان را با آمریکا حل کنیم، به آنها می گویم این مساله حل نمی شود، چون مساله ما با آمریکا عمیق تر از آن است که «یک جوری »حل شود.

آخرین اخبار

نوجوانان در مسیر کشف هویت؛ طوفان تغییرات جسمانی و عاطفی

نوجوانی به عنوان یکی از حساس‌ترین مراحل گذار از...

قیمت سکه امروز ۹ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

نشست مهم امنیتی به ریاست نخست وزیر عراق

به گزارش خبرآنلاین، یک نشست امنیتی امروز شنبه به...

منچسترسیتی ۰ – برایتون ۱/ مرغ‌های دریایی، گربه سیاه شدند!

تیم منچسترسیتی امروز از هفته نهم لیگ برتر انگلیس...

قیمت بیت‌کوین به ۷۷ هزار دلار سقوط کرد؛ احتمال افت تا ۶۵ هزار دلار

به گزارش خبرآنلاین،بزرگ‌ترین رمزارز بازار، معاملات روز جمعه را...

آیا کمبود آهن را می‌توان فقط با نگاه کردن به صورت تشخیص داد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این...

ثبت رکورد جدید سیمان فارس نو با کاهش کلینکر فاکتور به ۸۱٫۴۵ درصد

شرکت سیمان فارس نو در ادامه اقدامات تخصصی برای...

آیا بعد از برداشتن یک تخمدان هنوز امکان بارداری وجود دارد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برداشتن...

هواشناسی: رگبار باران در تهران از عصر دوشنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

آیا اینترنت در ایران ارزان است؟

درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت بارها...

تراکتور با پرواز غیرمستقیم راهی عمان می‌شود

به گزارش تابناک؛ دیدار تیم‌های تراکتور ایران و نفتچی...

سفر الزیدی به دمشق؛ نزدیکی راهبردی یا ضرورت امنیتی؟

کارشناس مسائل عراق با اشاره به سفر اخیر نخست‌وزیر...

آخرین تحولات FATF اعلام شد؛ اجماع اعضا بر ۱۰ بند پیشرفت کشور در سایه دفاع مقتدرانه

درپی انتشار بیانیه اجلاس آبان‌ماه FATF، مرکز اطلاعات مالی...

چک‌های وصول‌نشده و انتقالی مبنای مالیات شدند/ امکان اعتراض وجود دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برزگری، معاون تحول هوشمندسازی سازمان...

عضو کمیسیون اجتماعی: ترمیم قدرت خرید بازنشستگان و حقوق‌بگیران ضرورت دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت بازنشستگان و حقوق‌بگیران...

سوء استفاده کلاهبرداران سایبری از اعتبار خریدهای قسطی شهروندان

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا با اشاره به افزایش...

اولین مرکز داده فضایی گوگل فعال شد؛ هوش مصنوعی از مدار زمین شعر سرود

گوگل با فعال‌سازی نمونه اولیه مرکز داده فضایی خود،...

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

تبلیغات متنی