چهارشنبه 13 آبان 1405

اولویت‌های کلیدی یک خودرو از منظر وزیر صمت/ ضروری است که به صدای مشتری توجه شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت در سخنانی تأکید کرد که برای ایجاد تحول در صنعت خودرو، در ابتدا باید رضایت مشتریان و همچنین ایمنی و قابلیت ارتقاء مستمر این محصولات مورد توجه قرار گیرد. وی اذعان داشت که خودروسازان باید به مسائلی چون اتصال‌پذیری، هوشمندی، قابلیت اشتراکی و ارتقاء خودروها توجه ویژه‌ای داشته باشند و همچنین قیمت خودروها باید با کیفیت و ویژگی‌های آن‌ها متناسب باشد.

، عباس علی‌آبادی در آیین افتتاح خط تولید خودروی «ری‌را» ضمن ابراز خرسندی از آغاز تغییرات اساسی در صنعت خودرو اظهار داشت: صنایع در جهان در حال دگرگونی هستند و این پروسه به سرعت در حال انجام است. خودروی برقی تنها آخرین تحول نیست، بلکه این تحول هم‌اکنون در حال وقوع است و در آینده نزدیک، احتمالات جدیدی پدیدار خواهد شد؛ چرا که بشر با شتاب به سمت فناوری پیش می‌رود و باید به این تغییرات پاسخ‌گو باشیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در عرصه خودرو، هدف اولیه و کلیدی که می‌تواند تحول را رقم‌ بزند، افزایش رضایت ذینفعان است و همه تلاش‌ها باید به این نقطه ختم شود. مشتریان به عنوان مهم‌ترین ذینفع این صنعت، باید در مرکز توجه قرار گیرند. ضروری است که صدای مشتری به دقت شنیده شود و در صورت نارضایتی، اقدامات لازم برای جلب رضایتش انجام گیرد.

وی خاطرنشان کرد: انتظاری که از شما می‌رود، در درجه اول ایمنی است و هرگونه کم‌توجهی به این مسأله، به منزله خطای بزرگ است. خودروهای تولیدی باید به گونه‌ای ایمن طراحی و ساخته شوند که هیچ گونه ضعفی در این حوزه وجود نداشته باشد.

وزیر صمت ادامه داد: در مرحله بعد، خودروها باید از قابلیت اتصال برخوردار باشند؛ سؤال این است که چرا هنوز در این زمینه اقدام نشده است؟ مدت‌هاست درباره این موضوع صحبت می‌شود. خودروهایی که به بازار عرضه می‌شوند باید توانایی اتصال به شبکه‌های هوشمند را داشته باشند که بتوانند راهنمایی‌های لازم را ارائه دهند. این قابلیت می‌تواند بهبودهای چشمگیری در زمینه ایمنی، کیفیت و دیگر جوانب داشته باشد. همچنین هوشمندی خودرو باید مدنظر قرار گیرد؛ به ویژه موضوعاتی که در دومین نمایشگاه دانش‌بنیان به آن پرداخته شد. قابلیت اشتراکی نیز از جمله مؤلفه‌هایی است که باید لحاظ شود؛ بدین معنا که خودرو باید به گونه‌ای طراحی شود که هر فرد به سادگی از آن استفاده کند و کاربری آن به راحتی برای همه ممکن باشد.

علی‌آبادی به نکته مهم دیگری نیز اشاره کرد و گفت: این خودروی جدید باید قابلیت ارتقاء داشته باشد؛ به عبارتی طراحی پلتفرمی باید صورت پذیرد که قابلیت بهبود و به‌روزرسانی مداوم داشته باشد، نه آنکه پس از تغییر زیرساخت، پلتفرم قبلی به‌کلی بی‌فایده شود. باید پلتفرمی ایجاد شود که قابلیت تحول را داشته باشد، به‌گونه‌ای که در آینده بتوان بر اساس آن خودروهای هیدروژنی نیز تولید کرد. در نهایت، باید قیمت این خودرو به نسبت کیفیت و ویژگی‌های آن معقول و مناسب باشد.

برقی‌سازی حمل‌ونقل؛ روشی برای بهبود اقتصاد

وی در ادامه سخنانش بر این نکته تأکید کرد: یکی از راه‌های مؤثر برای بهبود وضعیت اقتصادی، برقی‌سازی حمل‌ونقل است. با توجه به قیمت فعلی برق و حتی اگر هزینه‌های آن افزایش یابد، برقی‌سازی حمل‌ونقل از نظر اقتصادی به صرفه خواهد بود و دست‌کم هزینه‌های کمتری نسبت به سوخت‌های فسیلی دارد. برای مثال، با مصرف ۱۲ کیلووات ساعت برق، خودروهای برقی می‌توانند ۱۰۰ کیلومتر را طی کنند. در واقع، حتی اگر قیمت برق به بالاترین حد ممکن (مثل ۵۰۰ تومان به ۱۰۰۰ تومان یا بیشتر) برسد، بازهم این روش از نگاه اقتصادی نسبت به هزینه بنزین توجیه‌پذیر خواهد بود؛ به علاوه، در این حالت هزینه‌هایی چون تعویض لنت، روغن موتور، فیلتر بنزین و… نیز حذف می‌شود و می‌توان به جای آن، قطعات جدیدی تولید کرد. برقی‌سازی به نفع جامعه و مردم خواهد بود و محیط‌زیست را نیز بهبود می‌بخشد. آلودگی در محیط‌زیست سبب بروز مشکلاتی برای سلامت مردم می‌شود و هزینه‌های زیادی را به سیستم درمان تحمیل می‌کند. این اقدام (برقی‌سازی) پیش‌تر در سایر نقاط دنیا تجربه شده و در صورتی که به‌صرفه و مناسب نبود، قطعا بهترین خودروسازان بین‌المللی به آن روی نمی‌آوردند. هیچ خودروساز معتبری در جهان نمی‌توان یافت که خودروهای برقی نداشته باشد.

وزیر صمت با تأکید افزود: روند جهانی خودرو به سمت خودران شدن پیش می‌رود؛ لذا لازم است که خودروسازان از همین حالا به تشکیل کارگروه‌هایی در این زمینه اقدام نمایند تا در حوزه خودروهای خودران و اتوبوس‌های خودران و… فعالیت کنند.

چشم‌انداز وزارت صمت چیست؟

وزیر صمت در ادامه به بررسی کلی صنعت کشور پرداخت و گفت: ما در این صنعت به صنایع اولویت می‌دهیم که در رفع نیازهای مردم و کاهش گلوگاه‌ها مؤثر هستند. در ابتدا باید به برطرف کردن گلوگاه‌های کشور توجه داشته باشیم و برای این‌کار نیاز به تلاش و جهاد داریم تا مردم در هیچ منطقه‌ای با مشکل مواجه نشوند. برای کشور ما تحریم معنایی ندارد؛ با همت جوانان و مردم باید که تا حد امکان گلوگاه‌ها را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: در گام بعد، از صنایعی حمایت خواهیم کرد که به ایجاد ثروت منجر می‌شوند. سوم، صنایعی که اشتغال‌زایی و بهره‌وری بالایی دارند نیز در اولویت ما خواهند بود. حداکثر بهره‌وری باید مدنظر قرار گیرد. برای مثال در حوزه معدن، باید به سمت اکتشاف حرکت کنیم؛ هنوز بخش زیادی از کشور بدون پایش مانده و از منابع غنی خود بی‌خبر هستیم. در زنجیره ارزش، باید به حداکثر ارزش ممکن دست یابیم.

علی‌آبادی در ادامه بیان کرد: در زمینه تجارت، اولویت ما تأمین نیازهای داخلی در بخش‌هایی است که مزیت رقابتی نداریم؛ باید در سرتاسر جهان بررسی کنیم که کدام محصولات مورد نیاز ما بوده و کجا مزیت رقابتی بیشتری وجود دارد، تا واردات آن مطالعه شود. همچنین باید صادرات کالاهایی را که برایشان مزیت رقابتی داریم، در دستور کار قرار دهیم.

وزیر صمت در پایان تصریح کرد: به‌هر روی، تحولات زیادی در شرف وقوع است. محور تمامی این تحولات بر این اساس بنا شده که صنایع ما باید به سمت دانش‌بنیان شدن پیش روند؛ بنابراین باید بر ظرفیت‌های انسانی تمرکز نماییم؛ هر چه به ظرفیت‌های انسانی توجه بیشتری داشته باشیم، موفقیت‌های بیشتری به دست خواهیم آورد.

آخرین اخبار

یاسر آسانی مهارشدنی نیست/ یک لحظه غفلت تا ابد پشیمانی رقبا!

یاسر آسانی دارد به یکی از کابوس‌های جدی مدافعان...

آلفارومئو کوئوروسو معرفی شد؛ کوپه‌ای آینده‌نگر با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب‌بخار

آلفارومئو (Alfa Romeo) در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۲۶ از...

ورود نخستین پرنده‌های مهاجر به شمال کشور

با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی، طبیعت آرام‌آرام...

سد لجستیک تجارت از خزر

دریای خزر در معادلات تجاری فراتر از مسیری...

قیمت طلا امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر مثقال طلا ۱۱۰ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

قیمت سکه امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به قیمت ۲۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت +...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

بولتون: ترامپ نمی‌داند چه می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین، جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین...

شوک دارنده توپ طلا به تیم ملی ازبکستان/ اولین قربانی تعلیق جام ملت‌ها؟

جام ملت‌های آسیا به دلیل شرایط عربستان به صورت...

حمله سایبری به ۹ کشور اروپایی؛ مقامات در حال بررسی‌اند

در طول ۲۴ ساعت گذشته برای دومین‌بار سیستم‌های کنترل...

لاوروف: حضور بازیگران خارجی امنیت خاورمیانه را افزایش نداده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی...

هواشناسی: باران و وزش باد شدید در تهران/ کاهش دما تا ۷ درجه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

کسب ۲۵ درصد از نشان‌های نوآوری شستا توسط هلدینگ سیمان تأمین و شرکت‌های تابعه

نخستین دوره اعطای «نشان پیشتازان نوآوری در شستا» با...

بازخوانی استکبارستیزی در کتاب‌های درسی

بازتاب مفاهیم استکبارستیزی، استقلال‌خواهی و مقاومت در کتاب‌های درسی،...

قطعات یدکی کاشت حلزون شنوایی بیمه‌ شد / کاهش سهم خانواده‌ها در پرداخت این هزینه‌ها

نوسانات ارزی و افزایش قیمت قطعات وارداتی کاشت حلزون،...

اصلاح دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری فرآورده‌های نفتی به نفع سرمایه‌گذاران

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار...

تاوان انتخاب امباپه به جای یامال؛ خبرنگار اسپانیایی تهدید به مرگ شد!

خوسه فلیکس دیاس، سردبیر روزنامه اسپانیایی «آاس»، فاش کرد...

از طلا تا مس؛ چشم‌انداز بازار جهانی فلزات تا پایان ۲۰۲۶

به گفته یک تحلیلگر بازار بین‌المللی فلزات کاهش تولید...

دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران در ارزیابی منافذ سنگ‌های کربناته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

تبلیغات متنی