روش‌های نفوذ اسرائیل به پلتفرم واتساپ

شرکتی صهیونیستی که به جمع‌آوری اطلاعات از طریق واتس‌آپ مشغول است، به کمک بودجه آمریکا به توسعه بدافزارهایی پرداخته که حتی با وجود رعایت بالاترین استانداردهای امنیتی در گوشی‌های همراه، امکان فاش شدن اطلاعات را از بین نمی‌برد.

طبق گزارشی از مهر، در هفته‌های اخیر، واتس‌آپ به موضع‌گیری علیه شرکت جاسوسی «پاراگون سولوشنز» واقع در اسرائیل پرداخته و این شرکت را به نفوذ به حساب‌های کاربرانش، از جمله روزنامه‌نگاران و فعالین حقوق بشر متهم کرده‌ است.

در بیانیه‌ای که واتس‌آپ منتشر کرد، مشخص شد که شرکت اسرائیلی مذکور، با بهره‌گیری از بدافزارهای جاسوسی به حریم خصوصی حدود ۱۰۰ کاربر این پیام‌رسان بین‌المللی تعرض کرده و این عملیات را در بیش از ۲۰ کشور، از جمله برخی از دول اروپایی انجام داده است.

خبر این جاسوسی همزمان با مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و اظهارات جنجالی او درباره تسلط بر نوار غزه و آواره کردن ساکنان منطقه، انتقادات و نگرانی‌های جهانی را برانگیخت.

در نتیجه، سوالاتی مطرح گردید مبنی بر اینکه چه افرادی یا گروه‌هایی پشت این فعالیت‌های جاسوسی از کاربران واتس‌آپ قرار دارند؟ در این میان، نام «ایهود باراک» نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از متهمان اصلی در این پرونده مطرح گردید، اما او به تنهایی نیست و افراد برجسته دیگری در این رژیم با این اقدام مرتبط هستند.

مدیریت شرکت جاسوس‌سازی مورد نظر از اعضای یک یگان نظامی ارتش اسرائیل تشکیل شده و تامین مالی آن به عهده آمریکا است، به طوری که ایالات متحده تلاش کرده آن را به مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار خریداری کند.

طبیعتاً شرکت‌ها به ویژه آن‌هایی که دارای ارزش نزدیک به یک میلیارد دلار و بیش از ۲۰۰ نیروی انسانی هستند، نمی‌توانند اطلاعات خود را در دنیای مجازی پنهان نگه دارند. اما در مورد پاراگون، داستان کاملاً متفاوت است؛ این شرکت حتی وب‌سایتی ندارد تا اطلاعاتی درباره خود ارائه دهد.

این موضوع به رازآلودگی بیشتر درباره شرکت پنتاگون رژیم صهیونیستی دامن می‌زند و این شرکت از ارائه هرگونه اطلاعاتی درباره خود، از قبیل جزئیات کارمندانش، همواره خودداری می‌کند، با وجود اینکه در تعاملات تجاری با کشورهای مختلف در صحنه جهانی حضور فعال دارد.

مطابق گزارشی که وب‌سایت فوربس در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد، این شرکت اسرائیلی در سال ۲۰۱۹ به عنوان استارتاپی جدید در حیطه هک تلفن‌های همراه و سرقت اطلاعات آنان پا به عرصه گذاشت.

در میان موسسان این شرکت نام‌های شناخته‌شده و افراد بدنام ارتش صهیونیستی به چشم می‌خورد، از جمله «ایهود شنیورسون» که قبلاً فرمانده یگان سایبری ۸۲۰۰ این ارتش بود. این واحد به دلیل تخصص در امور سایبری، یکی از بخش‌های پیشرفته جاسوسی وابسته به موساد به شمار می‌رود.

همچنین «ایگور بوگودلوف» و «لیات آبراهام» که از متخصصان برجسته در زمینه اطلاعات و جاسوسی در اسرائیل هستند، نیز در زمره بنیانگذاران این شرکت دیده می‌شوند.

تولید بدافزارهای پیشرفته جاسوسی با حمایت مالی آمریکا

علاوه بر این، چندین سرمایه‌گذار آمریکایی نیز به عنوان حامیان مالی این شرکت فعالیت دارند و از عمده‌ترین آن‌ها، صندوق سرمایه‌گذاری باتیری است که در زمان راه‌اندازی شرکت تا ۱۰ میلیون دلار در آن سرمایه‌گذاری کرده‌است.

همکاری ایالات متحده با این شرکت جاسوسی به تفکیک مالی محدود نمی‌شود، بلکه شامل معاملات تجاری مستقیم نیز می‌شود. در اکتبر ۲۰۲۴، اداره مهاجرت و گمرک آمریکا به منظور دسترسی به خدمات شرکت پاراگون، قراردادی به ارزش ۲ میلیون دلار با آن امضاء کرده است.

در ماه فوریه، یکی از اعضای هیئت مدیره این شرکت صهیونیستی اعلام کرد که دولت آمریکا و آژانس‌های فدرال از مشتریان اصلی پاراگون هستند و شرکت «آی‌ای اندستریال پارتنرز» اکنون در حال تلاش برای خرید پاراگون به مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار است. این شرکت آمریکایی نیز ۴۵۰ میلیون دلار به عنوان پیش پرداخت برای خرید پاراگون هزینه کرده است.

محصولات شرکت جاسوسی پاراگون شامل بدافزارهایی هستند که اهداف آسیبی را به پیام‌رسان‌های جهانی و پلتفرم‌های ارتباطی، مانند واتس‌آپ، سیگنال و حتی سرویس‌های ذخیره‌سازی گوگل، قرار می‌دهند.

یک که با این شرکت همکاری دارد، مدعی است که خدمات پاراگون امکان دستیابی به اطلاعات کاربران را برای مدت طولانی‌تر نسبت به محصولات رقبای مشابه فراهم می‌کند و حتی در صورت راه‌اندازی دوباره یا نصب مجدد سیستم، نرم‌افزارهای این شرکت همچنان قادر به کنترل اطلاعات کاربران خواهند بود.

این قابلیت به محصولات پاراگون ویژگی خاصی در عرصه جاسوسی اعطا می‌کند؛ زیرا هرچقدر هم که کاربران در نصب برنامه‌ها امنیت را رعایت کنند، این شرکت می‌تواند به اطلاعات آنان دست یابد.

به نقل از وب‌سایت فوربس، محصولات پاراگون قادرند به طور کامل خدمات رمزگذاری دوسویه را دور بزنند؛ به این معنا که برای جاسوسی از کاربران، نیازی به سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های موجود در نرم‌افزارها یا حتی تلفن‌های آن‌ها نمی‌باشد و حتی در مواردی که گوشی‌ها رعایت نکات ایمنی را در بالاترین سطح انجام دهند، محصولات این شرکت توانایی دسترسی به اطلاعات آنان را دارند، و در حمله اخیر به واتس‌آپ نیز دقیقا همین موضوع رخ داد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا